Interjú: Közös célért küzdenek a nyíregyházi kosarasok

"Mérkőzéseket kell nyernünk, ha idegenben nem is sikerül, legalább a hazaiakat hozni kellene, hogy bennmaradjunk."- Bazsó Brúnó

A Szon.hu készített interjút a HÜBNER Nyíregyháza BS kosárlabdázójával Bazsó Brúnóval, részlet a cikkből: 

Egy fejezet lezárult, jöhet az újabb, ami remélhetőleg már több siker­élményt hoz. Mint ismert, a Hübner Nyíregyháza BS teljesítménye sehogy nem akart összeállni a férfi kosárlabda NB I/A jelenlegi szezonjának alapszakaszában. 

A Cápák a kezdetekhez képest edzőt cseréltek, és több légióstól is megváltak, akik helyett újak érkeztek. Az utolsó hónapban már több biztató jelet mutatott a Blue Sharks. Szükség is lesz a megtáltosodásra, hiszen innentől minden meccs élet-halál. Az alsóházi rájátszásban (playout) az utolsó hat csapat vesz részt, oda-vissza vágós rendszerben két-két mérkőzést játszanak egymással az együttesek, a tizedik forduló végén utolsó helyen álló gárda kiesik az első osztályból.

A Cápákat 2018 óta erősítő bedobó egyértelmű célnak határozta meg a bennmaradást, amit reálisnak is tart. 

Nem volt egyszerű megélni az alapszakaszt, mert az elmúlt néhány évben összesen nem veszítettünk ennyi meccset – értékelte a mögöttünk hagyott hónapokat Bazsó Brúnó. – A tavalyi szezonhoz képest visszább léptünk, de a folytatásban megpróbálunk ezen csiszolni. Mérkőzéseket kell nyernünk, ha idegenben nem is sikerül, legalább a hazaiakat hozni kellene, hogy bennmaradjunk. Az alapszakaszt mindenképp el kell felejteni! Mentálisan erősnek kell maradnunk, tiszta lappal indulhatunk. Megvan minden esélyünk, ez a playout rendszer valamilyen szinten segítség számunkra, hiszen közelebb férkőztünk az előttünk állókhoz. Ezt most illene kihasználnunk.

 

A teljes interjút ide kattintva olvashatjátok el.

 

Fotó, slide: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus