Interjú: Már az Európa-bajnokság helyszínén az Ivkovics-csapat

A magyar válogatott a kölni csoportban küzd meg a négy továbbjutó hely valamelyikéért.

Megérkezett Kölnbe, az Európa-bajnokság magyar csoportjának helyszínére a férfi kosárlabda-válogatott. Sztojan Ivkovics legénysége egy remek mérkőzéssel hangolt a szeptember 1-jén kezdődő kontinenstornára. A csehországi Chomutovban vívott világbajnoki selejtezőn ugyanis az előzetesen esélyesebbnek tartott, a legutóbbi világbajnokságon hatodik cseheket verték Hanga Ádámék remek játékkal, életben tartva ezzel világbajnoki esélyeiket. . olvasható a hunbasket.hu-n.
 
A chomutovi találkozóra egyébként nem csupán a mérkőzés miatt készült a magyar stáb. Pór Péter, a válogatott edzője a Hunbasketnek elmondta, a német határhoz közeli, repülőterektől távoli helyszín miatt utazott a válogatott autóbusszal, s emiatt döntöttek úgy, hogy a világbajnoki selejtező másnapján egyből Kölnbe veszik az irányt.
 
- Chomutovból még egy több mint nyolcórás buszút várt ránk, így előre el kellett terveznünk, miként biztosítjuk a játékosoknak a pihenőt, a regenerálódást – mondta Pór Péter. – Amikor megérkeztünk Kölnbe a szállodába, a meccsterhelésnek megfelelően beosztottuk a fiúkat kondicionális és regenerációs edzésre. Így mindenki a fizikai állapotának megfelelő munkát végezhette el.
 
- Holnaptól már termi edzésünk is lesz, folytatjuk a munkát, készülünk a bosnyákok ellen. Az edzések mellett videókkal elemezzük a ránk váró ellenfelet, a csapatjátékuk mellett az egyéni erősségeket is megismertetjük játékosainkkal.

 
A magyar válogatott a kölni csoportban Bosznia-Hercegovinával, Szlovéniával, Franciaországgal, Litvániával és Németországgal az Európa-bajnokság legnehezebb csoportjában küzd meg a négy továbbjutó hely valamelyikéért.
 
Ellenfeleinknek a hétfői napon kell megérkezniük a kölni Marriott Hotelbe, a mieinken kívül eddig a franciák vannak már a Rajna-parti nagyvárosban.

 

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; Pókász Endre/MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus