Ivkovic Milán: Anyu volt az első, apu lesz az utolsó edzőm

Ha az édesanyád Béres Tímea, az édesapád pedig Stojan Ivkovic, akkor komoly elvárásokkal kell megbirkóznod, de Ivkovic Milán csak azt a nyomást érzi, amit magára helyez.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékosával, Ivkovic Milánnal készített interjú a MOL csapata

Részlet a cikkből:

Akárcsak a jeles futballdinasztia sarján, Benjamin Agüerón - aki egy személyben Sergio Agüero fia, Diego Maradona unokája és Lionel Messi keresztfia -, Ivkovic Milánon is igen komoly a nyomás, hogy klasszis váljon belőle saját sportágában. Az ifjú kosárlabdázónak ugyanis az egykori világklasszis Béres Tímea az édesanyja, a jelenlegi férfi szövetségi kapitány, Ivkovic Stojan pedig az édesapja. Egyszerre habkönyű és bitang nehéz így nekiindulni.

“Pont a szüleim részéről kevésbé érzékelem a nyomást, de ezt is pótolja, amit én helyezek saját magamra” - mondta a MOL Csapatnak széles mosollyal a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét tizenkilenc éves játékosa. “Azt persze nem tagadom, hogy ehhez a névhez, illetve ehhez a családi háttérhez kapcsolódik bizonyos fokú elvárás, de én ezt inkább motivációnak élem meg, nem tehernek.”

“Anyu hetente egy-két alkalommal tartott Kecskeméten kosárlabdaórákat gyerekeknek, én is ott kezdtem el játszani, mert gyorsan kiderült, hogy a fociban elég béna vagyok” - mondta nevetve Milán. “Ezekből az órákból aztán egyre több lett, és tulajdonképpen így alakult meg az akadémia, aminek kilenc éves korom óta vagyok hivatalosan is a növendéke.”

“Így alakult ki az a helyzet, hogy az első edzőm anyu volt, az utolsó pedig apu lesz, mert biztos vagyok benne, hogy örökké tanítani fog.

 

A tejes interjút ide kattintva olvashatjátok el.

 

Foró, slide: molcsapat.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus