Ivkovics: A legfontosabb a továbbjutás kiharcolása

A szövetségi kapitány beszélt Mikael Hopkins honosításának hátteréről is. 

A közelgő férfi kosárlabda világbajnoki selejtezőmérkőzések előtt Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány a Nemzeti Sport Online-nak beszélt a célokról, az ellenfélről, és csapatunk honosított amerikai játékosáról is. Szó esett a csapat részletes programjáról és egy kisebb kitekintésről is, hogy mi várható a szeptemberi Európa-bajnokságig - részlet a riportból: 
 
A kemény próbatételek előtt váratlanul jött a hír a múlt héten, a kerethirdetés során, hogy Mikael Hopkinst, egy amerikai magasembert honosított a magyar szövetség, aki tavaly bajnok lett a szlovén Cedevita Olimpijával, míg jelenleg az olasz élvonalbeli Reggio Emiliában játszik.
 
„Él a szerződése, pontosan tudjuk, mi lesz a feladata. Régóta képben volt már, de vártunk arra, hogy jöjjenek az igazán fontos erőpróbák – szögezte le az 56 éves Ivkovics. – Ha az Európa-bajnokságig előbukkan egy magyar játékos, aki hasonló szintet képvisel, nyilván mellette döntök a keret összeállításánál, de egyelőre nem látom az esélyét, hogy a közeljövőben bárki felnőhetne Keller Ákos mögé centerposzton. Az utóbbi években Karahodzsics Kemal segített, őt nem kezeltük honosítottként, örömmel állt a rendelkezésünkre, ám tőle harminckét évesen, két gyermek édesapjaként már nem kérem, hogy tegyen értünk szívességet. Nem Euroliga-szintű játékost kerestünk, mert az ott szereplők nem tudnak jönni, illetve egyvalakivel megállapodhattunk volna egy hétre, de azt nem tartottuk elegendőnek. Hopkins az európai középmezőny kiemelkedő teljesítményre képes kosárlabdázója, legutóbbi idényeiben nagyjából egyforma számokat produkált.”

 

Fotó: hunbasket.hu; fiba.basketball

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus