Ivosev a Kaposvár elleni meccsre is háborúként tekint

A DEAC új légiósa most is úgy készül, mint bármelyik másik mérkzőésre - szerinte jól elférnek egymás mellett Boriszovval.

A deacbasket.hu interjúja Tomiszlav Ivosevvel:

Szolnokon még érezhetően kerested a ritmust. Véleményed szerint mennyi időre lesz szükséged az átálláshoz?

-Szerintem hamarabb fogok tudni átállni, mint azt előzetesen vártam. Az öt az öt elleni játékban elég volt egy hét, hogy felvegyem a ritmust, inkább a csapatot, az új csapattársakat kell megszoknom, hiszen a srácok már közel négy hónapja dolgoznak együtt. Az első hét mindig nehéz, az orvosi vizsgálatok, a költözés és egyéb dolgok miatt nem könnyű felpörögni. Szolnokon nem vállaltam sok dobást és egy-egyet, de tudom, hogy a jövőben sokkal több felelősségem lesz. Összességében ezt a két hetet szántam arra, hogy megszokjam az új közeget, és ezt pénteken szeretném is bizonyítani.

A debreceni közönségnek pont a tavalyi csapatod ellen fogsz bemutatkozni. Hogyan készülsz a mérkőzésre?

-Úgy készülök, mint minden másik mérkőzésre, az, hogy tavaly még ott játszottam, sok szép emlék fűz Kaposvárhoz, és sok barátom is van ott, nem befolyásol semmit. A kosárlabda pályára mindig úgy tekintek, mit egy háborúra, pénteken is bemegyek, harcolok és megteszek minden tőlem telhetőt, utána majd lehet barátkozni. Az évek során megtanultam profin kezelni ezeket a dolgokat, nem lesz rajtam emiatt különösebb teher, és természetesen DEAC győzelmet várok.

Tavaly te voltál a MVP, idén viszont Boriszov a bajnokság egyik legjobbja. Kinek a csapata lesz a DEAC, Milosé vagy a tiéd?

Szerintem nem lesz ilyen, hogy enyém vagy tiéd, jól fogunk egymás mellett működni. Miloson sem lesz annyi teher, mint eddig, ha épp nem lesz pályán, akkor Henry Dugat mellett lesz még egy rutinos játékos, de ha együtt leszünk fent, akkor jól ki fogjuk egészíteni egymást. Más típusú játékosok vagyunk, Milos amellett, hogy nagyszerű védő is, egy kiemelkedő támadójátékos. Én pedig elsősorban a védekezésben lehetek a leginkább hasznára a csapatnak, de természetesen a támadásokból is szeretném kivenni a részem, még jobban megosztva ezzel a védők figyelmét.

Az eddigi eredmények után megoszlanak a vélemények a DEAC-ról. Szerinted meddig juthat a csapat?

Mindenképp a nyolc közé jutás a célunk, a soron következő két mérkőzésen ehhez tehetünk is egy nagy lépést a Kaposvár és a Paks legyőzésével. Nem szeretem előre megmondani, hogy hányadik helyen végzünk majd, de azt gondolom, hogy a rájátszás reális lehet számunkra, és én úgy állok hozzá, hogy ez a minimum.

fotó: deacbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus