Kaposvár: Szekulovics minden szempontból megfelelő

Az eredmények, a helyismeret és a mentalitás döntött a tréner mellett - Spica maradására reális esély van, Jancsikin távozhat

Monok Tibort, a Kaposvári KK ügyvezetőjét kérdeztük az új vezetőedzőről, a légióskérdésről és a magyar keretről.

Hogy sikerült megszerezni Szrecskó Szekulovicsot?

Nem volt sok jelöltünk, összesen kettővel tárgyaltam, ő volt az egyik és végül sikerült megegyeznünk. Ő magyar viszonylatban elég drága edzőnek számít, de mi anyagilag is tudtunk egy korrekt szerződést kötni vele. Az is fontos volt, hogy vállalta azt, hogy egy évre szól a megállapodás, mi ugye Ádám miatt speciális helyzetben vagyunk, de ő ezt megértette és rendkívül korrekt volt.

Mi szólt leginkább mellette?

Először magyar edzőt szerettünk volna, de az a piacon nem sikerült, így pedig sok lehetőség már nem maradt. Vagy külföldit választunk, amit semmiképp sem szerettem volna, vagy ez a megoldás van, hogy olyat hozunk, aki vagy Magyarországon dolgozott vagy játszott, vagy jól ismeri a magyar bajnokságot, persze az is fontos, hogy eredményes legyen, hiszen a meglévő szakmai színvonalból nem szerettünk volna leadni. Ami még plusz, hogy a meglévő játékosainkhoz illeszkedjen, azt hiszem, minden tekintetben megfelelő edzőt sikerült igazolnunk.

Mit tud ő leginkább hozzátenni ehhez a csapathoz?

Ő azért Romániában végig ott volt a mezőny elején, a román bajnokság első pár csapata pedig  magas színvonalú, de a magyar munkássága sem akármi, bajnok lett a Falcóval, de a többi honi csapatánál is nagyon jó munkát végzett. A referenciái jók és én még azt látom benne, amit játékosként is képviselt: a szigorú szerb kosárlabdát játszotta, de tele emberséggel, pedagógiával. Ő ötvözi a szerb keménységet a helyi viszonyokkal, nagyon jól megtalálta ezt az utat. Az, hogy az előző szezonban kialakult varázslatos hangulat vele folytatható-e, azt majd meglátjuk, szerintem igen, de ehhez majd a játékosok is kellenek.

Akkor folytassuk velük: mi a helyzet a légiósokkal?

Három légiósunk lesz, de én nagyon bízom abban, hogy Markót meg tudjuk tartani. Rá van reális esély, Nik Raivióra és Branden Frazierre már kevésbé. Az új légiós-szabály legnagyobb vesztese nálunk Jancsikin, ő mostantól külföldinek számít és bár nagyon korrekt sportember, nagyon jó teljesítményt nyújtott és folyamatosan fejlődött, emiatt hátrányba került. Ma még nem lehet biztosan tudni, de kevés a valószínűsége, hogy marad a klubnál, ugyanis az ötödik légiós már nagyon sokba kerülne, a negyedik helyet pedig fenn kell tartanunk, mert ha bármelyik magyar játékos megsérül, szezon közben a magyar piacról már nem tudjuk pótolni, csak külföldivel. Ha bármi ilyen probléma lesz, kockáztatnánk az egész szezont, ezt nem engedhetjük meg magunknak, ahhoz viszont, hogy harmadik légiós legyen, tehát pl. Raivio helyén, ahhoz Báne nem biztos, hogy elég.

A magyar keret alapja már megvan, Hendlein, Fodor, Horváth Márton és Benke is biztosan marad.

Igen, hozzájuk jön még Kocsis Zalán és Szőnyi Dániel, akik az utánpótlásból fognak feljátszani, kell még három magyar játékos, de ez jövő hétre már meglesz. Grebenár Péter maradásáról szó van, szeretnénk, ha maradna, tárgyalunk vele, rövid időn belül meglesz a döntés. Papp Péter maradását is szeretnénk, de vele sincs még megállapodás. Igazából minden kaposvárit szeretnénk ha maradna, ameddig az ő szakmai fejlődésüket tudjuk biztosítani, addig meg lesz nekik a lehetőségük. Mindenkinek ugyanakkora fizetést tudunk adni, mint tavaly, akinek ez megfelel, az természetesen marad, aki többet szeretne, mást szeretne, az pedig elmegy. Kiss Kornél szóba került, de ugye az ő posztján lesz egy légiós, Fodor, Benke, lehet Papp, meg kellene találni a helyét meg a szerkezetét, ezt Szrecskó fogja eldönteni. Jövő hétvégéig szeretném véglegesíteni a magyar keretet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus