Kárpótolná a DEAC-drukkereket az "elrabolt" bronzéremért Darrin Govens

Kedd délelőtt megérkezett Debrecenbe, és edzésbe is állt a DEAC férfi kosárlabdacsapatának legújabb igazolása.

A hétfő estét még Budapesten töltötte, azonban kedd délelőtt megérkezett Debrecenbe, és edzésbe is állt a DEAC férfi kosárlabdacsapatának legújabb igazolása, Darrin Govens. A rutinos irányító első, fehér-fekete színekben adott interjújában felidézte emlékeit eddigi utolsó, MVP-címmel záruló magyarországi szezonjáról, beszámolt a Franciaországban töltött időszakáról, valamint megfogalmazta céljait a 2022-23-as idény hátralévő részére. - olvasható a kosarlabda.deac.hu-n.

DEAC: Legutóbbi debreceni vizitálása számunkra fájó emlék, Önnek viszont annál kellemesebb lehet a nosztalgia, hiszen a Naturtex-SZTE Szedeák együttesével klubtörténelmi sikert, azaz bajnoki bronzérmet ünnepelhetett az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban a 2020-21-es idény végén. Hogyan emlékszik vissza arra a szezonra, melynek a legértékesebb játékosa is Ön lett?

Darrin Govens: – Nagyon erős keretünk volt akkoriban Szegeden, és Szrecsko Szekulovics vezetőedző is remek munkát végzett velünk. Mindvégig igazi csapatként küzdve, véleményem szerint teljesen megérdemelten állhattunk fel a dobogóra. Az egyéni elismerés csupán hab volt a tortán, amiért köszönettel tartozom a társaimnak és a szakmai stábnak is, hiszen segítségük nélkül nem lehettem volna képes ilyen teljesítményre.

Szegeden mutatott játéka messzire repítette: az elmúlt másfél esztendőt a francia élvonalban töltötte. Milyen tapasztalatokkal gazdagodott?

DG:- Az első évben a Cholet gárdájával ugyancsak történelmi sikert értünk el; féltávnál még az utolsó helyen álltunk, de a karácsonyi szünetet követő tizenhárom meccsünkből tizenkettőt megnyertünk, így bejutottunk a rájátszásba. Ezután a Limoges-hoz kerültem, ahol pályára léphettem a Bajnokok Ligájában is, végül pedig a Nancy alakulatához szerződtem. Örülök, hogy kipróbálhattam magam Európa egyik legerősebb bajnokságában, rengeteget tanultam, de boldogan tértem vissza Magyarországra, mivel ez a második hazám.

Követte az NBI. I. A csoport történéseit?

DG: – Ha nem is fordulóról fordulóra, de próbáltam annyira naprakész lenni, amennyire csak tudtam. Tisztában vagyok a liga jelenlegi erőviszonyaival, illetve a DEAC idei mérkőzéseiből is láttam már néhányat. Igyekeztem kielemezni a csapat játékát, hogy lássam, milyen szerepkörben van leginkább szükség rám. Bátran kijelenthetem, hogy sokkal több pozitív dolgot láttam a felvételeken, mint negatívat, és bízom benne, hogy közösen elindulunk felfelé a tabellán is.

Miként fog tudni hozzájárulni a csapat eredményességéhez?

DG: – Remek formában érzem magam fizikálisan és mentálisan is, éhezem a győzelmekre, és minden tőlem telhetőt meg is fogok tenni annak érdekében, hogy méltó helyünkre kerüljünk. Emellett szeretnék egyfajta összetartó kapocs lenni az öltözőben, akihez bárki fordulhat néhány jó szóért, vagy  szükség esetén tanácsért. A céljaink eléréséhez kifogástalan kohézióra, maximális összetartásra lesz szükségünk, ami csak úgy valósulhat meg, ha szívesen dolgozunk egymással. Ebben a tekintetben egyébként úgy látom, hogy nincsenek problémák.

Milyen érzésekkel vág neki a hajdúsági kalandnak, és milyen végkimenetellel lenne elégedett?

DG: – Szerintem a társaság sokra lehet hivatott, de lépésenként kell haladnunk előre. Az alapszakasz befejeztéig be kell kerülnünk a legjobb nyolcba, onnantól bármi megtörténhet. Nagyon várom, hogy bemutatkozhassak, szeretném kárpótolni a DEAC drukkereit azért a bronzéremért, amit a Szegeddel „elraboltunk”.

 

Fotó, slide: kosarlabda.deac.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus