Keller Ákos: Megcsináltuk, amit elterveztünk

A magyar válogatott centere szerint bravúrt hajtott végre a csapat, döntő volt, hogy többet készülhettünk ellenfeleinknél, és Eilingsfeld János is segített.

A Nemzeti Sport készített interjút Keller Ákossal:

– Hogyan értékeli a szlovénok és az ukránok elleni bravúros győzelmet?

– Értékelni nem szeretnék, de nagyon örülök a sikeres rajtnak. Mondhatni, ez volt a célunk, hogy így kezdjünk. Ezen a szinten óriási bravúr két egymást követő egylabdás meccset megnyerni két nálunk magasabban jegyzett ellenféllel szemben. Azt tettük, amit terveztünk, ráerőltettük riválisainkra a kevés pontos, lassú játékot.

– Érzett meglepettséget az ellenfeleken?

– Érthetően sem a szlovénok, sem az ukránok nem örültek a vereségnek. A szlovénok időhiány miatt nem tudtak felkészülni ránk, és talán még maguk sem tudták, jelenlegi összetételükben mire képesek. Ugyan én később csatlakoztam a többiekhez, összességében mi néhány nappal többet készülhettünk a meccsekre, mint két vetélytársunk, és ez döntőnek bizonyult.

– Ezt azért tehette meg a magyar válogatott, mert a Magyar Kupát áprilisra halasztották.

– Igen, ez jól jött, ugyanakkor a versenykiírás nem segíti a hazai klubokban játszó válogatottak regenerálódását, mert irtózatosan hosszúra nyúlik az idény, a szerintem felesleges középszakasz után csak június végén ér véget.

– Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány még a címvédő szlovénok előtti meccsen a hat nullás mérleget célozta meg...

– Az a lényeg, hogy a selejtező előtt az osztrákok mellett sokan minket tartottak a leggyengébbnek a csoportban, ami nem így van, és mi már most meg akartuk mutatni, hogy a másik két gárdával is felvesszük a versenyt. Ám ez a két győzelem csak akkor ér valamit, ha ugyanúgy állunk a hátralévő meccsekhez is. No meg ne feledkezzünk el a sérült Eilingsfeld János érdemeiről sem...

– Ezt megmagyarázná?

– Általában a kivonulás előtt ő tart motivációs beszédet a csapatnak – ebben nagyon jó –, ám most nem lehetett velünk. De így sem maradt el a feltüzelő beszéd, videót küldött, amelyet Szombathelyen együtt néztünk meg, és ez sokat dobott a lelkesedésünkön. Emellett én is azt mondtam a srácoknak, bármi történjen, nem állunk meg, hajtunk, ahogy bírunk. Sajnos sokat voltunk hátrányban, ami idegőrlő, de jó volt látni, hogy a végsőkig küzdöttünk.

– Az Ivkovics távozása vagy maradása kapcsán kialakult helyzetről mi a véleménye?

– Nem tudok erről semmi konkrétumot, ez a szövetség és az ő dolga. Nekünk az a dolgunk, hogy játsszunk.
 

A teljes interjú ezen a linken elérhető - az olaszországi helyzetről is beszélt Keller, valamint arról, hogyan érzi magát az olasz másodosztályban.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás - nso.hu
Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus