Klublegenda lenne a 15 évesen felnőtt keretbe kerülő irányító

Egyáltalán nem számított erre a lehetőségre. 

fotó: sopronidarazsak.com

A Sopron Basket hivatalos felületein bemutatta keretét a 2020/2021-es évadra, amelyben helyet kapott a mindössze 15 esztendős Pfeiffer Virág is. Az ifjú irányító első ízben arról beszélt az utanpotlassport.hu-nak, hogy nagyon meglepte a lehetőség:

„Egyáltalán nem számítottam rá, a vezetőség egyszer csak behívatott, és ajánlatot tett. Leszögezték, hogy gondoljam át, valóban ezt szeretném-e. Persze egy pillanatig sem vacilláltam volna rajta, de hazamentem, nem sokkal később pedig aláírtam a kontraktust. Persze, ez nem azt jelenti, hogy a folytatásban már nem játszom a saját korosztályomban és a felnőtt másodvonalban – az első osztály mellett ezekben a bajnokságokban is szeretném kihozni magamból a legtöbbet.”

Sejthető tehát, hogy Virág tősgyökeres soproni lány:

„Itt születtem, itt kezdtem el kosárlabdázni. A tánccal és az úszással egyaránt próbálkoztam kisgyerekként, ezekben viszont nem találtam meg önmagamat. A kosár egyből magával ragadott. Megtisztelőnek tartom, hogy a folytatásban a sportág nagyjaival együtt készülhetek, és tanulhatok tőlük. Imádom ezt a várost, a jövőmet is itt képzelem el: soproni legendává szeretnék válni!”

A teljes cikk itt olvasható!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus