Konstruktív helyzetértékelést tartottak Sopronban

Pojbics Szabolcs szerint változásokra van szükség az SKC-nál - működő hierarchiára és olyan játékra, amiben a játékosok erősségei kidomborodhatnak.

Az sakc.hu interjúja Pojbics Szabolcs ügyvezetővel:

– Minek minősíthető a megbeszélés, egy válságtanácskozás volt, vagy inkább helyzetértékelés? – kérdeztük ügyvezetőnket.

– Inkább az utóbbi – felelete Pojbics Szabolcs. – Ahhoz képest, milyen nehéz helyzetben vagyunk, kimondottan konstruktív egyeztetésen vagyunk túl. Megosztottuk egymással észrevételeinket, s egyetértettünk abban, hogy az eddig elért eredmények azt mutatják, változtatni kell.

– Milyen jellegű változtatásokra van szükség, személyi, netán szakmai jellegűekre?

– Két dolgot emelnék ki. Egyrészt egy hatékonyan működő hierarchiára lenne szükség, másrészt pedig olyan játékra, amelyben játékosaink erősségei, erényei domborodnak ki – ebben egyetértés volt a szakvezetéssel és ebbe az irányba próbál lépni.

– Mennyire volt részletes, például játékosonként, egyénekre lebontott a helyzetértékelő megbeszélés?

– A keret minden játékosa “terítékre került”, értékeltük eddigi teljesítményüket. Még egyszer hangsúlyozom, a legfontosabb, hogy játékosaink azzal tudják segíteni a csapatot, amiben erősek, jók, hogy az erényeik domborodjanak ki a mérkőzéseken. Ezt elérni nyilván nem könnyű, ez a szakvezetés feladata.

– Objektív akadályai is voltak az eredményesebb szereplésnek, ez mennyire került szóba?

– A játékunk olyan, mint a bajnokság, nagyon hullámzó, hektikus. A teljes helyzetképhez nyilván hozzátartozik, hogy sérülések, betegségek nehezítették a helyzetet. A palánk alatt igen erős Kaposvár ellen két magas játékosunkat kellett nélkülöznünk, Szegeden Dénes Gabi beinjekciózott lábbal játszott. Erről is esett szó, de ezeken a dolgokon nem tudunk változtatni, de ilyen nehézségei minden csapatnak vannak. Azon kell változtatni az eredményesebb szereplés érdekében, amin tudunk. Nem vagyunk könnyű helyzetben, új csapatot építünk, annak a látható buktatóival. Szükség van türelemre, úgy a vezetőség, mint a szurkolók részéről. A hétvégén egy topcsapat látogat hozzánk, de remélem, a változtatásoknak lesznek már látható, talán az eredményességben is megmutatkozó jelei, és a hullámvasúton, amelyen most eléggé mélyen vagyunk – elindulunk fölfelé.

Forrás, Foto, Slide - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus