Lilov más szerepet tölt be Debrecenben, mint Szegeden

A bolgár dobógép szerint jó lepattanózással a Szolnok is verhető lehet. 

Elég más szezont produkál idén Debrecenben Ivan Lilov, mint tette azt tavaly Szegeden, hiszen a 2016/2017-es idényben 20,2 pontos átlagával a bajnokság második legjobb dobója volt, míg idén mindössze 14,4 egységet szerez meccsenként - pedig csak négy perccel játszik kevesebbet. Különösen a triplái tűntek el, tavaly még extra kinti tüzérnek számított, idén viszont alig 28%-kal értékesít mérkőzésenként 8,3 kísérletet. 

"Most más szerepem van, mint tavaly volt. Mindig próbálok a lehető legtöbbet segíteni a csapatnak és megtenni azt, amit az edző vár tőlem. Számomra nem fontos, hogy hány pontot szerzek, az a fontos, hogy a csapat nyerjen" - reagált a Kezdő5.hu-nak a bolgár dobógép.

Márpedig a csapat sokáig nem nyert, nagyon hosszú vereségsorozatot tört meg a társaság a PVSK ellen. 

"Nagyon rossz helyzetben voltunk, mindenkinek vannak nehéz időszakai, de a miénk nagyon sokáig tartott, tizenegyszer kaptunk ki zsinórban. Remélem, hogy ezzel a győzelemmel lezártuk ezt a periódust... A PVSK ellen kiválóan védekeztünk a második félidőben és több lepattanóz szereztünk, ez volt a siker kulcsa."

Lilov szerint a szerdai, Szolnok elleni találkozót is megnyerheti a DEAC.

"Minden meccsen győzelmet várok, így most is. Tudom, hogy elég nehéz lesz, de szerintem megvan az esélyünk. Ha ellenük is megnyerjük a lepattanócsatát, akkor a mérkőzést is megnyerhetjük - mindenki extra motivált, hogy a legjobb csapat ellen játszhat."

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus