Lóránt szerint néhány játékosnak kényelmesebb itthon több pénzt keresni

Az Alba Fehérvár vezére szerint azért játszanak itthon sokan a legjobb magyarok közül, mert inkább maradnak a komfortzónájukban.

Lóránt Péterrel, az Alba Fehérvár csapatkapitányával készített tartalmas interjút a FIBA Europe Cup weboldala - a magasember ebben beszélt a fehérváriak eddigi szerepléséről, a hullámzásról, de szóba került a magyar kosárlabda is.

Utóbbi témában a portál kiemelte, hogy a magyar klubcsapatok milyen jól szerepelnek a nemzetközi porondon (az Alba és a Körmend is áll még a Europe Cupban), tavaly pedig a válogatott is megvillant az Európa-bajnokságon.

"Évről évre fejlődünk és ez is egy szép teljesítmény a magyar kosárlabda számára. Az is nagyon fontos, hogy minél több magyar játékos próbálja ki magát külföldön. Meg kell próbálni más országban élni, mert emberként és játékosként is nagyon sokat lehet tanulni kint" - mondta Lóránt.

Szóba került az is, hogy a legjobb magyar játékosok közül miért játszik szinte mindenki itthon - a portál szerint ez mindenképpen különlegességnek számít.

"Én majdnem kilenc évet játszottam külföldön, három különböző országban Magyarországon kívül. Néhányan egyszerűen csak nem akarnak elmenni, mert kényelmesebben érzik magukat otthon és jelenleg talán több (vagy ugyanannyi) pénzt keresnek Magyarországon, mint amennyit külföldön kapnának. Nem akarnak kockáztatni, kikerülni a komfortzónából. Ahogy látható, a magyar kosárlabda és a magyar bajnokság is folyamatosan fejlődik, de ehhez kell az, hogy ezek a játékosok Magyarországon játsszanak."

Végül a Europe Cupban kapott következő ellefélről, a litván Juventusról is elmondta a véleményét. "Szerintem kaphattunk volna sokkal erősebb, de persze gyengébb ellenfelet is. Szerintem erősek, Litvániában a tabella közepén vannak. Játszottunk már idén a Nevezisszel, amely kemény kosárlabdát játszott, mint ahogy az északi csapatok általában: kemény, szervezett kosárlabda, amely ellen természetesen nehéz dolgunk lesz. Azt mondanám, hogy egy kicsit esélyesebbnek számítanak, mondjuk 60%-40% arányban, de két meccsen bármi megtörténhet."

A teljes interjú ezen a linken olvasható!

fotó: FIBA

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus