Lukács Norbert felépült, már edzhet az Albánál

Az első hetei borzalmasak voltak a betegséggel, de azóta már jól van.

Másfél hónap kihagyás után, szerdán ismét elkezdhet edzeni az Alba Fehérvár NB I-es kosárcsapatának játékosa, a 19 éves Lukács Norbert - írja az utanpotlassport.hu. Az ifjú bedobó mononukleózissal bajlódik.

„Az első két-három hét borzalmas volt: nem bírtam enni, lázas voltam, úgy fájt a torkom, mint még soha. Szinte arra is képtelen voltam, hogy felkeljek az ágyból. Aztán hirtelen teljesen jól, tünetmentes lettem, a tréningeket azonban még nem kezdhettem el, mert ez a fajta fertőzés a lép megnagyobbodásával jár, így a biztonság kedvéért meg várni kellett, amíg az helyreáll. Három hétig minden edzésen ott voltam, de nem állhattam be, csak figyeltem. Hétfőn és kedden újabb vizsgálatokon vettem részt, tegnap este a doki is áldását adta arra, hogy újra munkába álljak” – nyilatkozta a honlapnak Lukács.

Norbert a legutóbbi, csonka első osztályú évadban 21 fordulót követően 14-szer volt a pályán, és ezeken az összecsapásokon átlagban 9.9 percet csatázhatott a legjobbakkal, emellett 2.4 pontot és 1.9 lepattanót átlagolt.

„Különösen rosszkor jött a betegség, mert rengeteget erősödtem tavasszal, kiváló formában éreztem magam. Most mindent szinte a nulláról kell kezdenem, közel két hónap esett ki a programból, tehát sokkal rosszabb volt, mint a tavaszi, koronavírus-járvány okozta kényszerpihenő. Akkor ugyanis kondizni legalább tudtam… Sajnos az U20-as válogatott kecskeméti összetartásán sem lehettem ott, ezt nagyon bánom. Fokozatosan, óvatosan kell készülnöm eleinte, vigyáznom kell arra, hogy ne terheljem túl magam. Ennek ellenére abban bízom, három-négy hét múlva ismét százszázalékos formában teljesíthetek: a bajnokság kezdetére bevethető állapotban szeretnék lenni.”

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus