Megkezdte az NYKK is, Savic magyarul nyilatkozott

Így lesznek utolsókból az elsők! A legutóbbi élvonalbeli férfibajnokságban kieső helyen zárt, ám a létszámemelésnek köszönhetően megmenekült Marso-NYKK csapata kezdte meg a leghamarabb a felkészülést az NB I A csoport október 11-én rajtoló sorozatára - már múlt hét kedden tréningeztek a nyíregyháziak.

Persze, a kedd esti összejövetelen Sitku Ernő vezetőedző és segítője, Siska János még közel sem a végleges kerettel számolhatott, az első tréningen többségben voltak az utánpótláskorú kosarasok.

Három új szerzemény azonban már feltűnt, és közülük a két igazán ismerős, Savic Brane, valamint Nagy Krisztián vezette fel a bemelegítő futást és mutatta be a gyakorlatokat. Savic szlovén játékosként 2005-ben került először Nyíregyházára, akkor négy szezont húzott le az NYKK-ban, ahová 2010-ben visszatért, majd következett két év Franciaországban, és Jászberényből immár magyar állampolgárként igazolt újra első itteni klubjába. Hogy nem érdemtelenül jutott hozzá az útlevélhez az irányító, arra az is utal, hogy egyre jobban beszél magyarul – az első tréning előtti mondandóját stilizálás nélkül közöljük.

– Hát, én nagyon boldog vagyok, mert itt vagyok, mert ez Nyíregyháza nekem hazám, itt van család, és itt voltam öt szezon, és minden rendben volt – kezdte Savic Brane. – Azért is igazoltam ide, mert kislány itt fog járni iskola, a család miatt itt akarok maradni még több év. Gondolom, biztos nehéz év lesz, kell igazi komoly munka, és kicsi szerencse, jó három külföldi játékos, és megnézzük mi lesz.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2014. augusztus 7-i számában.

Forrás, fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus