Mindenki elfogadta a szerepét Jászberényben

A védekezés folyamatosan fejlődik a JKSE-nél és Pitts beépítése is nagyon hamar sikerült. 

Nagyon értékes győzelmet aratott a Jászberény Pakson, hiszen kiélezett végjátékban, egy ponttal sikerült nyernie a gárdának egy közvetlen rivális otthonában, az ilyen sikerek pedig borzasztóan sokat érhetnek a végelszámolásnál. Az együttes ráadásul kirobbanó formában van: az első néhány forduló óta szinte hibátlanul menetelnek Rakicsék és az utóbbi nyolc meccsükből hetet is megnyertek, egyedül a Szolnok ellen maradtak alul. Kerpel-Fronius Balázst, a JKSE játékosát kérdeztük.

"Nehéz mérkőzésre számítottunk Pakson és végül ez be is jött, az lett belőle. Idén már sok végjátékot játszottunk, ezek mindig apròságokon mùlnak, szerencsére most mi jöttünk ki ebből jobban. Az évkezdésünk sem volt rossz, aztán sajnos jött Nelson sérülése, de Pittset szerintem még a vártnál is hamarabb sikerült beépíteni a csapatba. Ùgy gondolom, hogy folyamatosan fejlődik a védekezésünk, így olyan meccseket is meg tudtunk nyerni, ahol néha akadozott a támadòjátékunk" - mondta a Kezdő5.hu-nak Kerpel-Fronius.

A JKSE egyébként ugyan alapvetően hazai csapatnak számított az utóbbi években, idén idegenben is felveszi a kesztyűt a riválisokkal: 3-3-ra áll vendénként, ennél jobb idegenbeli mérleggel pedig csak a Szolnok bír jelenleg. 

"Idén minden csapat nagyon erős otthon, nehéz idegenben nyerni, ezért ezek a győzelmek különösen értékesek számunkra. Őszintén szòlva nem tudom, hogy minek köszönhető, de ebben a félévben kevesebb meccsünk lesz hazai pályán, így továbbra is kellenének esetleges bravùrok" - figyelmeztetett a játékos. 

A Jászberénynél egyébként idén jól behatárolhatók a szerepek, hiszen az öt légiós nagyon sok percet tölt a pályán és a terhek jelentős részét magára is vállalja, a magyaroknak, a kispadnak kevesebb feladat jut. 

"Igen, ezt sokszor megkapjuk. Ùgy gondolom, hogy profi játékosként az a feladatunk, hogy abban az időben, amennyit a pályán töltünk, pròbáljunk minnél többet segíteni. Ezt nálunk mindenki elfogadta és ùgy lép pályára a kispadròl, hogy szeretne valamit hozzátenni a csapat sikeréhez, mert ez a legfontosabb."

A hétvégén újabb ki-ki meccset vív majd a társaság, hiszen a szintén közvetlen riválisnak számító és hasonló helyzetben lévő ZTE-t látja vendégül. "A ZTE elleni mérkőzés sem lesz könnyű, ráadásul ők közvetlen riválisaink, biztos jò hangulatù találkozò lesz. Ők is leginkább a légiòsaikra és Szabò Zsoltra építenek, rájuk kell majd a legjobban odafigyelnünk, ùgy gondolom, hogy nagyon koncentráltan kell védekeznünk, az lehet a siker kulcsa."

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus