Mit csinál ma a Körmend korábbi vezére?

Chauncey Leslie-ről tudhatunk meg néhány dolgot. 

A 2006/2007-es Körmend motorja volt Chauncey Leslie, aki akkor a bajnoki elődöntő ötödik meccsén, komoly vezetésnél szenvedett súlyos sérülést - kórház, műtét várt rá. De később sem maradt egyedül a bajban, hiszen a klub munkatársai és a csapattársak mellett a szurkolók is folyamatosan látogatták és elhalmozták mindennel, amire szüksége lehetett. Rengeteg csokoládét is kapott, hiszen a drukkerek tudták, melyik volt a kedvence...

Most az Egis Körmend Facebook-oldalán jelent meg vele egy interjú:

Hol kosaraztál, mielőtt csatlakoztál a klubunkhoz a 2006-2007-es szezonra?

Az előtt játszottam Kínában, Németországban, Franciaországban és Ausztriában is.

Miért döntöttél úgy 2006 nyarán, hogy elfogadod a klubunk ajánlatát?

Számomra ez nagyszerű lehetőség volt, hogy egy olyan kisvárosban építsem tovább a karrieremet, ahol imádják a kosárlabdát.

Milyen volt számodra a körmendi lét, az itt töltött idő?

A legfontosabb, hogy úgy éreztem, szeretnek a csapatban, szeretnek Körmenden. Az ételek pedig csodálatosak voltak!

Milyen emlékeid vannak a FALCO elleni utolsó elődöntős meccsről?

Csak arra emlékszem, hogy sok ponttal vezettünk...

Milyen volt a műtét, a rehabilitáció Magyarországon, és milyen emlékeid vannak a felépülési idejéről, amíg itt tartózkodtál?

A műtét jól ment, minden rendben volt vele. Rengeteg fájdalomcsillapító volt bennem a sérülést és a műtétet követően is, emiatt nem emlékszem mindenre pontosan, de azt tudom, hogy a rajongók küldtek nekem ételeket és csapattársaim is heteken át rendszeresen megkerestek, folyamatosan kapcsolatban voltunk. Úgy éreztem, hogy szeretnek itt az emberek.

Kik voltak a kedvenc csapattársaid a Körmendben? Van, akivel esetleg most is kapcsolatban állsz a közösségünkből?

Nem voltak kedvenceim a csapatban, mert családként játszottunk. Mindenki beletette a magáét, mindent együtt, közösen csináltunk. Azt hiszem, ez tette azt a szezont olyan különlegessé. Mindannyian hittünk a másikban és bíztunk egymásban. Már nagyon régóta nem beszéltem egyik sráccal sem. Viszont a Facebookon időről időre beszélek az akkori klubvezetőnkkel és az engem kiközvetítő ügynökömmel. (Fodor Sándorral és Déri Tamással. A szerk.)

Mi történt veled, miután elhagytad Körmendet? Hol játszottál és mikor vonultál vissza a kosárlabdától?

Körmend után játszottam a Közel-Keleten és Ázsiában is. Egy rövid ideig a katari válogatottban is szerepeltem. Egyiptomban, Dubaiban és Katarban bajnoki címet nyertem. 2015-ben vonultam vissza a játéktól. Úgy döntöttem, hogy szeretném „korai nyugdíjasként” nézni a fiam, ahogy kosárlabdázik, és igyekszik beteljesíteni az álmát, hogy ösztöndíjas játékosként szerepelhessen egy elsőosztályú egyetemen. De igaz ez a lányomra is.

Hogy telnek ma Chauncey Leslie mindennapjai? Hol laksz? Mi a munkád? Még mindig kapcsolatban állsz a szeretett sportunkkal, a kosárlabdával?

Jelenleg a Twicklo Consulting Firm vezérigazgatója vagyok San Franciscóban. Vállalkozások, cégek számára segítünk abban, hogy megfelelően berendezhessék az irodáikat. Ez a fő tevékenységünk. Ahogy mondtam, van két gyerekem, egy fiú és egy lány. Mindketten teljes ösztöndíjjal sportolnak egyetemi szinten. A fiam kosarazik, a lányom röplabdázik.

Ha visszafordíthatnád az időt és lehetne egyetlen kívánságod, mi lenne az?

Nem változtatnék semmit a karrieremben. Az összes sérüléssel, az összes kemény csatával együtt, amelyeket a csapattársaimmal vívtam meg oly sok különböző országban, ugyanígy élném meg. Mert mindez megéri, ha igazán szereted a játékot, a kosárlabdát.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus