Nem felejtette el a kupagyőzelmet a korábbi kecskeméti irányító

Egy hétvége erejéig ismét Kecskemétre látogatot Srdjan Jovanovics.

A ktekosar.hu múltidézése:

2006-ban az Univer KSE történelmi sikert ért el azzal, hogy első kecskeméti csapatként – az Atomerőmű SE-t hazai környezetben 82-79-re legyőzve - megnyerte a Magyar Kupát. Ki ne emlékezne az utolsó percek izgalmaira? Ki ne emlékezne a Pakson szinte hazai pályát teremtő Capricornsra? Ki ne emlékezne a fergeteges ünneplésre? Ki ne emlékezne az együttes irányítójára, Srdjan Jovanovicsra, aki tíz pontot szerzett a fináléban? Talán nincs is olyan, akinek a fejében ne futnának át néhány apró momentum. Na de vajon hogy van ezzel Srdjan Jovanovics?

-Persze, hogy emlékszem! A nálunk sokkal erősebb Pakssal játszottunk a döntőben, s megnyertük a Magyar Kupát. Nagyszerű nap volt ez a klub, a város és a kecskeméti emberek számára. Éjt nappallá téve ünnepeltünk, egy egészen nagy dolgot vittünk véghez. Ha jól tudom, ez az egy kupasikere van a klubnak, én pedig nagyon büszke vagyok arra, hogy ennek az egésznek részese lehettem. Jól éreztem magamat Kecskeméten, sok tapasztalatot szereztem. Szép emlékeim vannak, még a mai napig is sok barátom van itt. Ha visszajövök, mindig boldog vagyok.

A IV. Félegyházi Kupára meghívást kapott a Temesvár is, Jovanovics pedig a csapat másodedzőjeként tért vissza Kecskemétre.

-Jól éreztem magamat, voltam a városban, ittam egy kávét, közben pedig a régi emlékek jutottak eszembe. Bár a Messzi István Sportcsarnokban épp egy röplabdatorna volt, de azért nem hagytam ki az alkalmat, hogy benézzek.

S hogy mivel telnek mostanában az egykori hős mindennapjai?

-Már hat éve edzősködöm. Két esztendőt töltöttem Romániában, egyet Iránban, egyet pedig Tunéziában. Most visszatértem Temesvárra, másodedzőként dolgozom. Megpróbálunk egy új csapatot építeni, majd kiderül, hogy mit sikerül ebből megvalósítani.

fotó: ktekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus