Okorn elnézést kért amiért és ahogy kikapott a Falco

Nyilatkozatok a Körmend szombathelyi sikeréről, a Szolnok pécsi vereségéről, valamint az Alba, a ZTE és a Jászberény győzelméről.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend 68-76

Gasper Okorn: Elnézést kell kérnem a szurkolóktól, amiért és amilyen körülmények között veszítettünk. Ma este is nagyot harcoltunk a győzelemért, de a jobbik csapat nyert. A korai nagy előnyt követően gödörbe kerültünk, ami a Körmend agresszív védekezését dicséri. Ezután nem tudtunk váltani és kockázatos, nehéz dobásokat vállaltunk. Miután rendeztük a sorokat többször is esélyt kaptuk a felzárkózásra, azonban rossz döntéseket hoztunk és többször is tiszta dobásokat rontottunk. Csalódott vagyok és nagyon sajnálom, hogy így alakult a mérkőzés.

Matthias Zollner: Gratulálok a Falco csapatának, mert nagyon jól játszottak. A hangulat fantasztikus volt, a megyei derbit első ízben élhettem át körmendi vezetőedzőként itt, Szombathelyen. A találkozót nem kezdtük jól, hiszen támadásban és védekezésben sem kaptuk el a játék ritmusát. Rendet kellett tenni a fejekben és ennek eredményeként felálltunk. Hatalmas tartásról tettünk tanúbizonyságot, hittem bennük, ahogy ők is egymásnak. Ez a siker igazi csapatmunka volt.

Váradi Benedek: Gratulálok a Körmendnek, megérdemelten nyerték meg a találkozót. Csapatként küzdöttek ezzel sikerült behúzniuk a mérkőzést. Az elején nagyon jól kaptuk el a fonalat, kellően agresszív volt a védekezésünk és támadásban is eredményesek voltunk. Aztán feljavult a Körmend, mi pedig kizökkentünk és görcsössé váltunk. A hajtásra nálunk sem lehetett panasz, hiszen minden labdáért mentünk, azonban hazai környezetben 68 dobott ponttal nem lehet meccset nyerni. Ezután pedig élesedik a helyzet, hiszen innentől szerda-szombat ritmusban játsszuk a találkozóinkat.

Csorvási Milán: Először is büszke vagyok a csapatra, amiért a rossz kezdés ellenére sem adtuk fel és a sikerült felállnunk a tekintélyes különbségű hátrányból. Egy nagyon erős Falcot sikerült legyőznünk ezen az estén. Örülök a sikerünknek és, ha ezzel a játékkal rukkolunk ki, amit a második félidőben mutattunk, nem lehet gond.

Pécsi VSK-VEOLIA - Szolnoki Olaj KK 83-78

Csirke Ferenc: Az utóbbi három mérkőzésen a Szeged, a Falco és a Szolnok ellen extra védekezést mutattunk, de mivel kevesen vagyunk, mindig kérdés, kinek marad ereje a végén támadni is. Most fontos momentum volt, hogy Bíró Levente az első félidőben tehermentesíteni tudta Pongó Mátét, aki így végig bírta a terhelést. Ugyan nem volt tökéletes a támadójátékunk, de a huszonkilenc pont gyorsindításból az kiemelkedő. A szurkolók megint szenzációsak voltak, felejthetetlen hangulat volt a Lauberben. Köszönjük!

Dragan Alekszics: Egész meccsen minden szempontból nagy nyomás alatt tartott minket a Pécs, mi több olyan hibát követtünk el, amilyet nem lett volna szabad. A végén szoros végjátékban a mi dobásaink kimaradtak, a hazaiakéi beestek, ez döntött.

Ryan Wright: Elsősorban az volt a feladatom, hogy a védekezésünkbe vigyek minél több energiát, ez ma sikerült. Úgy érzem, én is hozzá tudtam tenni a mai győzelmünkhöz a játékommal.

Benke Szilárd: Egy kemény mérkőzésre készültünk a héten és ez be is jött. Sajnos hagytuk azt játszani a pécsieknek amiben jók, könnyű kosarakat kaptunk és sok hibával játszottunk. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk győzni. Gratulálok a PVSK-nak.

Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC 91-84

Bencze Tamás: A legfontosabb volt, hogy ma győzzünk! A mérkőzés első félidejében 11 támadólepattanót vesztettünk el úgy, hogy erre nagyon készültünk. A második játékrészben már csak négyet engedtünk ellenfelünknek. A kulcs az volt, hogy a második félidőben Szabó Zsolt kezdte el fogni az elsőben jól teljesítő Gordont, agresszíven mellé ált, csapdáztuk is egy kicsit, ami nem tetszett neki és kevesebb pontot is kaptunk a palánk alól. Az utóbbi meccseken a centereinket nem tudtuk megfelelően használni., mert nem találtuk meg őket labdával. Amikor megjátszottuk őket, mindjárt tudtuk mit kell csinálni és jobban is támadtunk. Fontos megemlítenem, hogy a fiataljaink ma sokat tettek hozzá a játékhoz és jól szálltak be a mérkőzésbe.

Sabáli Balázs: Az első félidőben eléggé futottunk az eredmény után, míg a második félidőre sokkal agresszívebben jöttünk ki és nagyobb nyomást tudtunk a hazaiakra helyezni. Kétszer is sikerült egál állásra visszajönnünk, de egy kicsit túlpörögtünk és az eladott labdáinkból, főleg indításból tudott a Zalaegerszeg újra elmenni 5-6 pontra. Külső dobásokban jobbak voltak a hazaiak. Mindkét csapat végig küzdött, voltak hibáink, de nem szabad lehajtott fejjel hazamennünk, mert szerdán újabb fontos mérkőzés vár ránk. 

Szabó Zsolt: A védekezésünk volt a kulcsa a mérkőzésnek, amit a második félidőben össze kellett szednünk. Az első félidőben nagyon sok támadólepattanót engedtünk a Sopronnak, amit meg is büntettek és sok könnyű kosarat kaptunk második esélyből. Örülök, hogy a második félidőben ezen javítottunk és nagyot küzdöttünk védekezésben. Gratulálok a csapatnak is, hiszen mindenki hozzátette a magáét, hogy ez a győzelem meglegyen.

J.C. Fuller: Pozitívnak kell maradnunk, hiszen a második félidőben küzdöttünk, nem adtuk fel, erre építhetünk a folytatásban.

Serco - TF-BP - JP Auto - JKSE 70-84

Ales Pipan: Gratulálok a Jászberénynek, teljesen megérdemelten nyertek, mi viszont nagyon gyengén játszottunk ma este. Jól kezdtünk, aztán 5-6 perc után abbahagytuk a kosárlabdázást, és egyáltalán nem azt csináltuk, amit az öltözőben megbeszéltünk a találkozó előtt. Túl sokat hibáztunk, sok labdát adtunk el, nem koncentráltunk az elejétől a végéig és védekezésben is sokat rontottunk, ezek a mai vereség fő okai. Együtt kell maradnunk és tovább dolgoznunk.

Nikola Lazic: Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen Colemant hosszú idóre elveszítettük, Pantelic a kupa óta szerdán edzett először és Rakic is ágyból jött a meccsre. Nagyon büszke vagyok a csapatomra és a közönségünkre is. Megérdemelten nyertünk, sokkal jobban játszottunk, a találkozó elején ugyan a TF vezetett, de utána kezünkben tartottuk a meccset. Egy lépéssel közelebb kerültünk a legjobb öthöz. Gratulálok a TF-nek is, hiszen meccsről meccsre jobbak, és egál mérkőzéseket játszanak.

Filipovic Stefan: Számítottunk rá, hogy egy kulcsember nem fog játszani a Jászberénynél. Jól kezdtük a mérkőzést, vezettünk, aztán hullámvölgybe, hibasorozatba kerültünk. Nem mentek be a dobásaink, sokat hibáztunk. A második félidőben megpróbáltunk visszajönni, de nem sikerült.

Kerpel-Fronius Balázs: A szezon legnehezebb hete volt számunkra, és a legnagyobb ellenfeleink a sérülések voltak. Kiemelném Rakic teljesítményét, aki úgy játszott ilyen jól, hogy délelőtt még infúziót kapott. Jó teljesítményt nyújtottunk csapatként, és ez volt a győzelmünk kulcsa.

Alba Fehérvár - Kaposvári KK 87-83

Jesús Ramírez: Ez egy nagyon fontos győzelem volt! A csapat hasonló arcát mutatta, mint a szerdai kupameccsen – annyi különbséggel, hogy a Kaposvár egy teljesen más játékot játszott. A végjátékban nehéz szituációba kerültünk, mivel ellenfelünk játéka nekünk nem nagyon feküdt, más a két csapat szerkezeti összeállítása, ennek ellenére jól küzdött a csapat. Bár sok hibát vétettünk, sok pontot kaptunk befutásokból, és olyan helyzetekből, ahova nem értek oda a védők, és a lepattanó csatában sem tudtunk annyira az elvárásoknak megfelelően teljesíteni.

Fekete Ádám: Egy nagyon nagy önbizalommal teli csapat fogadott bennünket. A második negyed végén, illetve a harmadik negyedben volt néhány perc, amikor nem koncentráltunk kellően, és átrohant rajtunk az Alba, emellett, pedig extrán dobott. Megmutattuk ettől függetlenül, hogy január óta miért tudtunk jó mérkőzéseket nyerni, és miért van esélyünk arra, hogy bejussunk a középházba.

Jordan Heath: Nagyon örülök az eredménynek, újra megmutattuk mennyire tudunk küzdeni. A mérkőzés jelentős részében kontrollálni tudtuk a játékot, a negyedik negyed végén azonban kisebb hullámvölgybe kerültünk. De szerencsére a győzelmet nem adtuk ki a kezünkből.

Halász Ákos: Gratulálok az Albának, úgy gondolom, hogy egész jó meccset játszottunk, mondhatni hogy 40 percig partiban voltunk. Sajnos a harmadik negyed nem úgy sikerült ahogy terveztük, de a végén visszajöttünk a meccsbe. Sajnos esélyünk se volt dobni az egyenlítésért.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus