Perry: "Valami különlegeset építünk"

Az Egis Körmend irányítója, Kendrick Perry úgy véli, hogy jó közösségbe került és nagy dobásra készül új csapatával.

Hogy érzed magad a Körmendben? Milyenek az első benyomásaid?

Minden rendben, nagyon jól érzem magam. Mivel egy kis város, ezért könnyű lépésről-lépésre körbejárni, megismerni. Ausztráliából érkeztem és nem tudtam, mire számíthatok a várossal, az emberekkel kapcsolatban. De már most látom, hogy sokkal nyugodtabb, az emberek pedig kevésbé elfoglaltak, mint Sydney-ben. Az edzések jól mennek, az edzők, csapattársak pedig elképesztőek. Alig egy hét telt el, de úgy érzem, hogy már most remek a csapatösszhang, ami csak jobb és jobb lesz.

Ez lesz a második profi szezonod, viszont az első európai. Mit tanultál az Ausztráliában töltött évben? Mesélt valaki neked arról, milyen az európai életvitel?

Ausztráliában sokat tanultam, hogy profivá válhassak. Dolgokat, melyek elsődlegesek edzés előtt, vagy hogy miként cselekedjek a pályán kívül, hogy legyek „hangadó”. Tudom, hogy miként tartsam fitten napról-napra a testem, különösen akkor, ha nagyon kemények az edzések. A bátyám Svédországban játszik, mint profi labdarúgó, ő azt mondta, hogy az európai élet még országonként is eltérő. Például itt Magyarországon próbálom olvasni az útbaigazító jeleket, jó, hogy a menük és más dolgok elérhetőek idegen nyelven is. Úgy érzem, hogy az idő előrehaladtával egyre könnyebb lesz megszokni az életstílust.

A felkészülés jelenlegi szakaszában miként telik egy napod?

Normál esetben úgy kezdem a napot, hogy eszem pár falatot a reggeli edzésünk előtt. Ezt követően a másik két amerikai játékossal ebédelni megyünk egy helyi étterembe. Ha esetleg még szeretnénk valami mást is, akkor ebéd előtt beugrunk egy boltba vásárolni. Ebéd után pár órát pihenek, majd indulok a délutáni edzésre. Ezt követően hazafele veszem az irányt, vacsorázom, olvasom egy keveset vagy tévét nézek lefekvés előtt.

A Körmend sok sikert, nagy győzelmeket köszönhet az összetartásnak, küzdeni tudásnak, csapategységnek. Szerinted miben rejlik egy csapat eredményességének titka?

Számomra a legfontosabb dolog a csapatösszhang. Nagyszerű érzés tudni, hogy történjen bármi, a társaid mögötted állnak. A csapat kémiája akkora a legjobb, ha kitart a legmagasabb és legmélyebb pontokon is. Ha rendben lesz a csapatösszhang, akkor ez látszani fog a támadásainkon és a védőmunkánkon is.
 
Biztosan hallottál már a körmendi szurkolókról. Kerestél esetleg videókat az interneten róluk?

Már megnéztem párat a videómegosztó portálon a régebbi Körmend-mérkőzések közül. A legfőbb dolog, hogy együtt van a csapat és a szurkolótábor. Az uralkodó atmoszféra lenyűgöző. Alig várom, hogy a szurkolóink előtt játszhassak. Az az energia, amit ők sugároznak, előrevihet bennünket, amikor a legnagyobb szükségünk van rá. Ez az erős szurkolói bázis szintén sokat segíthet a csapatkohézió megszilárdításában.
 
Miből merítesz erőt, mi motivál téged a kosárlabda pályán és azon kívül?
 
Számomra a legfőbb motivációs tényező a pályán és azon kívül is a kosárlabda szeretete. Gyermekkorom óta szeretem ezt a sportot és minden velejáróját. A játék iránti szenvedélyem motivál, hogy a legjobbat hozzam ki magamból minden egyes napon.
 
Így az interjú végéhez érve, üzennél valamit a szurkolóknak?
 
Csak annyit, hogy kimondhatatlanul, extrém módon izgatott vagyok, hogy részese lehetek ennek a munkának. Csak egyetlen hét áll mögöttünk, de úgy érzem, hogy ebben a szezonban valami különlegeset építünk fel. Srácok, ne akarjatok kimaradni ebből! MTE!!!

fotó: Egis Körmend facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus