Polyák László: Örülök, hogy több bizalom jön az edzői stábtól

Idei legjobb meccsét játszotta a DEAC játékosa, erről kérdeztük a kaposvári győzelem után.

Remek mérkőzést játszott Kaposváron Polyák László, a DEAC hátvédje: 25 perc alatt 17 pontot dobott 6/9-es mezőnymutatóval, 3/4 triplával, a harmadik negyedben kulcsidőszakban állt csapata élére, majd a végjátékban is volt két clutch kosara - abszolút döntő faktor volt az ő játéka a debreceniek sikerében. Őt kérdeztük az eseményekről.

- Nagyon fontos győzelmet arattatok Kaposváron, hiszen bár a KKK alsóházi csapat jelenleg, de edzőváltáson esett át és idegenben egyébként is mindenhol nehéz nyerni. Elég hullámzó meccs lett belőle, idegtépő végjátékkal - hogyan élted meg a találkozót, hogyan értékeled? 

Valóban nagyon fontos győzelmet arattunk, és fontos hogy a céljaink eléréséhez minél több idegenbeli győzelmet is szerezzünk. Kaposváron mindig nehéz nyerni, de az utóbbi 3-4 meccsen javuló tendenciát mutattunk és jó meccseket játszottunk, úgyhogy érlelődött már egy idegenbeli siker.

 

- Mi volt a kulcs szerinted a győzelmetekhez? 

Az első félidőben nem védekeztünk jól és nem fogtuk jól a hátvédjeiket. Tudtuk, hogy a kulcs a két amerikai hátvédjük hatástalanításában van, akik a támadások és pontok szerzésének 80%-ban részt vettek és a második félidőben sikerült is előnyre szert tennünk.

 

- Személy szerint te is nagyot játszottál, hiszen szezoncsúcsot döntöttél jó pár statisztikában (pont, VAL bedobott kosár, bedobott tripla, kiharcolt büntető), emellett pedig nagyon fontos pillanatokban tettél hozzá. Tudatosan léptél előre, vagy csak rád jöttek ki a figurák? 

Igazából csak egy jobb napot fogtam ki. Ahogy említettem, az utóbbi pár hétben jobb edzések zajlottak, fejlődtünk előre csapatjátékban és talán ennek köszönhető, hogy több rádobásom is volt, amik aztán be is estek. Annak külön örülök, hogy az edzői stáb több bizalmat szavaz nekem az utóbbi időkben.


fotó: hunbasket.hu

 

- Mennyire nehéz úgy előlépni fontos pillanatban, hogy egyébként nem ez a szereped a csapatban, elsősorban nem te felelsz a pontokért? Illetve mennyire érzed ilyenkor a bizalmat a társak, illetve az edző részéről? 

Nyílván a támadás részét többnyire a légiósok határozzák meg, de ha tiszta helyzet adódik, nem szabad hezitálni. A csapattársak között is bízunk egymásban, hiszen máshogy nem lehet jó eredményt elérni. Az edzői stáb is bízik bennem, úgy gondolom, hogy ez nem pontfüggő nálunk, hiszen a szezon elején és a meccsek előtt is le vannak tisztázva a főbb szerepek.

 

- Továbbra is a mezőny első felében vagytok, gyakorlatilag a felsőházi helyezésekért harcoltok jelenleg. Mit gondolsz, minek köszönhető a jó szereplés és mennyire vagy elégedett a szezonotok eddigi részével? 

Jelenleg elégedett vagyok a csapat szereplésével, úgy gondolom, hogy jelenleg ott tartunk, ahol azt hellyel-közel elterveztük. Volt egy Paks elleni fájdalmas vereségünk hazai pályán, amit elszúrtunk a végjátékban, de azon kívül nincs maradandó hiány bennem. A csapatnak azért kétségkívül jót tett Moody érkezése.

 

- Mennyire más az idei DEAC a tavalyihoz képest? 

Nehéz összehasonlítani. Idén erősödtünk magyar és külföldi játékosok terén egyaránt. Tavaly Boriszov volt a kiemelkedő "vezér", idén viszont több jó egyéni teljesítményre képes játékosunk van. Mégis, ha így folytatjuk és ezek a játékosok is képesek csapatként jól együttműködni, akkor biztos vagyok benne, hogy jó évet zárunk majd.

 

- Mentek tovább, az OSE, a Sopron és a Szolnok vár még rátok januárban. Mit vársz a folytatástól?

Jól kezdtük az új évet, szeretnénk jól is folytatni. Szeretnénk elhozni mind a három győzelmet, hiszen később jönnek majd a nehezebb mérkőzések. Nem szeretnénk megint az utolsó meccsekre hagyni a sorsunkat.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus