Poscic a Kecskemét és a Nyíregyháza elleni meccsekről

A Soproni Sördögök centere, Matija Poscic adott interjút a csapat hivatalos honlapjának, melyben beszélt a KTE ellen megnyert meccsről.

Az sakc.hu interjúja:

Méltán lett szurkolóink új kedvence lett a  csapatunkhoz szezon közben érkező horvát center, Matija Poscic. Remekelt a paksiak ellen elvesztett meccsen, Kecskeméten ő mentette hosszabbításra a túlóra után végül megnyert találkozót, hét végén pedig az ellen a Nyíregyháza ellen játszik, amelynek előző évadban csapatkapitánya volt. Kettes számú mezben játszik – az ötös poszton.

- Gratulálunk Matija, óriási győzelmet arattatok Kecskeméten. A hosszabbításos siker értékét növeli, hogy a csapat múlt hét közben egy nappal később játszott, mint ellenfele, átbuszozta a fél országot, s így is felül tudott kerekedni. Te dobtad – többek között – a hosszabbítást jelentő egyenlítő kosarat. Mit gondolsz, ennek mekkora szerepe lehetett a győzelemben, mekkora erőt adhatott?

- Érdekes műfaj ez a hosszabbítás. Aki nyerő pozícióban van a rendes játékidő végén, de az ellenfél kiegyenlít, joggal érezheti úgy, hogy a szinte már megnyert meccs kicsúszott a kezéből, s a mégis nulláról, azaz döntetlenről küzdhet újra a sikerért. Aki viszont vesztett helyzetből egyenlít, új esélyt szerez, teremt magának a győzelemre. A lélektani előny tehát mindenképpen a vesztett helyzetből a meccset hosszabbításra mentő csapatnál van. Igen, az egyenlítő kosár szerintem nagyon nagy erőt, önbizalmat adott a folytatásra a  csapatnak, és én úgy érzem, nekem is személy szerint. És nagyon örülök, hogy sikerült érvényesíteni a lélektani előnyt.

- Érdekes meccs vár rád a hét végén. Az a Nyíregyháza jön Sopronba, amelynek az előző szezon egy részében csapatkapitánya voltál. Hogy érzed pár nappal előtte, különleges meccs lesz ez neked?

- Nagyon nagy megtiszteltetés volt, hogy Nyíregyházán külföldi játékosként én lehettem a csapatkapitány a MARSO csapatában. Ami a szombati, ellenük lejátszandó meccset illeti, különlegesnek nem mondanám, inkább egyfajta kellemes várakozást érzek, hogy találkozni fogok olyan emberekkel, akikkel az előző szezonban együtt játszottam, dolgoztam. A meccsen természetesen most a Sopron színeiért, sikeréért küzdök majd, s remélem, a találkozó után újra együtt örülhetünk szurkolóinkkal.

Forrás - sakc.hu
Foto, Slide - kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus