Potocnik szerint a Kecskemét volt a jobb csapat

A Körmend ma kemény edzéssel kezdte a napot a KTE elleni játéka miatt - nyilatkozatok a hétvégi férfi A-csoportos meccsek után.

 

Egis Körmend - KTE-Duna Aszfalt:

Wittmann Krisztián (MTE TV): - Gratulálok a Körmendnek, abszolút megérdemelten nyertek. Nagyon rosszul kezdtük a meccset, és igazából ez rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre. A második félidőben jobban játszottunk, de védekezésben vannak olyan kihagyások, amik nemcsak 1-2 védekezés erejéig, hanem pár percig tart, ami kicsit érthetetlen. Ha ezek nem lesznek, akkor úgy gondolom, hogy minden rendben lesz, mert a második félidőt meg is nyertük, úgyhogy csak a védekezésünkön kell javítani. Most is 91 pontot kaptunk, ami sok, ennyit nem szoktunk kapni. Ezen kell dolgozni, és minden rendben lesz!

Ferencz Csaba (MTE TV): - Először is gratulálok a Kecskemétnek, nagyon jól játszottak. Az a legfontosabb, hogy hoztuk ezt a mérkőzést. Nem játszottunk ma jól, nagyon tompák voltunk, pedig próbáltunk frissíteni az elmúlt két napban, ami jól is sikerült. Ma valahogy nem jöttek össze a dolgok, tompák voltunk, legfőképpen védekezésben, amit nagyon jól kihasznált a Kecskemét. Nagyon sok butaságot csináltunk. Nincs mese, össze kell kapnunk magunkat, és koncentrálni a következő feladatra, mivel ebben a hónapban és a következőben is a szezon végéig 2-3 naponta játszunk. Hosszú volt ez a szünet, össze kell szednünk magunkat, és menni kell tovább! A győzelem a legfontosabb, és még egyszer gratulálok a Kecskemétnek, mert nagyon jól játszottak.

Forray Gábor (MTE TV): – A mérkőzés összképe alapján a Körmend megérdemelten nyert, de ehhez mi is nagyban hozzájárultunk azzal, ahogyan a mérkőzés egyes szakaszaiban védekeztünk. Sajnos megint előfordult egy párperces, dekoncetráltságból adódó rövidzárlat, ami miatt könnyű kosarakat kaptunk a Körmendtől, amely kifejezetten egy erős, nagyon jó csapat, tehát ennyi ajándékot nem szabad adnunk nekik. 42%-kal dobták a hármast, de nem ezért kaptunk ki, hanem mert rendkívül sok könnyű kosarat kaptunk. Azt gondolom, hogy erre a vereségre tudunk alapozni, mert azért a Körmend, ha reálisan nézzük, egy erősebb csapat, másik szintet képvisel, mások is a céljai és a lehetőségei. Egy nagyon nehéz sorozat van mögöttünk és még előttünk, úgyhogy ezekből a pozitív dolgokat le kell szűrni, meg kell tartani, a negatívokat pedig ki kell javítani. Lesz mit kijavítanunk, de nem reménytelen a helyzet, reálisan nézve ezeket meg tudjuk oldani, és meg is fogjuk, úgyhogy előbb-utóbb most már nyerni fogunk idegenben is ismét, ahogy ezt a bajnokság elején már megtettük. Sok sikert kívánok a Körmendnek a nemzetközi kupában és a bajnokságban továbbra is!

Gasper Potocnik (MTE TV): – Köszönöm a jókívánságokat, én is minden jót kívánok a Kecskemétnek a szezon hátralévő részében, különösen a következő mérkőzésre! Őszintén szólva szörnyen játszottunk ma. Ha engem kérdeznek, ma a Kecskemét volt a jobb csapat, különösen, ha összehasonlítjuk a keret állományát, a cserelehetőségeket. Sokkal több energiával, jobb hozzáállással játszottak, mint mi. Nem nyújtottuk azt, amit várnék a csapattól. Egyáltalán nem vagyok elégedett, mérges vagyok, mert ez nem a mi játékunk, ez nem a mi tempónk, amit mutattunk. Nem tudom, hol hagyták el a fejüket a játékosaim, talán még mindig szabadságon vannak. Erre mindenképpen reagálnunk kell, mert ez nem maradhat így, éppen ezért holnap reggel egy erős edzés következik. Még egyszer, ez nem a mi szintünk, szörnyűek voltunk, elnézést kérek a szurkolóinktól. Gratulálok a Kecskemétnek, meglátjuk, hogyan sül el mindez a következő mérkőzésen.


Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK

Dragan Alekszics (szolnokiolaj.hu): - Nehéz héten vagyunk túl, hiszen FIBA Európa Cup-meccsen Nyizsnyij Novgorodban jártunk. Több olyan játékosunk is van, aki kisebb sérüléssel bajlódik, mellettük Polyák László betegség miatt most nem is tudta vállalni a játékot. A védekezésünk mindenképp jó volt, támadásban akadtak hiányosságaink, de ez annak is betudható, hogy nem voltunk elég frissek. Készülünk a további mérkőzésekre, köztük a Falco elleni rangadóra, illetve a nemzetközi találkozókra.

Fekete Ádám (szolnokiolaj.hu): - Nehéz időszakon vagyunk túl, hiszen a hazai meccseink sem úgy sikerültek, ahogy el lehetett volna várni. Több sérült játékosunk is van. A védekezésünkkel különösebb baj nem volt, ellenben támadásban többször is rossz döntéseket hoztunk, a küzdőszellemmel azonban elégedett vagyok.


Alba Fehérvár - Sopron KC

Dzunics Braniszlav (albakosar.hu): - Megérdemelt győzelmet arattunk. Ezúttal sem kezdtünk jól, ám a második negyedben nagyot javultunk, a folytatásban a játék minden elemében felülkerekedtünk ellenfelünkön. Ami kimondottan örömteli, hogy leszedtünk 48 lepattanót és kiosztottunk 24 asszisztot. Jól játszottunk, elégedett vagyok az eredménnyel. Remélem, a következő mérkőzéseken még jobban kosárlabdázunk.

Lóránt Péter (albakosar.hu): - Tudni kell, hogy egy edzőváltás után egy csapat nagyon veszélyes tud lenni. A Sopronnak nagyon jó játékosai vannak, úgyhogy a tabellán elfoglalt helyezésük nem reális szerintem. Az első negyedben nagyon sok könnyű kosarat engedélyeztünk nekik, de ez a heti két mérkőzésnél benne van. Örülök neki, hogy a második negyedre a védekezésünket már rendbe raktuk, és utána magabiztosan nyertünk, mindenki játszott. Az elején mi is egy kicsit rosszabbul védekeztünk, de volt egy-két extra kosaruk is. Jó játékosokból állnak, ha úgy van, ők is bedobálják a helyzeteiket, de aztán szigorítottunk a védekezésünkön, és utána azért már nem volt olyan könnyű dolguk. Elég sokat cserélt Báne a második félidőben, mivel kedden újra játszunk hazai pályán. Magabiztos, 20 pontos győzelmet arattunk, ami nagyon fontos volt. Lesz még két hazai meccsünk zsinórban, mindkettőt meg szeretnénk nyerni, mert feljebb akarunk kúszni a tabellán.

Sabáli Balázs (sakc.hu): – Tizenhét percig jó ritmusban játszottunk, tartottuk a lépést az Albával. A folytatásban már nem, vagy csak kis mértékben tudtuk megvalósítani, amire elvben készültünk. Rossz helyzetkiválasztásaink és eladott labdáink után könnyű kosarakat kaptunk, és ellenfelünk a mi palánkunk alatt szerzett lepattanókból, sok könnyű kosarat szerzett. Néhány dolgot feltétlenül tisztáznunk kell a jövő hét végi kulcsfontosságú hazai mérkőzés előtt.


MAFC - Naturtex-SZTE-Szedeák

Jovica Arsic (kosarsport.hu): Erre a mérkőzésre mi fizikálisan nagyon készültünk, mert jóval kisebb a merítése csapatunknak. Segített bennünket hogy a Szegednek több kulcsjátékosát mellőznie kellett sérülés miatt. A legnagyobb különbséget az jelentette a két csapat között, hogy a zónánkkal sok rontott külső dobásra kényszerítettük a Szegedet. Ahhoz hogy mi továbbra is sikeresek lehessünk, keményen kell dolgoznunk kiváltképpen a fizikális állapotunkon.

Fodor Márton (MAFC Kosárlabda): - A győzelmekkel tudunk előremenni, és úgy tudunk csapatot építeni. Nyilván jobb lesz a hangulat hétfőn egy győztes meccs után, mint mikor szimpatikus vesztesként kikapunk 3-4 ponttal, jól játszunk, csak éppen a győzelem hiányzik. A tabellán a győzelmek számítanak, és nekünk el kell indulni felfelé, úgyhogy megtettük az első lépést. Ez egy kötelező győzelem lett közben, hiszen tudtuk, hogy Juhos nem fog játszani, de közben Sulovics és az amerikai srác is kidőlt. Az ilyen meccsek mindig a legnehezebbek. Azt gondolom, hogy végig kontrolláltuk a mérkőzést, és ha nem is szép kosárlabdával, de behúztuk ezt a nagyon fontos győzelmet. Igyekeztem megtenni mindent, segíteni a csapatnak.

Én annak örülök, hogy egészséges vagyok, és a pályán tudok lenni annyit, amennyit tudok - az edző eldönti, hogy mennyit. Segítem a fiatalokat, a csapattársaimat, és úgy gondolom, hogy meg is hallgatnak néha napján. Örülök, hogy itt vagyok, remélem, erőt merítünk ebből a győzelemből, és akár nyerhetünk Pakson is.

Nem volt egy szép meccs, nem most játszottunk a legjobban. Mi is zónáztunk, ők is próbálkoztak egy alacsony szerkezettel, úgyhogy elég nyögvenyelős mérkőzés volt, de voltak azért szép megmozdulások, gondolok itt a nagy blokkolásokra, egy-két olyan asszisztra, ami talán előtte nem volt jellemző ránk. Egyre jobban megtaláljuk egymást, nekünk nagyon jót tett ez a három hét, sajnos, van, akinek nem. A Szeged rengeteg problémával küszködik, jobbulást a sérülteknek! Nekünk a győzelem volt ma a fontos, és köszönjük a szurkolóinknak, hogy ennyien kilátogattak!

Kiss Zsolt (kosarsport.hu): Először is gratulálok a MAFC-nak. Nem találtuk a zóna ellenszerét, melyet a statisztikánk is mutat, huszonöt tripla kísérletből mindösszesen négy volt sikeres. Nem segített bennünket az sem, hogy a két sérült játékosunk mellé a mérkőzés elején Fortune is megsérült. Emellett nagyon rossz volt a dobóformánk. A 12. perctől a MAFC olyan különbséget alakított ki mely alapján megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.


Pécsi VSK-VEOLIA - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Csirke Ferenc (pvsk-panthers.hu): - Gratulálok a fiúknak és a szurkolóknak, az év meccsét játszottuk! Az, hogy a Falco ellen kétszeri hosszabbítás után egylabdás meccset tudtunk játszani, ahhoz kellett az, hogy 32-33 percig egészen extrán megcsináljuk azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk. Én nem szeretnék a játékvezetőkkel foglalkozni, és nem azért, mert mi nyertük meg a mérkőzést. Én meg azt mondom, hogy a rendes játékidő végén nem volt fault, amiért Govens dobhatott két büntetőt. Kettővel vezettünk, hogy ha azt nem kapja meg, akkor lehet, hogy megnyerjük a rendes játékidőben. Én úgy gondolom, hogy ez a két csapat csatája volt. Megnyertünk egy kiélezett, extra mérkőzést egy nagyon jó csapat ellen, de dolgozunk tovább. Jövő héten is nehéz mérkőzés lesz, utána is. Még egyszer szeretném nagyon szépen megköszönni a közönségnek, Úgy érzem, hogy most egy kicsit jobban egymásra is találtak a csapattal, így kell tovább folytatnunk!

Szrecsko Szekulovics (falcokc.com): - Ahhoz képest, hogy tavasszal döntőt játszottunk, nem értettem, hogy miért ilyen fiatal játékvezetőt kaptunk, ráadásul nem vagyunk kiscsapat, hogy ilyen ítéletekkel sújtsanak minket. Jó mérkőzés volt. Sajnos az első félidőben elengedtük a Pécset, de azért utána vissza tudtunk kapaszkodni.


JP Auto - JKSE - Atomerőmű SE

Nikola Lazics (kosarsport.hu): - Gratulálok a paksiaknak, végig kontrollálták a mérkőzést, megérdemelten nyertek. Mi nem tudtunk saját ritmusunkban játszani, sok könnyű pontot engedélyeztünk ellenfelünknek. A folyamatos felzárkózás pedig felőrölte az erőnket.

Teo Cizmic (kosarsport.hu): - Sokat gyakoroltuk a héten a védekezést, s amit elterveztünk, annak nagy részét sikerült is megvalósítanunk. Első sorban a berényi kis emberek dolgát szerettük volna megnehezíteni, s ezt meg is oldottuk. Döntő volt, hogy 54-54-nél is jó döntéseket hoztunk.


Foto, Slide - kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus