Somogyi Ádám elmondta, hogy mi szólt a DEAC mellett

Mindenképpen erősebb bajnokságba szeretett volna igazolni.

Mint ismeretes, hazatér Spanyolországból, és a DEAC csapatában folytatja pályafutását a mindössze 18 éves magyar szupertehetség, Somogyi Ádám. Külföldi tapasztalatairól, hazaszerződésének okairól, egyéni és csapatszintű céljairól nyilatkozott a fiatal játékos a klub honlapjának.

- Nagyon örülök, hogy eltölthettem három évet Spanyolországban. Rengeteg fontos tapasztalattal gazdagodtam, kicsit olyan volt, mintha „farkasok közé” vetettek volna. Minden egyes nap meg kellett küzdenem a helyemért a csapatban. Úgy érzem, hogy nagyon sokat fejlődtem és léptem előre, mint ember és mint játékos egyaránt. Kudarcok is értek, de ezek világítottak rá igazán azokra a dolgokra, amikben leginkább fejlődnöm kell – foglalta össze zamorai élményeit az irányító.  Arra a kérdésre, hogy miért pont Debrecen, a következőket felelte:

- Először is szeretném megköszönni a DEAC-nak a bizalmat. Nagyon örülök, hogy Debrecenbe kerültem, és hogy a klubért, a városért küzdhetek az elkövetkezendő években. Az volt a célom, hogy előre lépjek, hogy egy erősebb bajnokságban is bizonyíthassak.  Ehhez a magyar NB1 és a spanyol másodosztály kínált megfelelő lehetőséget. Minden ajánlatomat alaposan megfontoltam, végeredményben a DEAC egy olyan jövőképet vázolt fel előttem, ami nagyon közel áll a saját elképzeléseimhez. A feltételek adottak a kemény munkához, illetve a fejlődéshez, ami jelenleg számomra a legfontosabb. Nagyon tetszett továbbá az a szemlélet és légkör, ami a klubot jellemzi.

A 193 centis kosaras érezhetően rendkívül motivált és optimista az új szezon kihívásait illetően.

- Csapatszinten és egyénileg is hiszek benne, hogy felülmúlhatjuk az előzetes elvárásokat. Sikeres idényt várok, de ehhez rengeteget kell dolgoznunk. Ami engem illet, természetesen bőven van még mit tanulnom a játékról, de ha csak egyvalamit emelhetek ki, akkor a fizikumom az, amin a legtöbbet fejleszteni szeretnék, hiszen a mai modern kosárlabdában elengedhetetlen a keménység. – zárta sorait önkritikusan a felnőtt válogatottban is bemutatkozó Somogyi.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus