Sopronban nem válik külön, hogy ki amerikai és ki magyar

Angelo Warner dicsérte a csapat kémiáját és szerinte elégedettek lesznek velük a városban a szezon végén.

Újabb hazai győzelmet húzott be a mögöttünk hagyott hétvégén a Sopron, Sabáli Balázs csapata a Paksot verte meg - a meccs után a gárda irányítóját, Angelo Warnert kérdezte a Kezdő5.hu.

"Szerintem a győzelmünk kulcsa az volt, hogy le tudtuk lassítani az ASE gyors leindításokra épülő támadójátékát. Tudtuk, hogy szeretnek gyors kosárlabadát játszani és úgy gondolom, hogy a mérkőzés nagy részében jól tettük a dolgunkat ez ellen. Én a magam részéről nem dobtam jól, de sok meccset játszottam már, van tapasztalatom és találtam más területeket, ahol hatással lehetek a mérkőzésre: labdaszerzések, gólpasszok, lepattanók, kommunikáció. Játszhattam volna jobban a buta faultok nélkül, de ez is egy tapasztalat" - magyarázta a Paks elleni sikerrel kapcsolatban Warner.

A Kecskemét mellett a Sopron az a csapat, amelynél teljesen szétválik a hazai és az idegenbeli forma: otthon 4-0-ra, idegenben viszont 0-3-ra áll eddig.

"Nem igazán tudom, hogy mitől van ekkora különbség. Szerintem a szurkolóink megadják nekünk azt az extra lökést, amire szükségünk van és akkor, amikor arra szükségünk van,  támogatnak minket akkor is, ha jól és akkor is, ha rosszul mennek a dolgok. Én úgy látom, hogy jó ritmust és kellő önbizalmat kell találnunk idegenben is, ha úgy tudunk játszani ott is, mint otthon, akkor nagyon nehéz lesz minket megverni" - mondta erről az irányító.

A csapat kémiájával, a hangulattal maximálisan elégedett.

"Jól érzem magam itt, az emberek, az ételek, a különböző kultúrák megismerése izgalmas számomra. A csapattársaimat kedvelem, versenyzők vagyunk, de ugyanakkor viccelünk és nevetünk is egyfolytában. Sok csapatnál különválik, hogy ki amerikai és ki helyi, de itt nem. A csapat kémiája napról napra egyre jobb, folyamatosan versenyzünk egymással, egyre jobban megismerjük egymás játékát és beillesztjük ezt a támadásainkba. Szerintem sokakat meg fogunk lepni ebben a szezonban és Sopron városa elégedett lesz velünk a végén."

A Sopron a következő fordulóban a Jászberényhez látogat, ahol megpróbálja megtörni az említett idegenbeli nyeretlenségét. 

"Egy újabb mérkőzés, ahol teljesíteni kell és megpróbálunk nyerni. Még tanuljuk őket és próbálunk felkészülni rájuk, de várjuk a kihívást és biztos vagyok benne, hogy az edzőnknek meglesz a megfelelő stratégiája ellenük. Nekünk csak végre kell azt hajtani!"

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus