Szekulovics: nem az utolsó labdán múlt, Alekszics: ez volt a célunk

Továbbra is a legjobb háromba jutna a Körmend - a zalai védekezés okozott gondot a Paksnak - Lazics csalódott - hektikus meccset nyert a Sopron.

KTE-Duna Aszfalt - Egis Körmend 89-80

Forray Gábor, KTE (kosarsport.hu): Köszöntöm a kollégámat Magyarországon. Gratulálok a csapatnak. Köszönöm a szurkolóknak, hogy segítettek átlendülni a nehéz szakaszon. A mérkőzést két részre bontanám. Az eleje nem tetszett, mert akkor kicsit puhát álmosan kezdtünk. Ennek a félidőben hangot is adtam, a harmadik negyedben emeltük az agresszivitást. Ennek következtében kevesebb kosarat kaptunk. Körmend valóban két magas emberrel érkezett. Kecskemét nem a villámgyors csapat. Mi is magasak vagyunk ez előny, de hátrány is mert, ha az alsó posztról nem tudunk betalálni akkor ezt kihasználják. Körmend egy nagyon komoly csapat. De nekünk is az a célunk minél előrébb végezzünk. További sok sikert kívánok.

Antonis Constantinides, Körmend (kosarsport.hu): Szeretnék gratulálni a Kecskemétnek. Feltérképeztem a játékukat és láttam, hogy nagyon modern játékuk van. Nem mindig tudta megvalósítani a csapat tiszta fejjel, amit kértem. A Körmend ott lesz a rájátszásban és az a célunk, hogy az első háromban ott legyünk. Gratulálok a csapatnak.

A sajtótájékoztató felvétele:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK 85-86

Szrecsko Szekulovics, Falco (nso.hu): Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, ezúttal a Szolnoknak volt szerencséje. Nem lehet panaszom a küzdésre, a végén volt esélyünk a győzelemre, de egy ponttal kikaptunk. Nem az utolsó labdán múlt, azért vesztettünk, mert a mérkőzésen sok apró hibát követtünk el, amelyek a végén megbosszulták magukat. Kecskeméten javítunk!

Dragan Alekszics, Szolnok (nso.hu): Még egy győzelem kellett ahhoz, hogy matematikailag is bebiztosítsuk győzelmünket a középszakaszban – ezért nyerni jöttünk Szombathelyre. A célunkat teljesítettük. Jó meccset, nagy csatát vívtunk, a Falco nagy nyomást helyezett ránk, de ezúttal mi bizonyultunk jobbnak.

Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE 106-90

Bencze Tamás, ZTE (kosarsport.hu): Az első félidőben semmit sem mutattunk abból, amit megbeszéltünk és gyakoroltunk. Elsősorban a védekezéssel voltak problémáink, amit fordulás után sikerült rendezni. Mindent elmond, hogy a második félidőben csupán 35 pontot kaptunk, eladott labdánk pedig nem volt egy sem.

Schmidt Béla, Paks (kosarsport.hu): Tudomásul kellene vennünk, hogy egy mérkőzés négy negyedből áll. Hiába vezettünk a szünetben és hiába voltunk a záró negyed előtt még belátható távolságban a Zetétől, a hazaiak megérdemelt sikert arattak. Elsősorban a zalai védekezéssel gyűlt meg a bajunk.

A sajtótájékoztató felvétele:

MAFC - JP Auto - JKSE 85-80

Garai Péter, MAFC (kosarsport.hu): Ez mindig olyan megmagyarázhatatlan, hogy nagyon jól kezdünk sok mérkőzést majd megbüntetjük magunkat. Át kell gondolnunk a cseréket, vagy rossz ütemben cserélünk, vagy rossz poszton. Kényszerűségből szoktunk általában változtatni, ami egyből megbosszulja magát. Ma rosszul reagáltunk le sok dolgot és ezzel feljött a Jászberény. Annak örülök hogy a magyarjaink - ez igaz a Jászberény magyarjaira is - rengeteg plusz energiát tudtak belevinni a mérkőzésbe, mint például Misek hárompontosa. A labdaszerzéseinkkel el tudtuk a végén dönteni a mérkőzést. Ebben a bajnokságban ez már kb a tizedik egylabdás mérkőzésünk. Gratulálok a Jászberénynek a bent maradáshoz, mi meg megyünk tovább, megpróbálunk nyerni Debrecenben és utána Sopronban is.

Nikola Lazic, JKSE (kosarsport.hu): Őszintén mondom nagyon csalódott vagyok ahogyan kezdtünk, szerintem ez el is döntötte a mérkőzést. A MAFC jó ritmusban kezdte a meccset, 20 pont volt a különbség. Mi abszolút ritmus nélkül játszottunk. 3 nappal ezelőtt nekünk volt egy fontos mérkőzésünk a Debrecen ellen, amivel mi bent maradtunk. Azt vártam hogy sokkal jobban fogunk játszani, fejben nem voltunk a pályán, a MAFC pedig sokkal több energiát tett bele a mérkőzésbe. Abszolút megérdemelten nyertek.

Misek Levente (MAFC) értékelése:

Sopron KC - DEAC 91-84

Sabáli Balázs, Sopron (kosarsport.hu): Hektikus meccs volt, mindkét félidőt gyengén kezdtük, de vissza tudtunk jönni. Hol a Debrecennek, hol nekünk volt jobb időszakunk. Fontos volt, hogy a végjátékban az első félidőben gyengén játszó Parker sokat hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez, és Mészáros is hasznosan játszott. Az is kellett a sikerünkhöz, hogy ellenfelünk büntetőket hibázzon, de ez hozzátartozik a kosárlabdához. Geri és Ryan sérüléssel bajlódott, de a körülményekhez képest ők is mindent kiadtak magukból – megyünk tovább.

Berényi Sándor, DEAC (kosarsport.hu): Gratulálok a Sopronnak. Nagyon kemény meccs volt, amikor lélektani előnyt szerezhettünk volna, sok büntetőt kihagytunk, míg ellenfelünk több kulcsjátékosa is a záró szakaszban nyújtotta legjobbját. Döntő volt, hogy lepattanózásban felülmúlt minket a Sopron, de saját csapatomnak is jár az elismerés, nagy energiákat mozgósítottunk a sikerért. Ez volt az utolsó idegenbeli túránk, még két hazai meccsünk van, amelyeket meg kell nyernünk.

Sabáli Balázs értékelése videón:

fotó: falcokc.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus