Szekulovics szerint sportszerűtlen volt az Alba

A Szedeák vezetőedzőjének nem tetszett, ami az ellenfél a meccs végén csinált.

A Szedeák-Alba mérkőzés végén Marko Ljubicsics már akkor vágott be egy hármast, amikor eldőlt az összecsapás és megálltak a csapatok - a hazaiak vezetőedzője, Szrecsko Szekulovics nehezményezte a dolgot.

Szrecsko Szekulovics: Gratulálok az Albának! Ellenfelünkkel szemben nehéz játszani, de büszke vagyok a saját csapatomra is. Megmutattuk, hogy jó úton vagyunk, köszönöm a szurkolóinknak is a mai biztatást! Nem volt sportszerű, amit az Alba a végén csinált, mert ez a világon mindenütt úgy van, ha megállnak a csapatok, már nem dobnak rá. Persze nem ezen múlt, mert nyolc pont lett közte, de ilyet még karrierem során nem láttam. Lehet, úgy gondolta az Alba, hogy sima lesz a mai meccs, és ott akarták megmutatni. Ettől függetlenül gratulálok az Albának a mai győzelemhez.

Pethő Ákos: Nagyon készültünk a Szeged ellen, hiszen csalóka a tabellán elfoglalt helyezésük. Sok nehézségünk volt a héten, de ennek ellenére nagy energiát fektettünk a meccsbe. Kiélezett, majdhogynem egylabdás mérkőzésen sikerült behúznunk a győzelmet.

Vágvölgyi Ákos: Gratulálok az Albának! Úgy érzem, meg tudtuk volna nyerni ezt a találkozót, de az az egy-két momentum, ami a Kecskemét ellen bejött, most nem. A Markovics elleni faultomban nem volt semmi szándékosság. Jobb játékot mutattunk, mint néhány meccsel ez előtt, ezt kell meglovagolnunk, és ha ez így lesz, akkor jobb eredményeket tudunk elérni.

Markis McDuffie: Nagyon kiélezett, kemény meccs volt, mindkét csapat nagyot küzdött, végül pedig az döntött, ki védekezik jobban. Végül ez nekünk sikerült, kivédekeztünk pár támadást, így győzni tudtunk, összességében magas színvonalú, jó meccs volt.

A szolnokiak szerint a DEAC otthonában elvesztett meccsen már 200%-ot kellett volna nyújtaniuk, miután 0-14-gyel kezdték a mérkőzést - nem sikerült, sima vereség lett a vége.

Kovács Adrián: Egész héten a csapatvédekezésünkkel foglalkoztunk, célunk volt az agresszív kezdés. A jó kezdés volt a kulcs, a kemény védekezés lendületes, ritmusos támadásokat eredményezett. Összességében kontrolláltunk, örülök, hogy három negyeden keresztül húsz ponton tudtuk tartani a vendégeket.

Gasper Potocnik: Puhán kezdtünk, a debreceniek sokkal agresszívabban álltak bele a párharcokba, ami tetemes hátrányt eredményezett. A hátralévő időben kétszáz százalékot kellett volna nyújtanunk a fordításhoz, de ez lehetetlen egy ilyen csapat otthonában, mint a DEAC. A helyzetünket nehezítette kezdő irányítónk, Davis hiánya, de ettől függetlenül sokkal élesebbnek kell lennünk a továbbiakban már a feldobástól kezdve.

Djordje Drenovac: Az előző mérkőzésekhez képest rengeteget változott a hozzáállásunk, szerettük volna bebizonyítani, hogy egy ilyen jól támadó csapat ellen is tudunk eredményesek lenni. Szerencsére bevált amire egész héten készültünk, az agresszív védekezésünk lefektette a győzelem alapjait.

Marijan Cakarun: Ha 14-0-val kezdesz egy mérkőzést egy minőségi csapat otthonában, lehetetlen helyzetbe hozod magad. Sajnos velünk most ez történt, hiába próbáltunk felzárkózni, végtelen energiákat kellett volna mozgósítanunk a fordításhoz a szörnyű kezdés után.

 

A PVSK oldaláról pedig Dragan Alekszics hiába tartott a Jászberény elleni meccstől, végül tükörsima lett, 30-val nyertek a baranyaiak - Lo Elhadi Malick azt mondta, hogy ő úgy gondolta, felkészültek a mérkőzésre.

Dragan Alekszics: A hét folyamán több játékosunk is beteg volt, edzéseket kellett kihagyniuk, ezért tartottam a mai mérkőzéstől. Nagyon örülök, hogy ennek ellenére jól sikerült teljesítenünk, és magabiztosan, közönségszórakoztató játékkal nyertünk. Az külön öröm számomra, hogy a fiatalabb játékosainknak is tudtam játékidőt adni, nagyon jól teljesítettek.

Malik Lo Elhadji: Nem volt jó estén ma. Egész héten nagyon komolyan dolgoztunk, úgy gondoltam, hogy felkészültünk, tudtuk, hogy mit akarunk csinálni, de nem csináltuk. Ez a legfájóbb a vereségünkben. A hazafelé út elég hosszú lesz ahhoz, hogy elfeledjük ezt a mérkőzést, és egy kis pihenő után a számunkra sorsdöntő Szeged elleni mérkőzésünkre készüljünk.

Bíró Levente: Megcsináltuk, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk, magas iramot tudtunk diktálni négy negyeden keresztül, így kijött a hosszabb padunk. Úgy gondolom, hogy a mai teljesítményünkkel elégedettek lehetünk.

Aleksa Brbaklic: Az első negyed egészen jól sikerül, de utána lejtmenetbe kerültünk. Azon kell dolgoznunk a továbbiakban, hogy ezt elkerüljük, és javítani tudjunk a jelenlegi játékunkon.

 

A mérkőzések összefoglalói ezen a linken megtekinthetők!

fotó: hunbasket.hu

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus