Szerkezeti változások jönnek Kaposváron

Más stílusú irányítót igazoltak a somogyiak és más stílusú kiscsatárt keresnek, mint eddig - épül Szekulovics csapata. 

Monok Tibor ügyvezetőt kérdeztük a Kaposvári KK új irányítójáról és a csapat helyzetéről. 

Mi alapján esett Igor Mijajlovicsra a választás irányító poszton?

Az alapján, hogy jót szerettünk volna, én szeretem ezt a szerb stílust, Mijajlovics pedig rutinos, jól dobó, jól irányító játékos. Ő Szerbiában a korosztálya egyik tehetsége volt, tetszik, hogy magas, erős (bár ez ugye majd csak akkor derül ki végleg, amikor ideér), illetve az eddig látottak alapján jó védőnek tűnik, de persze ez is majd csak akkor válik ténnyé, ha itt lesz és megnézzük élőben.

Ő egy kicsit más stílusú lesz, mint a korábbi évek kaposvári irányítói.

Frazier az én örök kedvencem marad szerintem, nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk megtartani és azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. Most viszont adódott ez a lehetőség és úgy döntöttünk, hogy nem várunk tovább, hanem leszerződtetjük Mijajlovicsot, mert az irányító és a center a két kulcsposzt, így most már mindkettő megvan. Az sem árt, hogy egy nemzetiségűek, egy kosárlabda-kultúra, remélhetőleg felemeli Marko Spica játékát is ezzel, vele együtt Hendlein Roliét is és az egész csapat sokat profitálhat belőle.

Egy hiányzó láncszem van még a csapatban, a hármas poszt.

Oda egy hármas-négyest szeretnénk, ez is más az eddigiekhez képest, mert nem kettes-hármas lesz, mint az eddigi időszakban. Ez jobb szerkezetet és több variációt eredményezhet, illetve Hendlein Rolit is tehermentesítenünk kell, mert eléggé túljátszotta magát. Ide egy mozgékony hármas-négyest szeretnénk, az NBA nyári ligája után megnézzük, hogy kit tudunk leigazolni, amerikai játékos az elsődleges elképzelés. Persze nem biztos, hogy csak akkor fogunk igazolni, most is folyamatosan vizsgáljuk a piacot, mert az diktál, meglátjuk.

Ez azt jelenti, hogy Baki Gergely sok szerepet kaphat a rotációban.

Persze, Baki Gergely alapember lesz. Jobb védő, mint Jancsikin volt, ez az elsődleges, támadásban pedig Báne előző szezonja nagyon jó volt, de a korábbiakat Gergő is hozni tudja mindenképpen. Persze ezt azért előre nehéz megmondani, a Paks rendszerében jó volt, azt nem tudhatjuk pontosan, hogy ebben a szerkezetben mit fog csinálni.

Ezek alapján a játékrendszer is eléggé más lesz, mint az eddigi.

Hogyne. Ott kezdjük, hogy másik edzőt szerződtettünk, minden edzőnek más stílusa van, ugyanazzal a kerettel is teljesen mást csinálhat, mást kér, más a prioritás, más fazont adhat az egésznek. Ádám kialakított egy stílust, rendszert az utóbbi években, de az Fekete Ádám volt, amit most fogunk látni, az pedig Szrecskó Szekulovics lesz.

Ennek ellenére a keret nagy része maradt, Baki Gergelyt leszámítva a magyar mag együtt maradt tavalyról, itt maradt Marko Spica, ez előny lehet, főleg a szezon elején.

Mindenképpen előny lehet, de ugyanúgy benne van az is, hogy hátrány lesz. Nem tudom, hogy melyik felé fog billenni a mérleg nyelve, én abban bízom, hogy az új edző új impulzust hoz, így nem lesz olyan gond, hogy az együtt tartott sikeres csapat nem lesz olyan motivált a következő idényben. Most mi ezzel a kényszerű edzőváltással „megúsztuk” talán, a keret nagy része itt volt tavaly is, ehhez kapnak új impulzust, de kulcskérdés lesz, hogy hármas-négyes posztra milyen játékost tudtunk igazolni. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy itt a kulcs nem bennünk van, mert nekünk adott egy gazdasági háttér, adott a keret is nagyjából, viszont ha bizonyos csapatok hoznak négy-öt komoly légióst, mert az új szabály ad erre nekik lehetőséget, akkor azokkal nem fogunk tudni mit csinálni.

fotó és slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus