Szerződésbontás után csapatkapitányként tér vissza Fehérvárra

A 25 esztendős kosaras komoly kihívásként tekint új feladatkörére.

Az albakosar.hu interjúja:

Tavaly szeptemberben igazolt Kaposvárra, a nyáron állapodott meg a visszatérésről, a felkészülést már az Alba Fehérvárral kezdte a bedobó, Markovic Luka, aki a folytatásban együttesünk csapatkapitányaként is tevékenykedik. A 25 esztendős kosaras komoly kihívásként tekint új feladatkörére.

-Amikor az első héten megkezdtem az edzéseket a klub fiataljaival, valamint a centerekkel, az első tréning után vezetőedzővel és a klub irányítóival leültem beszélgetni. Kérdezték, vállalom-e a csapatkapitányi teendőket. Meglepett a felkérés, de azonnal, örömmel mondtam igent. Természetesen tudom, hogy ez komoly megtiszteltetés, hogy rám gondoltak, ugyanakkor felelősség is. Be kell bizonyítanom, hogy jó csapatkapitány vagyok, aki összefogja a társaságot, próbál segíteni a nehéz helyzetekben. Mindent megteszek, hogy megfeleljek az elvárásoknak.

Luka korábban nem töltött be hasonló tisztséget egyetlen együttesnél sem, mindössze egyszer, a magyar, U20-as válogatottnál. A felnőtteknél nem, alighanem fiatal kora miatt. Egyelőre élvezi a helyzetet, az edzőmeccseken igyekszik rutint szerezni e tekintetben. Nem titkolja, várja a szezonkezdést, a tétmeccseket.

- Nagyon jól érzem magam Fehérváron. Bizakodó vagyok a 2019-2020-as szezonnal kapcsolatban, úgy gondolom, erősek és egységesek leszünk. Nem csak a saját nevelésű fiatalok, az új igazolások is nagyszerűen dolgoznak, mindenki odateszi magát a tréningeket, száz százalékot teljesít. Ezért vagyok optimista. Nem szeretnék tippelni a bajnokság kimenetelét illetően, mert az ellenfelek erejét nem ismerjük, azt azonban tudom, mi felkészültek várjuk majd az első játéknapot.

Fotó - albakosar.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus