Szolnok: A csapat még nincs kész, de a cél a nemzetközi kupa

A vezetőségben elégedettek a légiósokkal, de tudják, hogy még idő kell, mire minden összeáll.

Edzőt váltott az ősz folyamán a Szolnoki Olajbányász csapata, ami nem volt egyszerű döntés a klub számára - az olajofficial.hu készített hosszabb interjút Csősz Tamás ügyvezető igazgatóval, aki erre a témára is kitért.

"Dragan Alekszics az Olajbányász történetének legsikeresebb edzője, tehát nagyon nehéz szívvel mondtuk azt, hogy most változtatni kell. Az azóta lejátszott öt mérkőzés azt bizonyította, más csapat lettünk, most újra a közvetlen élmezőnyhöz tartozunk. A Falco elleni vereség után azon a rendkívül nehéz éjszakán született meg az a döntést, amellyel előbbre tudtunk lépni. A bajnokságban kéthetes szünet következett, tulajdonképpen ez optimális időszaknak bizonyult az edzőcserére" - emlékezett vissza Csősz.

Azóta már a játékoskeret is változott, több légióst is cseréltek, igaz, nem mindegyiket önszántukból.

"Nekem azzal volt problémám, hogy rendkívül hullámzott a teljesítményünk, idegenben pedig nagyon gyorsan eldőltek a meccseink, nem volt tartásunk, ha elhagytuk Szolnokot. Egyértelmű volt, hogy kell egy kreatív ember a külső sorunkba, valamint azt is láttuk, Morant nem tud nekünk érdemben segíteni céljaink elérésében, helyette egy fizikálisabb, képzettebb centert kezdtünk keresni. Az új játékosokat Gasper Potocnik választotta ki, így került hozzánk Marjan Cakarun Morant helyére, valamint a két amerikai, Darwin Davis, illetve Timothy Price. Price azért került az érdeklődési körünkbe, mert Kenneth Smith elfogadott egy belga ajánlatot és bejelentette, hogy nem szeretne a Szolnoki Olajbányászban kosarazni. Smith-t elengedtük, ám mivel érvényes szerződése volt, természetesen pénzt kértünk és kaptunk érte. Annak ellenére, hogy az utolsó meccsét játszotta színeinkben, a paksi győzelemhez nagyon sokat tett hozzá Kenneth. A mérkőzés után váltottunk pár szót, jó viszonyban váltunk el és azóta is kapcsolatban vagyunk."

Természetesen még mindig van hova fejlődni, de jó úton járnak.

"Négy győzelmet arattunk, egyetlen ponttal kaptunk ki Fehérváron úgy, hogy még sokat kell dolgoznia az edzői stábnak és a játékosoknak, mire teljesen összeszoknak. A bajnokság első körének végére a rosszabb kezdés ellenére a változtatásoknak köszönhetően a harmadik helyre értünk oda, ez pedig illeszkedik a céljainkhoz. De inkább úgy fogalmaznék, hogy jó úton indultunk el. Van egy olyan emberünk a palánk alatt Cakarun személyében, aki sokoldalú, remek játékos, igazi csapatember, példaértékű a hozzáállása a munkához, s képes magával húzni a többieket. Davis nyomás alatt is képes jól összefogni a csapatot, ponterős. Price pedig kiváló kosaras, jól bontja a védelmet, s másokat is képes helyzetbe hozni. A csapat még nincs kész, láthattuk Székesfehérváron is, hogy bár stabilabbak lettünk, de még össze kell csiszolni a védekezést és a támadójátékot is. Idő kell ahhoz, hogy az új felállásban mindenki pontosan megértse a szerepét és a lehető legtöbbet tudjon hozzátenni a csapat eredményeségéhez. Ezen nagyon sokat dolgozik a szakmai stáb és a játékosok, s ezt hétről hétre a pályán is láthatjuk. A céljaink nem változtak, továbbra is olyan helyen akarunk végezni a bajnokságban, mely nemzetközi kupás indulásra jogosít bennünket. Ehhez minden segítséget megadunk csapatunknak, s nagyon örömteli látni, hogy a szurkolóink vevők a harcosabb Olajbányászra, és a városi sportcsarnok szinte teljesen megtelik a mérkőzéseinkre.

fotó: olajofficial.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus