Takács Norbert a meccset eldöntő tripláról

A Soproni Sördögök játékosa, Takács Norbert dudaszóra dobott hármasával nyert csapata Pécsen. Vele készített interjút az sakc.hu.

Az sakc.hu interjúja:

Túl gyakran nem adatik meg egy játékos életében a “nagy dobás”… A nyerő tripla, a dudaszóra dobott kosár, amelynek köszönhetően csapata meccset nyer. Nos, Pécsett Takács Norbinak, aki ma már csapatunk egyik legrégebbi játékosának mondhatja magát, egy ilyen pazar dobással sikerült megnyerni a meccset. Az “elkövetőt” faggattuk.

- Gratulálunk, Norbi, elevenítsük fel a történteket. Tudatos figura eredménye volt a dobás?

– Volt egy terv, elgondolás, hogyan is nyerjünk, de azt a pécsi csapat levédekezte, így ez a megoldás rögtönzés, improvizáció volt.

- Ahhoz képest remekül sikerült… hogy is zajlott le?

– A vége felé JT egy-egy elleni játékba kezdett, de többen is besegítettek rá, így az én védőm is. Nekem próbálta kijátszani a labdát, s amikor az repült felém, tudtam, azonnal dobni kell, mert nincs már idő. Beleálltam s eldobtam.

- Biztos voltál benne, hogy bemegy?

– A dobás pillanatában nem, de ahogy láttam a labda ívét, egyre biztosabb és biztosabb lettem benne.

- Beesik a labda, dudaszó… mire emlékszel a következő pillanatokból?

– Nem sokra, ott pár másodperc kiesett. Extázis, eufória, a csapat a nyakamban, a szurkolók pedig fent a lelátón majd’ megőrülnek… mit mondjak, mámorító érzés volt.

- Élen állunk, vezetjük a tabellát, mit gondolsz, minek köszönhető ez?

– Nagyon együtt vagyunk, és őszintén szólva, nem is tudom eldönteni, pályán vagy pályán kívül jobban.

- Nincs megállás, jönnek a meccsek zsinórban, most négy hazai találkozó…

– Szurkolóink közül most már többen távoli meccseinkre is rendszeresen elkísérnek minket. Nagyon remélem, az Arénában telt ház előtt nagyszerű hangulatú meccseken otthon is sikerekkel tudjuk megörvendeztetni őket. Nagyon megérdemelnék, mert a nehéz helyzetekben a kitartásuk, buzdításuk rengeteget segít, nagy erőt ad nekünk.

Forrás - sakc.hu
Foto, Slide - Tóth Zsombor, sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus