Takács Norbert sok mindent átélt Sopronban az elmúlt bő tíz évben

"Elmélkedés" a tripladobás lélektanáról, valamint beszélgetés a hét-nyolc évvel ezelőtti nagy sikerekről és sorozatokról.

A sakc.hu készített interjút a Sopron KC csapatkapitányával, részlet a cikkből:

Remek játékkal, parádés, 6/8-as triplamutatóval szerzett 18 pontjával járult hozzá csapatunk kapitánya, a Sopronban immáron a 11. szezonját töltő Takács Norbi a sorozatban szerzett 11. győzelmünkhöz! “Csékánkkal” pécsi parádéja kapcsán a tripladobás lélektana mellett, a hét-nyolc évvel ezelőtti nagy sikerekről, sorozatokról is beszélgettünk.

 

Mennyiben más mondjuk a második negyedben, vagy az utolsó pillanatokban egy vagy kétpontos hátrányban rádobni a triplát?

– Itt azért elég nagy a különbség. Némi nyomás azért akkor is van az emberen, ha, mint Pécsett mondjuk hat-nyolc pontos hátrányból dob el egy triplát, hogy sikerül-e csökkenteni a hátrányt. De korántsem akkora, mint amikor egy meccs végén, amikor azon az egy dobáson múlik a győzelem, vagy a vereség. Akkor ráadásul már elment a meccsből harminckilenc perc és ötven valahány másodperc. Egy ilyen dobásnál a végén fontos, hogy az embernek maradjon fizikailag ereje, pontosan kivitelezni a dobást, és persze mentálisan is “rendben kell lenni”. Szerencsére azt mondhatom, már elég tapasztalatom van ahhoz, hogy jól kezeljem ezeket a szituációkat, amelyeket kifejezetten kedvelek, jól, komfortosan érzem magam bennük.

 

Fotó: sakc.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus