Tóth Péter Jamal Crawfordtól próbál tanulni

Az albakosar.hu az uborkaszezonban egy 13+1 kérdéses totóra invitálja a fehérvári játékosokat, ezúttal Tóth Péter került sorra.

1. Hogy telik a nyarad? Egy ilyen hosszú szezon után elkelhet a pihenés.

Köszönöm szépen, jól telik a nyaram. Időm nagy részét itthon töltöm a családom és a barátaim társaságában Zalaegerszegen. Természetesen készülök az új szezonra is: erősítés, atlétika, dobás az edzés programom.

2. Kicsit kanyarodjunk vissza az előző szezonra. Melyik volt az a mérkőzés, amire a tavalyi szezonból szívesen tekintesz vissza?

A ZTE elleni meccsek amikre mindig jó szájízzel tekintek vissza, főleg amikor Zalaegerszegen játszunk. Ezek a meccsek nekem mindig egy kicsit más hangulatba telnek, mint a többi. Az, hogy a családom, barátaim, haverjaim és régi csapattársaim előtt játszok, ez mindig ad egy kis plusz motivációs erőt. Az utolsó rájátszás meccset a Sopron ellen is ide sorolnám, amit ugyan elvesztettünk, de az volt a szezonom legjobb meccse (Szerk: 17/6-os mutatóval zárt, ami szezoncsúcs a számára).

3. Az eddigi klubjaid között van az ASE, a Kecskemét és az NB2-es Győr is. Mit gondolsz, Székesfehérváron véget érnek a vándorévek?

Nagyon remélem! Megteszek mindent, hogy így legyen. Megszerettem a várost, új embereket ismertem meg és jól érzem magam Székesfehérváron.

4. Milyen érzés volt „fejest ugrani” az NB2-es Győrből az európai másodosztályt jelentő EuroCup-ba?

Az elején egy kicsit féltem hogy hogy fogok teljesíteni. Persze nagyon is vártam, hogy pályára léphessek és bizonyíthassak a nemzetközi színtéren is. Úgy gondolom többé kevésbé ez sikerül. Nem voltak igazán jó meccseim, de nem hiszem, hogy a csapat hátrányára vált a játékom. Egy örök emlék marad a számomra az EuroCup-ban való játék.

5. Kicsit még a EuroCup-nál maradva: volt olyan ellenfél játékos, aki ellen kifejezetten vártad a párharcot?

Minden meccset nagyon vártam, így nem volt(ak) olyan csapatok vagy játékosok, akik ellen különlegesen vártam a játékot, csupán bizonyítani szerettem volna a meccseken.

6. Egy éve vagy az Alba Fehérvár játékosa: miben másabbak az itteni körülmények, mint más hazai kluboknál?

Az Alba Fehérvár mindig Magyarország három legjobb kosárlabda klubja között volt és most is ott van. Nagyon profin dolgoznak, hiszen mindet megteremtenek a játékosok számára. Így itt tényleg csak a játékkal kell foglalkozni és minden segítséget megkapunk ehhez.

7. A tavalyi csapatból kivel szerettél legjobban együtt játszani?

Neveket nem nagyon tudok felsorolni mert mindenkivel jó volt együtt játszani.

8. Mit gondolsz, mi az a 3 dolog, amit erősségednek tartasz a kosárpályán?

A labdavezetést tenném az első helyre. A másodikként a pick and roll (Szerk: elzárás-leválás) játékomat mondanám, mivel úgy gondolom, hogy nagy százalékban hozok jó döntéseket ezekben a szituációkban. A harmadik helyre pedig a passzolási képességemet. Hozzáteszem, ezekben a dolgokban is, mint minden másban, sokat kell még fejlődnöm.

9. Továbbá mi az a 3 dolog, amiben javulnod kell?

A dobásban mindenféleképpen, mint ahogy a védekezésben és az atletikusságban kell nagyon sokat fejlődnöm.

10. Egyes vagy kettes poszton érzed magad magabiztosabbnak?

Ez egy jó kérdés, mivel ez minden meccsen változik. Így van, amelyiken a bedobó poszton érzem jobban magam, de inkább irányító poszton szeretek tevékenykedni. Ez azonban mind az ellenfél taktikájától, a játékosaiktól és persze az edzői döntésektől függ.

11. Kicsit tekintsünk az előttünk álló szezonra: milyen szerepet szánsz magadnak a jövő évi Albában, illetve mit vársz el magadtól?

Szeretnék minden meccsen kiegyensúlyozottan játszani, mint ahogy a tavalyi szezon második felében tettem. Szeretnék sokkal jobban a csapat hasznára lenni. Nem tudom még melyik poszton fogok játszani, de ez majd még eldől.

12. Ha választhatnál bármelyik NBA játékos közül, akivel szívesen helyet cserélnél, ki lennél?

Jamal Crawford a Los Angeles Clippersből, mivel ő a kedvenc játékosom Allen Iverson visszavonulása óta. Nagyon tetszik a játéka, minden pillanatban benne van a játékában valami kiszámíthatatlan csel vagy dobás, amit azért nem látunk minden meccsen. Sokat nézem a játékát és próbálok ellesni egy két olyan megmozdulást, amit nem használ vagy nem tud mindenki megcsinálni a legtöbb posztomon játszó játékos. Több nagyobb sztár hasalt már el egy két megmozdulásán, ezért ezeket próbálom tanulni vagy bevetni, ha van rá lehetőségem a meccsen. (Szerk: Alig várjuk :-) ).

13. Lesz újabb kosaras a családban?

Persze, az unokaöcsém, aki húgom  kisfia. Minden nap együtt edzünk és nézzük a kosaras videókat, így természetesen ő lesz a következő játékos a családban. Rendületlenül gyakorol minden nap.

13+1. Egy mondatban mit üzennél a szurkolóknak a következő szezon előtt?

Először is meg szeretném megköszönni a tavaly évi támogatást, jobban-rosszban velünk voltak a szurkolók annak ellenére, hogy nem játszottunk olyan jól, mint ahogy kellett vagy ahogy tudtunk volna. Emiatt nagyon hálás vagyok, így köszönöm szépen nektek, ti vagytok a legnagyobbak! A következő szezonban szeretnénk kárpótolni és bebizonyítani, hogy sokkal jobbak vagyunk mint tavaly voltunk. Hajrá Alba Fehérvár!

Szerző: K.T.S.

forrás és fotó: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus