Townes jól érzi magát újra Sopronban

Darian Townes többéves kitérő után tért vissza Sopronba nemrég, ennek apropóján készített vele interjút a Soproni Sördögök hivatalos honlapja, az sakc.hu. Ebben a beszélgetésben többek között előkerül a jelenlegi csapat felépítése, lehetséges ereje, a koreai kosárlabda, illetve hogy miben fejlődött idő közben a center.

A csapat hivatalos honlapján, az sakc.hu-n közölt interjú:

"- Szia, úgy gondoljuk, a szurkolók nevében is üdvözölhetünk újra Sopronban. Hogy vagy, hogy érzed magad újra itt?

- Örülök, hogy megint itt lehetek, jó újra hallani a szurkolók buzdítását, amely most talán még kicsit erősebb is, mint amilyen annak idején volt.

– Túl sok ismerőssel nem találkoztál a csapatban, konkrétan senki nem játszik már itt azok közül a srácok közül, akikkel pár éve együtt játszottál Sopronban…

- Azért nem teljesen ismeretlen nekem a társaság, hiszen Sopronból Körmendre mentem, ahol Sabi volt az edző, az irányító, Ruji pedig akkor ott játszott. Hozzáteszem, a körmendi csapat is nagyon átalakult, a mai társaságból azt hiszem, csak Feput ismerem.

– Maradjunk azért csak a csapatunknál, hogy tetszik ez a távozásod óta jelentősen átalakított soproni csapat?

- Jó lehet. Úgy látom, a szerkezetünk nagyon jó, de mondjuk csak pár napja vagyok itt, és ahogy hallom, még várunk játékost, játékosokat. Össze kell majd szokni, és biztos, hogy idővel kialakul majd a játékunk. Jó, hogy azért nem teljesen új helyre, nekem idegen országba kerültem, s találkoztam is már pár régi ismerőssel. Nagyon elszántan várom a szezon kezdetét, tavaly nagyon jól szerepelt soproni csapat, azon leszek, hogy ez idén is így legyen.

– Az utóbbi években Koreában kosaraztál. Más ott a játék, mint itt, Európában?

- Más, méghozzá elég jelentős az eltérés. Ott sokkal nagyobb a sebesség, az iram, sok az egy-egy vagy a rendezetlen védelem elleni játék, rengeteg a gyors támadás befejezés. Most nekem fokozatosan vissza kell állnom, szoknom az európai stílusra, ahol sok a kettő-kettő, a pick and roll. De nem lesz gond, és ebben a tekintetben is előny, hogy kosaraztam már korábban a magyar bajnokságban.

- Hogy érzed, a te játékod is változott kint, Koreában?

- Igen. Több dobást kellett vállalnom kicsit távolabb a gyűrűtől, középtávolról, ez az egyik változás, a másik pedig az, hogy Koreában nagyon sokat segítettek rám, gyakran kettőztek, azaz ketten próbáltak fogni. Ilyenkor pedig nyilván van egy társ, aki szabadon maradt, szerintem összjáték tekintetében mindenképpen előre léptem. Na meg az is számít, hogy jóval tapasztaltabb lettem.

– Emlékszünk régebben nagyon érdekelt a statisztika, főleg a sajátod…

- Ez valóban így volt, de e tekintetben is sokat változtam. Ami igazán fontos az a csapatom, így most a Sopron sikere. Ebben egyébként talán az is benne van, hogy megkomolyodtam, megnősültem, megszületett a kisfiam, Braylon, aki most 2 éves."

Forrás - sakc.hu
Foto, Slide - Tóth Zsombor, sakc.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus