Vojvoda: "A legnagyobb születésnapi ajándék volt ez"

A mai, Csehország elleni győzelem után Vojvoda Dávid elmondta, hogy ennél nagyobb születésnapi ajándékot nem kaphatott volna, és kiemelte Hanga Ádám Európa-klasszis teljesítményét is, Sztojan Ivkovics szerint pedig 15 percig ünnepel, aztán már a következő mérkőzésre készül a csapat.

Vojvoda Dávid:

"Először is gratulálok a csapatnak! Ennél nagyobb születésnapi ajándékot nem kaphattam a szakmai stábtól, szurkolóktól, csapattól. Tényleg nagyon köszönöm nekik ezt a mai délutánt. 48 év után győztünk egy világversenyen kosárlabdában, nem kell mondanom, mekkora dolog ez. Fantasztikusan kezdtük a mérkőzést, ez nagyon fontos volt. Én még nem láttam a csapatot, mióta így együtt vagyunk öt éve, hogy ennyire pörögjön, így együtt harcoljon, együtt élve-halva a pályán így küzdjünk egymásért. Nyilván volt egy extra teljesítmény a Hanga Áditól, aki megmutatta, hogy miért Európa-klasszis kosárlabdázó. Abszolút húzott minket, és ha ő így tud játszani a továbbiakban, így tud vezér lenni, minket is tud magával húzni, és a holnapi meccsen is tudunk győzni."

Sztojan Ivkovics:

"Először is köszönöm a szurkolóknak, a játékosoknak és mindenkinek. Azt tudni kell, hogy ez egy szerény, normális társaság, és semmifelé felfordulás nem kell legyen körülöttünk. Váltottunk védekezésben, takitkában, mindenben az eddigiekhez képest, ők viszont nem reagáltak. Van 15 percünk ünnepelni, aztán már a következő mérkőzésre készülünk."

Sztojan Ivkovicsnak megjegyezték, hogy a francia játékvezető kifejezetten nem kedvelte, és megkérdezték tőle, hogy mit vár a holnapi találkozótól.

Ivkovics kiemelte először, hogy nehéz erre válaszolni, mert a francia bírót nem akarja megemlíteni - azért elmondta, hogy egy fiatal srác, aki keresi önmagát, de nem tartják rossz embernek.

"A holnapi meccs teljesen más lesz motiváció szempontjából is. Három éve járunk Kolozsvárra különböző tornákra, extra a kapcsolat a román szervezők és a magyarok között, és úgy gondolom, hogy mindkét oldal nagyon tiszteli a másikat. Nyernünk akarunk, mint mindig. Legyen egy szép napja mindenkinek, és foglalkozzon mindenki a kosárlabdával."

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus