Vojvoda: "Nem egy szimpatikus vesztes szerepre vágyunk"

Vojvoda szerint győzni mennek Lengyelországba is - Govens otthonra talált Magyarországon, bizonyítani akar, és megtiszteltetésnek veszi a válogatottságot - Ivkovics szerint lehet, hogy nem a legjobb képességű játékosokból áll a keret, de vannak más fontos szempontok is - ki és hogyan helyettesítheti Hanga Ádámot? Ezekről, illetve a generációváltásról és az Eb-ről is beszéltek a válogatott tagjai Wittmann Krisztián Koszovó elleni búcsúmeccse mellett.

Részletek az origo.hu válogatottal készült interjújából:

"Az Eb előtt az volt a cél, hogy elkezdjünk egy generációváltást, amelyet utána folytatni is tudunk. Az alapelvem, hogy a válogatott státuszt ki kell érdemelni, hiszen ez egy megtiszteltetés. Örülök, hogy az idősebbek is itt vannak a fiatalokkal együtt. Lengyelországba utazunk a válogatottal, de ott már nem lesz a csapat tagja Ferencz Csaba, Wittmann Krisztián, Tóth Norbert, valamint Hanga Ádám. Négy alapemberünk hiányzik, de jönnek az újak, akik a helyükbe léphetnek. Sokkal jobb a helyzet, mint öt éve, amikor elkezdtük a munkát, akkor sokan nem is szerettek volna a válogatottban játszani - taglalta Ivkovics. "Lehet, hogy nem a legjobb képességű játékosokból áll a keret, de vannak más fontos szempontok, mint a büszkeség, a becsület és a bátorság, be kell tartani a hierarchiát."

Darrin Govens a behívásáról:

"Nagy megtiszteltetés, hogy válogatott lehetek, azok után, hogy milyen régóta játszom és mennyi országban megfordultam már. Az elmúlt években mondhatni, hogy otthonra leltem itt, most pedig meg is kaptam a lehetőséget. Az első napokban próbáltam minél inkább elsajátítani a figurákat és a taktikát, a csapattársak erősségeit és szerintem jó úton járok. Nagyon izgatott vagyok és szeretném megmutatni mindenkinek, hogy érdemes volt engem választani légiósnak."

És hogy mire lehet számítani a lengyelek ellen? Vojvoda szerint kemény meccs elé néz a válogatott, de jó győzelmi esélyekkel:

"Egy masszív csapatról van szó, minden játékos magas szinten kosarazik. Nem a szimpatikus vesztes szerepre vágyunk, úgy megyünk oda, hogy mindent megteszünk és győzni szeretnénk. Csapatként nagyon erősek vagyunk, ezt az Eb-n is megmutattuk, ahol mi voltunk ebből a szempontból az egyik legjobb a mezőnyben. Persze kellenek majd extra teljesítmények is, valamint jól kell védekeznünk, nem szabad hagyni, hogy gyors kosárlabdát játsszanak, meg kell akadályozni a leindításokat, figyelnünk kell arra, hogy azonnal visszarendeződjünk védekezésben és 5 az 5 elleni játékra kényszerítsük őket."


A teljes cikket ezen a linken elolvashatjátok - szóba került Hanga Ádám, illetve a pótlása, az Európa-bajnokság és hogy mennyire lehet abból építkezni, illetve az is, hogy jelenleg úgy néz ki, Wittmann Krisztián vasárnap, Koszovó ellen játszik utoljára a válogatottban.

Forrás - origo.hu
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus