Zagorac szerint Lóránt Péter beférne a szlovén válogatottba

Az Alba Fehérvár magasembere szerint nincs jóban a szövetségi kapitánnyal, nem is lesz soha - nem zárja ki, hogy megint külföldre igazol.

Az M4 Sport Kosárlabda Magazin című műsorában Lóránt Péterrel készült egy hosszabb beszélgetés, amelyben megkérdezték az idén nyáron a szlovén válogatottal Európa-bajnoki címet nyerő Sasa Zagoracot is Lórántról:

" - Szerintem Vojvoda tudna játszani a szlovén válogatottban, a képességei megkérdőjelezhetetlenek. A gond csak az, hogy az ő posztján van két, még nála is jobb játékosunk. Ugyanakkor a négyes posztunk például nem az igazi. Lóránt Péter szerintem 100%, hogy beférne a válogatottunkba. Minden attól függ, mire van szükséged - mondta az Európa-bajnok Sasa Zagorac.

- Ez egy olyan bók és dicséret, ami lehet, hogy még egy kicsit túlzó is, de nagyon jól esik az embernek. Szerintem mindenki nagyon büszke lehet arra itt Magyarországon, hogy egy Európa-bajnok játszik közöttünk, és én is nagyon várom már az ellene lévő mérkőzést, mert egy roppant kellemetlen ellenfél lesz, a jó értelemben. Bízom benne, hogy ellenünk nem a legjobb napja lesz. Tényleg egy nagyon kellemes bók számomra ez, hogy ő így gondolkodik rólam, a játékstílusomról, a játéktudásomról. Kicsit zavarba is hozott, megmondom őszintén.

Bár Zagorac szerint Lóránt még a szlovén válogatottba is beférne, a magyar játékos nem szerepelt a nyári Eb-n, amelyen Hanga Ádámék fantasztikus teljesítménnyel továbbjutottak csoportjukból. A fehérvári erőcsatár a TV-n keresztül követte az eseményeket.

- Néztem, és beszéltem is egy-két játékossal, gratuláltam is nekik külön-külön. Nagyon szép Eb-t vittek véghez, akkor játszottak a legjobban, amikor kellett azon a két mérkőzésen. Én azt gondolom, hogy az, hogy egy szlovén játékos azt mondta, hogy beférhetek oda, de ide nem, ezt nem erről az oldalról kell megközelíteni. Az okokat mindenki tudja, hogy miért nem vagyok ott. Mi nem vagyunk jóban a szövetségi kapitánnyal, soha nem is leszünk jóban. Szerintem most, hogy vannak sikerek, nem is kell ezt erőltetni, mert a csapat megcsinálta azokat a sikereket, amik nagyon régóta nem jöttek, és ilyenkor csak gratulálni kell a játékosoknak.

Az Alba Fehérvár 44-ese jelenleg a válogatottban való szereplésre nem gondol, Fehérváron jól érzi magát, de nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy egyszer ismét külföldön szerepeljen. Ha egy nagyobb klub hívná, elgondolkodna az ajánlaton még úgy is, hogy tisztában van vele, nem lenne mindenhol vezér.

- Maradjunk Európánál. Ha egy Euroliga csapatban játszanék, akkor azért fölmérném reálisan, hogy valószínűleg ott nem én vagyok a húzóember. Szerintem fontos, hogy az ember objektíven lássa önmagát, és hogy ha látnám, hogy nem én vagyok a legjobb játékos, akkor megnézném, hogy miben tudok segíteni éppen a csapatnak. Ha abban, hogy lepattanózok vagy védekezek, akkor miért ne? Ha egy olyan csapat hívna, akkor természetesen elgondolkodnék rajta, mert az számomra valószínűleg egy újabb kihívás lenne."

A beszélgetést ezen a linken, 21:27-től megnézhetitek teljes egészében - ebben szóba kerül Lóránt vitrinje az eddigi érmeivel és serlegeivel, a 2003-as bajnoki címe, a 2017-es kupadöntő és az eddigi bajnoki győzelmek, az otthon található Ibrahimovic-meze, a családja, illetve az egészséges étkezés is.

Forrás - mediaklikk.hu
Foto, Slide - Simon Erika, Alba Fehérvár facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus