Zollner: Vannak olyan játékosaink, akik nyomás alatt jól teljesítenek

Bencze szerint jól működött a ZTE védekezése - a Berény rendesen felkészülni sem tudott a sérülések miatt - értékelések a szombati NBI/A-s mérkőzésekről. 

Szolnoki Olaj KK - Serco - TF-BP 109-97

Dragan Alekszics: Szoros mérkőzésen kihasználtuk a palánk alatti erőfölényünket, ennek is köszönhetjük győzelmünket. Elismerésem fiatal játékosainknak, akik jól szálltak be a mérkőzésbe. 

Ales Pipan: A mérkőzésen mindkét csapatnak gondja volt a rotációval. Sajnos, a záró negyedben a hazaiak legjobb dobóit nem tudtuk megállítani. és a hajrában elveszítettük a mérkőzést.

A sajtótájékoztató:

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK 96-86

Matthias Zollner: Először is gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez. Úgy gondolom, hogy van egypár kemény játékosunk, akik nyomás alatt jól teljesítenek. Minden alkalommal, amikor nehéz helyzetbe kerülünk, mindig sikerül valami megoldást találni támadásban. Sokkal boldogabb lennék, hogy ha védekezésben tudnánk inkább megoldást találni, mert úgy gondolom, hogy az sokkal könnyebb. De azt kell mondanom, hogy a fiúk megtalálták a megoldást és több, mint 50%-kal dobtunk a hárompontos vonalon kívülről. Ami nagyon jó teljesítmény, különösen, mert a ZTE nagyon jól védekezik. Váltogatták a védekezésüket, zónáról emberfogásra váltottak párszor és nem könnyű ez ellen játszani. Ezért nagyon boldog vagyok a győzelem miatt, mert nem könnyű játszani ellenük. A hátralévőkre szeretnék sok sikert kívánni edzőtársamnak és a csapatának és remélem, hogy szerdára ismét készen leszünk.

Bencze Tamás: Először is gratulálok az ellenfelünknek, mert megérdemelten győztek. Sokat tettünk azért, hogy meccsben maradjunk és többé kevésbé sikerült is. Volt egy olyan határ, amit nem tudtunk átlépni. Feljöttünk 3 pontra az első félidőben is, aztán nagyjából egy perc alatt eltékozoltuk ezt a lehetőséget, mert a félidőben 9 pont lett. Azt hiszem, hogy a zónánk, a védekezésváltásunk jól működött. Megtörtük azt a játékritmust, amiben jól játszott a Körmend. Viszont a negyedik negyedben is az a tipikus helyzet, amikor 3 pontra feljöttünk és mi támadtunk, de két labdát is eladtunk. Sajnálom, mert nyilván minden esélyt meg akartunk ragadni, hogy sikerüljön az első ötbe kerülni, ez ezzel elment. De gratulálok a csapatomnak, hiszen mindent megtettünk, ez előre vezet, az utolsó két meccs mindenképpen és szükségünk lesz erre a középházban. Még egyszer a Körmend teljesen megérdemelte a győzelmet.

Xavier Thames: Úgy jöttünk pályára, hogy ez egy nagyon kemény mérkőzés lesz egy kellemetlen csapat ellen. Úgy gondolom, hogy játszottak és a mérkőzés néhány szakaszában jobbak voltunk lepattanózásban és labdaeladásokra kényszerítettük őket. Napról napra egyre jobbak vagyunk és folytatjuk tovább a kemény munkát.

Dustin Ware: Nagyon jól játszottunk a mérkőzés nagy részében. Követtünk el néhány hibát, de tudtuk ezeket kezelni, ahogy a szezon nagy részében. Ez egy nagyon kemény idegenbeli mérkőzés volt, de úgy gondolom, hogy összeségében jól teljesítettünk.

Kaposvári KK - JP Auto - JKSE 90-75

Fekete Ádám: Nehéz ilyenkor koncentráltan játszani. Éreztem a csapaton, hogy azt gondolták, hogy ezúttal 35 perc is elegendő lesz a győzelemhez. A Jászberény azonban jó szellemű együttes és három kulcsjátékos nélkül is remekül küzdött. A szurkolóink azonban attól függetlenül, hogy nem mindig játszottunk jól belehajszoltak minket a győzelembe. Kecskeméten sem számíthatunk majd Spicára, de akármilyen összetételben lépünk pályára ott is a győzelem lesz a célunk.

Nikola Lazics: Abszolút megérdemelt a Kaposvár győzelme. Nem volt kérdés ezen a találkozón, hiszen végig kontrollálták a játékot. A sérültjeink hiányában a héten ritkán tudtunk érdemi munkát végezni edzésen. Ez látszott a teljesítményünkön, de amikor jobban védekeztünk, akkor szorosabb is lett az állás. Sok sikert kívánok a folytatásban a kaposváriaknak!

Hendlein Roland: Tudtuk, hogy a jászberényieknél többen sérültek, talán szerencsénk is volt, hogy így alakult. Ugyanakkor az elmúlt hetekben mutatott forma alapján rászolgáltunk a győzelemre. Kecskeméten is megpróbálunk nyerni.

Ruják Bence: Nehéz dolgunk volt, nem is tudtunk rendesen felkészülni a sérültek nélkül. Az első félidőben még tartottuk a lépést, de a folytatásban már elfáradtunk és nem tudtunk felzárkózni. Próbálunk hazai pályán javítani.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus