ZTE: Négy ismert légiós és fiatal magyar mag

Bencze Tamást meglepte Horváth Ákos döntése, Mohácsi Mátét viszont nem akarták megtartani. 

Bencze Tamás a zaol.hu-nak beszélt a mögöttünk lévő szezonról és a következő idény terveiről is.

"Ha reálisan nézzük, akkor ott volt a helyünk, ahol végeztünk. Az első négy helyezett csapat messze magasabb költségvetéssel rendelkezett, és szerintem a Sopron, a Paks és a Kecskemét is nagyobb büdzsével bírt nálunk. A PVSK és a Szeged pedig nagyjából hasonló játékerőt képviselt, vagyis ha a legjobb négyet kivesszük ebből a körből, akkor az ötödik helyezésért, ami a biztos rájátszást jelentette, hat csapat vetélkedett. Azt gondolom, hogy ebben a harcban egyenlő erők küzdöttek, s mi is végig versenyben voltunk érte. Nem sokon múlt, s ez is megmutatta, hogy az elején elveszített két mérkőzés milyen sokba is került. Sajnos nem választottunk jól légiósokat a bajnokság elején, ami persze a szakma felelőssége. Ám az sem mindegy, hogy hányadik szándékból sikerül igazolnunk, ez viszont már nem a szakma része" - mondta a trlner.

A jövő évi keretről elmondta, hogy négy jól ismert külföldivel terveznek, de az eddiginél fiatalabb magyar maggal. "Benke Szilárd fiatal játékosként sokkal többet nyújtott, mint azt remélni lehetett, az ő megtartása nálam stratégiai kérdés volt. Olyan ajánlatot kapott a klubtól, amit Egerszegen magyar kosaras még nem, azonban egy nagyon céltudatos játékosról van szó, és a lépése, hogy inkább vált, teljesen érthető. Ki akar lépni a nemzetközi porondra, és ezt máshol tudja elérni. Az ő távozása igazán nem, Horváth Ákosé viszont meglepett. Vele számoltunk, az igazolási stratégiánkat is úgy terveztük meg, hogy marad, hiszen érvényes szerződése volt. A bajnoki zárás után viszont jelezte, hogy családi okok miatt felhagy az élvonalbeli kosárlabdával, és a második vonalban kíván már csak játszani. Mohácsi Máténak plusz egyéves szerződése volt, ám ő kevesebbet mutatott, mint korábban. Mohával év közben szintén leültünk beszélgetni, hogy miként lehetne többet kihozni belőle. Ő akart, és nem mellőztem, de a kettő valahogy nem állt össze, ezért nem éltünk az opcióval."

"Akik érkeznek, főleg fiatalok. Éppen ezért most nem fér bele majd, hogy a légiósokkal mellényúljunk. Olyan játékosokkal tárgyal a klub, akik vagy már játszottak a ZTE-ben, vagy más magyar klubban, tehát ismerni kell őket. Azt is tapasztaljuk, hogy itt is számít az európai kupákban való indulás, ami a légiósoknak is fontos. Ha rajtunk múlna, már most három nevet bejelentenék, de remélem, hogy június közepére- végére már lesz aláírt szerződésünk is, ha nem is már mind a néggyel. A klub ennél több légióst nem tervez igazolni."

fotó: Zalai Hírlap

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus