1 betű, 40 év, 45 pont

Hét közben jeles jubileummal egybekötött NBI/B-s férfi mérkőzést rendeztek Miskolcon.

 

Hét közben jeles jubileummal egybekötött NBI/B-s férfi mérkőzést rendeztek Miskolcon. December 7-én volt 40 éve, hogy a MEAFC megnyerte az NBII-t és az egyetemi gárda feljutott az élvonalba.

Amellett, hogy a MEAFC 40 éve nyerte meg a másodosztályú bajnokságot, s jutott fel az élvonalba, még némi plusz pikantériat adott a MEAFC-MAFC II mérkőzésnek, hogy abban az esztendőben, 1975-ben a MAFC lett a bajnok, megnyerve az NB I-et! A két csapat neve között egy betű csupán a különbség, de 40 éve mindkét egyetemi gárda maradandót alkotott. 

A mérkőzés szünetében köszöntötték a 40 éve a Csőszerelő együttesét szoros első félidő után fölényesen, 79-50-re legyőző MEAFC ünnepségre ellátogató játékosait, vezetőit. A 85. életévét a közelmúltban betöltő edzőt, Szabó Imrét, valamint a játékosokat, Béres Lajost, a korábbi Euroliga-győztes, volt válogatott center, jelenleg a nemzeti együttes csapatvezetői tisztét betöltő Béres Tímea édesapját, dr. Kerekes Istvánt, Magyar Attilát, akinek a fia, Gergely vezette nyáron az U16-os leány válogatottat, és évek óta vezeti a szekszárdi női csapatot, Varga Józsefet, akinek fia, Roland Székesfehérváron és Kaposváron is szép sikerek részese volt, valamint Németh Istvánt. 

A miskolci egyetemi együttes jelenlegi játékosai amolyan örömjátékkal ünnepeltek, fölényesen, 109-64-re, 45 pont különbséggel verték a MAFC tartalékos második csapatát, 15 triplát elsüllyesztve a fővárosi alakulat kosarában. 

Fotó: AmbZolphoto

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus