A PVSK a Kaszások elleni sima győzelemmel zárta a fordulót

Az ifjabbik Armaghani csapata ezúttal legyőzte az idősebb Armaghani alakulatát.

NBI/B. Piros csoport, 5. forduló:

PVSK-CARGATE – Óbudai Kaszások 85-62

A PVSK kiemelkedő teljesítményei: Farkas Dániel (20 pont, 4/9 tripla, 7 lepattanó, 21 VAL), Goldring Gergő (14 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 23 VAL), Fülöp Zsombor (13 pont, 2/2 tripla, 15 VAL), Kalmár Viktor (7 pont, 6 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 14 VAL).

A Kaszások kiemelkedő teljesítményei: Czirbus József (20 pont, 9 lepattanó, 7 kiharcolt fault, 30 VAL). 

A PVSK egy BKG elleni nagy vereséget leszámítva eddig menetel a Piros csoportban, legutóbb a városi rivális NKA-t győzték le és dobogón álltak a bajnokságban, míg a Kaszások két vereséget követően legutóbb a nagykőrösi oroszlánbarlangból hozták el a győzelmet. A meccs kisebb pikantériáját adta, hogy a Kaszásokat irányító Armaghani Saeed és fia, a PVSK-hoz nem régen csatlakozott, már A-csoportban is bemutatkozó Armaghani Ármin ellenfélként találkozott. A Kaszások nem kezdte megilletődötten a meccset, a center Czirbus József rögtön az elején jelezte, hogy hosszú este vár a pécsi magasemberekre, a játékszervező Czura Attilával párban sorra szerezték a pontokat, 5-12-re húztak el. A pécsi cserék, Mándity Márkó és Farkas Dániel hozták vissza a hazaiakat, előbbi egy, utóbbi három triplát helyezett el az óbudai gyűrűben, erre az extrára építve pedig hamar fordított a PVSK (26-19). A második negyed elején Kalassai Martin tartotta meccsben a Kaszásokat, de összességében továbbra is főként Czirbus játékától függtek, akit viszont egyre jobban sikerült limitálni. 32-27 után Fülöp Zsombor és Armaghani Ármin remek összjátékaival nem tudott mit kezdeni az Óbuda, a pécsiek 12-2-es rohanással kerültek komoly előnybe (44-29). 

A második félidő elején Fekete Viktor és Kalassai is beszórt egy-egy hármast, Czirbus pedig szorgosan harcolta ki a személyiket, 48-37-re fel is zárkóztak, ám itt kifulladt a roham: ezúttal a Farkas-Goldring duó csinált egy 7-0-s pécsi futást, 59-39-nél pedig már 20 pont volt közte. A Czirbus-Czura duó igyekezett oltani a tüzet, Vígh Marcell és Vas-Teplán Miklós is felzárkózott melléjük, a harmadik negyed második fele egyértelműen a Kaszásoké volt – a pécsiek dolgát nehezítette, hogy Armaghani negyedik hibáját is összeszedte (64-54). A PVSK azonban a kisszünetben gyorsan rendezte a sorokat, védekezésben szintet léptek, támadásban pedig Popadic Miljan és Goldring kosaraival villámgyorsan szétnyitották az ollót. A Kaszások teljesen elvesztette a fonalat, amit kihasználtak a hazaiak, Kalmár és Farkas révén előbb 20, majd 25 pont környékére hizlalták a fórt és lezárták az összecsapást. A Kaszások így maradtak a középmezőnyben, míg Andrija Csirics alakulata a Honvéddal és a TF-vel holtversenyben tartja az 1-3. helyet. 

Részletes statisztika és edzői nyilatkozatok

 

fotó, slide: hunbasket.hu

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus