A PVSK ellen hengerelt a Vasas, a KTE magabiztosan verte a SMAFC-ot

A korábbról halasztott összecsapáson az ELITE majdnem megviccelte a Bonyhádot. 

NBI/B. Piros-csoport, 8. forduló:

PVSK-CARGATE - Vasas Akadémia 53-97

A PVSK kiemelkedő teljesítményei: Farkas Dániel (11 pont, 8 lepattanó, 17 VAL), Armaghani Ármin (15 pont, 7/10 mezőnyből, 15 VAL). 

A Vasas kiemelkedő teljesítményei: Bagó Martin (16 pont, 7 lepattanó, 3 blokk, 23 VAL), Barócsi Ádám (16 pont, 3/4 tripla, 5 lepattanó, 21 VAL), Andrássy Géza (9 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz, 21 VAL), Medve Máté (13 pont, 4 lepattanó, 2 szerzett labda, 18 VAL). 

Az előző fordulóban Veszprémben szaladt bele nagy különbségű vereségbe a PVSK, míg a Vasas a Nagykőröst gyűrte le – a pécsiek álltak előrébb a tabellán, de a piros-kékek nagy erőkkel igyekeznek felzárkózni. A szezon közben Bajáról érkezett Bagó Martin is emiatt került a Vasashoz, és szépen lassan be is épül a játékukba - a PVSK ellen remekelt is az első percekben, csapata első hét pontját szerezte, majd Boros Márk és Medve Máté is gyorsan csatlakozott hozzá, pár perc alatt tízpontos előnybe kerültek a vendégek. A PVSK-hoz szintén a szezon elején érkezett Armaghani Ármin fújt riadót, gyorsan berámolt hét pontot, de társa nem igazán akadt, így a Vasas tartani tudta a különbséget (15-24). A második negyed elején kicsit közelebb jött a PVSK, de a vendégeknél ezúttal Barócsi Ádám kapta el a fonalat, majd Bagó és a kisebb kihagyás után visszatérő Andrássy Géza is kosarat szerzett, büntetőket harcolt ki, amivel szépen lassan újra távolodni kezdtek ellenfelüktől. A hazaiak szórványos kosarai nem bizonyultak elégnek, a félidő hajrájában Radics Gerzson, Kelenföldi Domonkos, Medve Máté és Farkas Attila is beköszönt, megtörve ezzel a pécsieket (29-48). 

Fordulás után sem változott a játék képe, a hazaiaknál percekig egyetlen Farkas Dániel-kosarat jegyezhettünk fel, miközben a túloldalon Boros, Medve és Moravcsik is parádézott, a differencia pedig 30 pont közelébe kúszott. A negyed végén Barócsi és Bagó felpörgésével az még tovább hízott, ebben a játékrészben végleg eldöntötte a meccset a Vasas (40-77). A negyedik negyed elején pillanatok alatt meglett a közte 40 is, innentől kezdve már csak formalitás volt a mérkőzés vége – a Vasas ezzel a sikerrel felkapaszkodott a 7-9. helyre, míg a PVSK visszacsúszott az 5-6. helyre, és az elmúlt két meccsen mutatott játékuk alapján Salgótarjánban is komoly gondjaik lehetnek. 

Részletes statisztika, edzői nyilatkozatok

 

NBI/B. Zöld-csoport, 5. fordulóból halasztott mérkőzés:

ELITE Basket – Atomerőmű KSE Bonyhád 96-100

Az ELITE kiemelkedő teljesítményei: Tóth András (26 pont, 8/18 tripla, 3-3 lepattanó és gólpassz, 21 VAL), Somogyfoki Szabolcs (18 pont, 9 lepattanó, 10 kiharcolt fault, 4 gólpassz, 30 VAL), Láncos Krisztián (13 pont, 15 lepattanó, 4 blokk, 4 gólpassz, 30 VAL), Hegedűs Attila (8 pont, 17 lepattanó, 21 VAL). 

A Bonyhád kiemelkedő teljesítményei: Frank Áron (21 pont, 10 lepattanó, 11 kiharcolt fault, 4 gólpassz, 32 VAL), Pajor Dávid (26 pont, 5/10 tripla, 8 lepattanó, 3 gólpassz, 31 VAL), Szalai Milán (22 pont, 4/10 tripla, 3 szerzett labda, 6 gólpassz, 26 VAL), Baki Sándor (9 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 4 szerzett labda, 20 VAL), Orgona Gergő (15 pont, 4/7 tripla, 5 lepattanó, 16 VAL). 

A rengeteg egészségügyi gonddal küzdő ELITE zsinórban négy vereséggel az utolsó helyen állt, de játékuk javuló tendenciát mutat, míg a Bonyhád is elkezdett összeállni, lassan odaérnek a közvetlen élmezőny mögé, így aztán egy élvezetes meccsre volt kilátás. Az első percekben a hazaiaknál Tóth András, a vendégeknél Orgona Gergő gyógyszere gurult el, szerencsére jó értelemben – Tóth három triplát, Orgona két triplát és egy duplát jegyzett. A bonyhádiaknál kezdtek el hamarabb fellépni a társak, Pajor és Szalai hármasaival próbáltak meglógni, de a túloldalon is jött Somogyfoki, Hegedűs Láncos, egállal zárták az első tíz percet (27-27). A második játékrész elején 8-0-val nyitott az ELITE, ám a vendégek pillanatok alatt kapcsoltak, Frank és Pajor vezérletével 15-0-val vágtak vissza. A hullámvasút-meccs azonban nem ért véget, Tóth, Jilling és Horváth Áron triplájával hamar visszajöttek a törökbálintiak, sőt az előnyt is visszavették (53-51). 

A második félidő elején mindkét gárda igyekezett javulni hátul, de hamar újra potyogni kezdtek a kosarak – ebben kicsit hatékonyabbnak bizonyult a Bonyhád, négy játékosuk is beszórt egy hármast, a negyed vége felé kezdtek ellépni. Jilling és Vranek Máté ekkor még megakadályozta, hogy komolyabb előnyt harcoljanak ki a vendégek, de a hármasok levédésében továbbra is komoly gondokkal küzdöttek (71-74). A negyedik negyed elején ez nem változott, Pajor Dávid két kinti bombája után már nyolc ponttal is vezetett a Bonyhád – Jilling és Hegedűs távoli kosara csak időszakosan lassította le a vendégeket, Frank és Pajor közelebb jött és eredményesen támadták a gyűrűt. 79-87-nél Tóth András hármasa nagyon kellett az ELITE-nek, de ezt igazán nem tudták kiaknázni, percekig bedeszkázták a gyűrűt – a mindkét gárdát sújtó szériát Baki hármasa törte meg, 82-91-re vezettek a tolnaiak. Tóth azonban nem adta fel, zsinórban újabb három hármast szórt be, 91-91-nél már egált mutatott az eredményjelző – ekkor úgy tűnt, hogy fordítani nem tudnak, Tóth kipontozódott, Szalai pedig mindkét büntetőjét higgadtan bevágta. Jilling hármasa kimaradt, az ellentámadásnál Szalai újabb két büntetőjét egy törökbálinti technikai fejelte meg, a bonyhádi játékos pedig itt sem hibázott. 91-96-nál támadott az ELITE és Vranek hármasa beakadt, majd Pajor rontott a vonalról, így lehetőség nyílt az egyenlítésre. Jilling azonban csak két büntetőt tudott kiharcolni és bedobni, majd Pajor újabb büntetőt rontott, de visszaszedte a saját labdáját – ebből Frank harcolt ki és dobott két újabb egypontost, ezzel zárult az őrült meccs. 

Részletes statisztika, edzői nyilatkozatok

 

NBI/B. Zöld-csoport, 9. forduló:

KTE-Duna Aszfalt U23 – SMFC 1860 Kosárlabda Akadémia 79-58

A KTE kiemelkedő teljesítményei: Kucsera Dániel (17 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz, 36 VAL), Ivkovic Milán (20 pont, 7/10 mezőnyből, 6 lepattanó, 2 gólpassz, 26 VAL), Kiss Dávid (9 pont, 8 lepattanó, 12 VAL). 

A SMAFC kiemelkedő teljesítményei: Kovács Benedek (19 pont, 9 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 21 VAL). 

A remek idénykezdet után a KTE kicsit lassított, három vereséget szedett össze az elmúlt hetekben, bár legutóbb rengeteg hiányzója miatt nem is volt reális esélye a listavezető CKE ellen. A SMAFC-nál is sok gondot okoznak a hiányzók, legutóbb viszont már szinte teljes fegyverzetben sikerült legyőzniük a Pénzügyőrt. A csapatok nem is kérdeztek sokat, a meccs elején sorra születtek a kosarak, Kucsera, Kiss és Tóth Barna kosaraival 9-6-ra lépett el a KTE, de a soproniak hamar reagáltak, Kovács Benedek futott egy egyszemélyes 6-0-t. Itt már több hiba csúszott a támadásokba, keményedtek a védelmek, csak szórványosan estek a kosarak (19-19). A második negyed elején a Kecskemét játéka állt össze, védekezésben továbbra is remekül dolgoztak, viszont Tóth Barna és Kucsera Dániel révén támadásban is felpörögtek, sikerült 10 pont közelébe tornázniuk az előnyt. Megint Kovács Benedek egyszemélyes előadása akadályozta meg, hogy el tudjanak húzni, gyorsan beszórt hét egységet, 32-28-nál pedig újra befagyott az eredményjelző. A kecskeméti Tóth Patrik törte meg a hosszabb kosárcsendet, majd Kőházi Bence és Ivkovic Milán szórt be egy hármast, miközben a SMAFC megint gödörbe került (42-32). 

Kovács Benedek kosarával indult a második félidő, de Ivkovic hármassal felelt, szépen lassan 10 pont fölé hízott a hazai fór. A soproniak szinte csak büntetőkből tudtak előrehaladni, de védekezésben ezúttal ők kerültek felülre, így a játékrész közepén 48-43-ra zárkóztak. Ivkovic 2+1-e zárta le a rossz kecskeméti sorozatot, majd Kucsera és Kiss segítségével újra a hazaiak léptek el (57-48). A negyedik negyed elején mindkét csapat hátul próbált meg alkotni, kevés kosár esett, majd 59-52-nél Ivkovic Milán lépett elő, hat pontjára támaszkodva a KTE egy 8-0-val szakította le ellenfelét – itt 15 pontra nőtt a fór, ebből az ütésből pedig a SMAFC már nem tudott felállni. Velkey, Kucsera és Ivkovic vezetésével pillanatok alatt 20 pont lett közte, onnan pedig a kecskeméti fiatalok már gond nélkül lemenedzselték a hátralévő pár percet. 

Részletes statisztika, edzői nyilatkozatok

 

fotó, slide: hunbasket.hu

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus