A riválisokat is padlóra vinnék Veszprémben

Mint kiderül, a nemrég érkezett Lakosa Ákos már nem tagja a veszprémi keretnek. 

 

Új pályaborítást kapott a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém otthonául szolgáló Vetési gimnázium tornaterme – az átadás kapcsán tartott sajtófórumon elhangzott, hogy a gyorsabb játékot ígérő kosárlabdázóink aranyérmet nyernének a közelgő másodosztályú bajnokságban - írja a veszpremkosar.hu.
 
Mint emlékezhetünk rá: tavaly ilyenkor – egy nyolcvanhárom millió forintos beruházás keretében – adták át az oktatási intézmény felújított öltözősorát, a hat helyiség egyikét azóta kizárólag Körtélyesi Gergelyék használják. A több mint negyedszázada funkcionáló épületegyüttesben történt fejlesztés akkor egy háromoldalú együttműködés eredményeként jött létre: a rekonstrukció harminc százalékát a tulajdonos városi önkormányzat fizette, míg a fennmaradó részt a klub állta TAO-támogatásból. Az átalakított és minden igényt kielégítő – vizesblokkokkal ellátott és akadálymentesített – öltözők birtokbavétele után egy évvel az egyesület – tizenhét millió forintból, szintén harminc százalékos önkormányzati finanszírozással – rendbe tette a csarnok padlóburkolatát. A korábbinál esztétikusabb parkettaborítást Baumgartner Lajos önkormányzati képviselő egy szimbolikus kosárdobással avatta fel. Kiderült, hogy a „reformok” ezzel nem zárultak le, lévén, a közeljövőben két mobillelátó is helyet kaphat a katlanban, ami így, a bővítés eredményeként a rangadókon kilencszáz sportbarátot is fogadhat.

A sajtótájékoztató részeként a szemüveglencse-gyártó HOYA Lens Hungary Zrt. további egy évvel meghosszabbította a névadó-együttműködési támogatását a klubbal. A veszprémi gyökerekkel rendelkező Bácskai László, a cég kereskedelmi igazgatója aláhúzta: hisznek abban, hogy a csapat elérheti a célját, vagyis feljuthat az élvonalba. Mivel hosszú távra terveznek az itteni műhellyel, ha ez megtörténik, készek emelni az eddigi szponzorációjuk mértékén. Később a bakonyiak nyári szerzeményei is bemutatkoztak (képünkön), akik egytől-egyig azon véleményüknek adtak hangot, hogy a holt idényben egy olyan gárdához akartak igazolni, amely A-csoportos terveket dédelget. Az esemény ezen részében derült ki, hogy a nemrég érkezett Lakosa Ákos már nem tagja a játékoskeretnek, az elöljárók szakmai okok miatt bontották fel a szerződését.

Ahogy arról már hírt adtunk, az NB I/B küzdelemsorozata ősztől új lebonyolítás szerint zajlik, az átszervezés következtében megszűnik a Keleti- és a Nyugati-csoport, s azokat az országos Piros- és Zöld- váltja fel. A mieink a tavaszi ezüstérmük okán az erősebb, tizennégy szereplős Pirosba kaptak besorolást (…a rajt szeptember 24-én, vasárnap, 16.30 órakor lesz a Nyíregyháza Blue Sharks otthonában), ahol az alapszakaszt követően az első nyolc helyezett – kieséses rendszerben – a feljutásért harcol. Ilyenformán temérdek utazás és rendkívül kemény összecsapás vár Simon Lászlóékra. Naményi Miklós, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője elmondta, miszerint továbbra is a bajnoki címért küzdenének. Mérész Csaba vezetőedző ehhez annyit tett hozzá, hogy az új évadban is megtartanák a korábbi, agresszív védekezésüket, ugyanakkor a támadásaikat szeretnék gyorsabbá tenni.
 

forrás: veszpremkosar.hu
foto: vehir.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus