A Soproni Tigrisek és a Békés is megcélozta az NB I B-t

Beadta szándéknyilatkozatát az NB I B-s szereplésre a Soproni Tigrisek és a Békési SzSK férfi csapata.

Nagy Tamás, a soproni klub elnöke az alapján küldte el szándéknyilatkozatát a magasabb osztályban való szereplésre, mint a legjobb nem feljutó csapat elnöke, hogy a másodosztályban egy hely elvileg felszabadul. A közelmúltban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnökségi ülésén az a határozat született, hogy - mivel a Szolnok végül mégis marad az Adria Ligában, az NB I B bajnoka, a Bonyhád pedig nem vállalta az élvonalat - az élvonalban az utolsó helyen végző Nyíregyháza nem esik ki, és hogy az NB I B második helyezettje, a MAFC is elindulhat a legjobbak között.

Ez azt jelenti, hogy mivel a másodosztályba nincs kieső az élvonalból, egy csapat pedig felkerült oda, az Oroszlány pedig mint az NB II bajnoka feljutott az NB I B-be, egy hely megüresedett a másodosztályban, s mint a legjobb nem feljutó együttes, a Tigrisek pályázik erre a helyre.

Az NB II-es négyes döntő harmadik helyén végző Békési SzSK szintén beadta az NB I B-ben való indulásra a szándéknyilatkozatát. Takács János, a klub ügyvezető elnöke szerint szakmailag mindenképpen előre mutató lenne a csapat számára a magasabb osztályban való szereplés, mint az NB II keleti csoportjában. A harmadik vonalban, azaz az NB II-ben keleten úgy az alapszakaszban, mint a 4 legjobb keleti együttes rájátszásában veretlen maradt a viharsarki együttes. A Békés az egész bajnokságban csupán a négyes döntőben, a két nyugati élcsapattal, az NB II bajnokával, az Oroszlánnyal, valamint a Soproni Tigrisekkel szemben maradt alul.

 

Foto, Slide - sopronitigrisek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus