A Vasas jutott a Hepp Kupa döntőjébe

Egypontos félidei hátrányát a második félidőben előnnyé fordította a Vasas Akadémia, amely 84-77-es DEAC felett aratott sikerével bejutott a Hepp Kupa döntőjébe.

Hepp Kupa, 1. elődöntő
DEAC Kamilla Gyógyfürdő - Vasas Akadémia 77-84 (17-23, 24-17, 20-24, 16-20)

DEAC: Nagy Be. 2, Nagy Bo. 22/12, Gál 4, Patkovic 13, Kovács 12.
Csere: Erdei 11/9, Takács 7, Pék 6/6, Vas -.

Vasas: Surmann P. 10, Katona 11/6, Boros 15/3, Garamvölgyi 6, Andrássy 19/6.
Csere: Surmann G. 12/6, Kozma 5/3, Nshimba 3, Zsemlye 3, Keul -, Völgyi -, Steier -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok

Az első percekben átrohant ellenfelén a Vasas, Boros Márk vezetésével gyorsan vezetést szereztek, sőt, Katona triplája után már 11-2-re mentek, miközben alig kezdődött el a 3. perc. Rendezte sorait valamelyest a címvédő, de közelebb nem tudtak jönni - annyit elértek, hogy a Vasas megállt a pontszerzéssel, de ők nem tudtak támadásban sokkal pontosabbak lenni, így a negyed felénél is megvolt még a 9 pontos differencia (6-15). Kovács és Patkovics révén lopakodtak kicsit közelebb, de Surmann Gábor triplája és Joel Nshimba 2+1-e után először a találkozó folyamán megvolt a közte 10 a 8. percben (10-21). A debreceniek Nagy Botond büntetőivel és Pék triplájával tudták viszonylag kis hátránnyal lehozni az első negyedet (17-23).

A második felvonásban Pék azonnal beverte a második hármasát is, a meccs összképe pedig a DEAC jó kinti dobásainak köszönhetően kezdett megváltozni, Nagy Botond is betalált kétszer kintről, a második triplája pedig az egyenlítést jelentette a 14. perc elején (26-26). Patkovic dupláival vezetett is dr. Nagy Ágoston együttese, de új erőre kapott a Vasas, Zsemlye, Katona és Boros is kosarat szereztek, Nagy Botond harmadik hármasa így megint az egyenlítéshez volt elég a 17. percben (33-33). Az ő kettese jelentette az újabb debreceni előnyt, amire megint 5 ponttal válaszolt a Vasas, ebben a szakaszban elég hullámzó volt a játék. Az utolsó percben Nagy Botond és Kovács dupláira csak két Andrássy-büntető érkezett, így egy ponttal a DEAC állt jobban a nagyszünetben (41-40).

A fordulás után a kelet-magyarországi gárda próbált elhúzni, de hiába Patkovic kosarai, 3-5 pontnál nagyobb különbséggel nem tudtak elhúzni. Megint kulcsszerepe volt a Vasasnál Borosnak kétszer is betalált 5 pontos hátrányoknál, Surmann Péter pedig a negyed felénél két büntetővel tüntette el a hátrányt, egál volt a mérkőzés 15 perccel a vége előtt (51-51). Andrássy Géza és Boros révén még 7 pontot szerzett zsinórban a Vasas, így összességében egy 12-0-s futással megint ők kerültek előnybe (51-59). Tartotta is előnyét a fővárosi alakulat az utolsó percig, ami viszont Erdei Ádámról szólt: 5 pontot szerzett csak a 30. percben a DEAC játékosa, ezzel egy negyeddel a vége előtt mindössze 3 pont volt a két fél között a különbség (61-64).

A negyedik játékrészben nem nagyon tudott egyik csapat sem változtatni az eddig kialakult differencián. Kozma Norbert dobott gyorsan 5 pontot, de Takács és Kovács révén volt válasz a túloldalról, Surmann Gábor és Andrássy összesen három pontját pedig egy újabb Erdei-tripla kompenzálta (68-72). Nagy Botond hármasa és Takács büntetője után egészen 1 pontra közelítette meg ellenfelét a címvédő, egyenlíteni viszont nem tudtak (72-73). Andrássy és Surmann Gábor is triplát dobtak ugyanis, a debrecenieknek pedig támadásban semmi nem sikerült a Vasas jó védekezésének is köszönhetően. Garamvölgyi két büntetővel 9 pontosra növelte csapata előnyét és már csak 2 perc volt hátra a találkozóból (72-81). Az egy percnyi kosárcsendnek Sárosi Bulcsú együttese örülhetett, Erdei pedig hiába dobott egy hármast az utolsó minutum kezdetén, ez a lényegen már nem változtatott.

Végül 84-77-re nyert a Vasas, amely így egyrészt kiejtette a címvédőt, másrészt bejutott a Hepp Kupa fináléjába.

Foto, Slide - Vasas Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus