A ZTE-vel bajnok volt az MTK új edzője

Bemutatkozik Bódi Ferenc utódja. 

Bódi Ferenc összesen hat szép évet töltött el az ELITE Basket kötelékében, másfél évig az MTK Törökbálint felnőtt csapat felkészítését is irányította. A következő szezonban már máshol kamatoztatja tudását, míg az MTK ELITE Basket együttese szakmai munkájának új vezetője Horváth Balázs lesz. Őt mutatta be a klub honlapja.

A most 29 esztendős szakember Zalaegerszegen született. Miután több sportágat is kipróbált (labdarúgás, tenisz, úszás), a kosárlabda mellett tette le a voksát. A ZTE korosztályos csapataiban járta végig a ranglétrát, és 17 évesen már a felnőtt csapat edzésére is meghívást kapott. 2010-ben magyar bajnoki és Magyar Kupa győzelmet ünnepelhetett a ZTE együttesével.  Közben edzői képesítést is szerzett.

- Zalaegerszegiként hogy kerültél Pécsre? 

HB: Tanulmányi okokból, ugyanis a PTE Pollack Mihály Műszaki és Infomatika kar Mérnök informatikus szakán tanultam. De közben kosárlabdáztam is. Előbb a PTE-PEAC csapatával NB-II bajnokságot nyertünk, aztán a PVSK NB-I/A csoportos keretének tagja lettem, majd tagja voltam az NB-I/B bajnokságot megnyerő Bonyhádnak.

- Mikor és hol kezdtél edzősködni?

HB: Edzői pályafutásomat Pécsen kezdtem, korábbi csapatomnál, a PTE-PEAC-nál. Három évig vezettem az együttest, és ennek során nagyon megszerettem az edzői munkát. Az, hogy 24 évesen egy felnőtt csapat munkáját irányíthattam, szakmailag is sokat jelentett.

- Aztán jött egy újabb váltás...

HB: Igen, a szakmámban jobbak a munkalehetőségek Budapesten, ezért a fővárosba költöztem. De a kosárlabda ugyanúgy főszerepet tölt be az életemben, az előző szezonban a Vasas Akadémia felnőtt és U18 csapatának másodedzője, az U20-nak vezetője voltam. Sokat láthattam és tanulhattam.

- És most ugrás a mélyvízbe?

HB: Mondhatni, hogy egy szerencsés véletlennek köszönhetően arra készülhetek, hogy az MTK ELITE Basket szakmai munkáját irányítsam. Ez számomra, 29 évesen, egy óriási kihívás, hiszen egy olyan erős ligában dolgozhatok, ahol sok-sok rutinos játékos szerepel. Magát a csapatot jól ismerem, hiszen sportolóként sokat játszottam ellenük, és edzőként is ültem már ellenfélként a kispadon.  Mindig is szimpatikus volt a társaság, a vezetőség, az egész közeg, és most nagyon boldog vagyok, hogy a következő szezonban én irányíthatom a csapatot.

- Mit vársz az idényben önmagadtól és a csapattól?

HB: Szeretnék a csapattal  együtt fejlődni, szeretném, ha kihoznánk egymásból a maximumot és a határainkat feszegetve dolgoznánk a sikerekért. Természetesen minden sportolónak a célja a legjobbnak lenni és megnyerni a bajnokságot, de a realitások talaján maradva, szeretném, ha az alapszakasz végén a csapat bejutna a legjobb 8-ba, vagyis a playoff-ba.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus