Beharangozó: NBI/B – 11. forduló

Nyíregyháza-TF derbi a Piros csoportban és BKG-SMAFC rangadó az alsóbb osztályban, előzetesen ez a két derbi tűnik a forduló két legjobban várt mérkőzésének.

Piros csoport

MTK Törökbálint (9., 4-5) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2., 8-2) (péntek, 17:00)

Volt ideje rendeznie sorait a törökbálinti együttesnek, azonban a Pécs elleni hazai fiaskó után valószínűleg könnyebb ellenfelet is el tudtak volna képzelni maguknak a talpra álláshoz, mint a bajnoki címre törő Veszprém alakulata. Egy 40 percig koncentráltan játszó MTK képes lehet meccsben maradni a bajnokság egyik legerősebb keretével rendelkező bakonyiakkal szemben, ha viszont meginognak a házigazdák, a Veszprém rutinrókái könyörtelenül ki fogják használni az adódó alkalmat.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE (10., 4-6) – OSE Lions (1., 9-1) (péntek, 19:30)

Tömösváry nélkül továbbra sincs könnyű dolga a Bonyhádnak, első számú vezérük esetleges visszatérése azonban nagyobb esélyeket adhat a tolnai alakulatnak. A Vasastól elszenvedett vereség ellenére egyre markánsabb teljesítménnyel rukkol elő eddig az OSE, a hazai botlást volt idejük feldolgozni, elég mély a keretük minden poszton, Spagnolo is kezdi felvenni a bajnokság ritmusát, egyértelmű esélyesként utaznak Bonyhádra is.

Nyíregyháza Blue Sharks (3., 7-3) – Tehetséges Fiatalok Basketball Players (4., 6-4) (vasárnap, 17:00)

Szépen hozogatja a hazai fellépéseit a Nyíregyháza, a 6-0-s mérleg nagyban segíti a csapat idei remeklését. A légióscseréjük egyelőre telitalálatnak bizonyult, de egy mentálisan nagyon erős gárda érkezik most hozzájuk, amelynél szűk rotáció ide vagy oda, legutóbb elsőszámú vezére, Beák Gábor nélkül is képes volt meccset nyerni. Könnyű meccsre nem számíthat a nyírségi együttes, Czuráékkal bírni fogják a tempót a Mehmedovics-legények, csak a végjátékban dőlhet el az összecsapás.

PVSK-Kronosz Kiadó (5., 5-4) – Nagykőrösi Sólymok KE (13., 3-7) (vasárnap, 17:00)

Nagyon veszélyes ellenfélnek bizonyult eddig a PVSK U23-as csapata, a pécsi fiatalok már nem először borították a papírformát a csoportban, és némi meglepetésre a rájátszás középmezőnyében foglalnak helyet jelenleg. Ha figyelembe vesszük, hogy a Sólymok még nyeretlenek idegenben, a PVSK viszont odahaza a legerősebb összeállításában fogadhatja majd őket, akkor egyértelmű egyes a mérkőzés kimenetele.

 

Zöld csoport

Motax-Pápai KC (11., 3-7) – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (5., 7-3) (péntek, 18:00)

A hazai pálya jelentheti a legjobb menekülő utat a kieső helyek elől a Pápának, amely legutóbbi két fellépésén egyaránt több mint 40-40 ponttal maradt alul. A Tiszaújváros azonban remekel eddig távol az otthonától, 4-1-es idegenbeli mérlegük bizakodásra adhat okot most is, jobban egyben is vannak, mint a házigazdájuk, meglepetés lenne, ha nem tudnák behúzni ezt az összecsapást.

Óbudai Kaszások (10., 3-7) – EKE Eger KOK (12., 2-8) (szombat, 18:00)

Nagy meccs várható Óbudán szombat este, mindkét félnek nagyon kell ugyanis a győzelem, mivel nem U23-as csapatként a veszélyzónában vannak jelenleg. A hazai (1-4) és az idegenbeli (0-5) mutatókból messzemenő következtetést nem lehet levonni, nagyjából egy játékerőt képvisel mind a két gárda, igazi ki-ki meccs van kilátásban.

DEAC U23 (13., 2-8) – Alba Fehérvár (14., 0-10) (vasárnap, 16:00)

Két remek utánpótlással felvértezett együttes csap össze vasárnap Debrecenben, parázs kis mérkőzés kerekedhet a találkozóból. A Fehérvár támadóegységével eddig sem volt sok gond (hetedik legjobb a mezőnyben), védekezésben viszont utolsók a kapott pontok tekintetében, 96 felett átlagolnak ellenük az ellenfelek. Utóbbiban kell továbbra is javulniuk az első siker megszerzésének érdekében, egy dobópárbajban a DEAC is partner lehet, nehéztüzérekből (Fazekas, Tóth) ott sincs hiány.

Sopron KC-Sportiskola (7., 4-6) – Salgótarjáni KSE (3., 9-1) (vasárnap, 16:00)

Mintha kezdene magára találni a Salgótarján, utóbbi három meccsét már a várt magabiztossággal hozta Ughy Albert legénysége, a sorozat pedig Sopronban is könnyen folytatódhat. Többször megállta már a helyét a soproni U23-as csapat, a bajnoki címre törő együttesek ellen azonban eddig kapitulált, most is hasonló forgatókönyvre van nagyobb esély.

Bajai Bácska FKE (6., 6-4) – Falco KC Szombathely U23 (8., 3-7) (vasárnap, 17:00)

A rutinosabb játékosokkal felvértezett Bajának papíron könnyedén kell hoznia a Falco tehetséges fiataljai elleni fellépését, ám a régen retteget bácskai katlan idén korántsem tűnik bevehetetlennek, amit a Tiszaújváros és a Budafok is bizonyított már, de a SMAFC és a DEAC ellen is csak szűkösen tudtak nyerni Mándityék. Egy jó formában lévő Durázival és egy kintről bármikor veszélyes Kucsorával a fedélzeten bárki ellen komoly ellenfél lehet a vasi alakulat, Baján sem fognak feltartott kézzel nekimenni a találkozónak.

BKG-Príma SE (2., 10-0) – SMAFC (4., 8-2) (vasárnap, 18:00)

A forduló rangadóját Szigetszentmiklóson rendezik, ahová a bajnoki cím várományosait üldöző SMAFC látogat. A BKG elképesztő sebességre tudja felpörgetni a játékát, kintről és bentről egyaránt ugyanolyan veszélyesek, és csapatként is remekül működnek együtt az eddigi mérkőzések alapján. Utóbbival a SMAFC-nál sincs gond, ellenben ők előszeretettel építenek a benti játékukra, amivel akár meg is foghatják a házigazdákat, a magas szerkezet elleni játék nem biztos, hogy ízleni fog Nagy Ágoston tanítványainak. A papírforma ezzel együtt is hazai győzelmet ígér, de a Baja elleni meccset követően ismét izzasztó percek várhatnak Nagy Botondékra.

MAFC II. (9., 3-7) – Ford Ivanics Budafok (1., 10-0) (vasárnap, 18:00)

Egy derekasan küzdő, helytálló MAFC és egy rendületlenül menetelő Budafok találkozik a hétvége zárómeccsén, egyértelmű vendég esélyekkel. Egy-egy negyedig már többen meg tudták fékezni a robogó listavezetőt, de megállítani még senkinek sem sikerült, a keret mélysége és a rutinbeli különbség a pályán is ki fog ütközni.

 

Fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus