Beharangozó: NBI/B – 12. forduló

Az OSE-Veszprém duóra idegenben vár nehéz fellépés a Budafok és a Vasas otthonában, míg a MAFC-BKG kettős könnyebb hétvége elé néz az élboly csapatai közül.

Piros csoport

Nyíregyháza Blue Sharks (6., 6-4) – OMNIA Pub & Food Békés (13., 1-9) (szerda, 17:00)

Otthon még nem hibázott a Nyíregyháza együttese, igaz kevés meccset is játszottak hazai környezetben (3-0), de jó eséllyel nem az idegenben még nyeretlen Békés fogja ezt a szériát megtörni. Múlt heti, Bonyhádon elszenvedett vereségével már Koma Daniéké a leghosszabb negatív sorozat a mezőnyben, hét meccs óta képtelenek mérkőzést nyerni, hiába a rutinos mag, ebben a bivalyerős csoportban nem tudnak érvényesülni.

Budapesti Honvéd SE (7., 6-5) – MTK Törökbálint (11., 3-8) (péntek, 19:00)

Tavaly a helyosztót játszották egymás ellen, akkor az MTK kettős sikerével zárult a párharc, idén erre a Honvédnak van nagyobb sansza, miután az új igazolások mellett a fiatalok beépítése is jól halad a fővárosiaknál. A Dózsa György úton nem is lesz egyszerű senkinek sem elvinni a két pontot, a Veszprém is csak a végjátékban tudta legyűrni Puskás Artúr fiait, a vendégként még első sikerére váró MTK sem favoritként érkezik Horváth Ákosékhoz.

BUDAFOK (8., 5-6) – OSE Lions (3., 9-2) (péntek, 19:30)

Veszprémben közel járt a bravúrhoz a Budafok, így joggal reménykedhetnek hazai pályán egy ígéretes szereplésben az utóbbi időben kisebb hullámvölgyben lévő OSE ellen. Nagy gond azért így sincs Oroszlányban, de a korai Hepp Kupa búcsú címvédőként játékoscserére késztette a vezetőséget, és már több hiba nem fér bele a Krasovec legénységnek, ha az alapszakasz második felében vissza akarja előzni a jelenleg élen álló Veszprém-MAFC kettőst. Utóbbi ellen volt az eddigi egyetlen igazi erőpróbája a Budafoknak, azt simán bukták Varga Daniék, de a Nyíregyháza elleni produkcióval lehet keresnivalójuk.

Vasas Akadémia (5., 7-4) – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1., 11-0) (szombat, 16:00)

A tavalyi elődöntő ”visszavágója”, akkor a Vasas Veszprémben masírozott be a fináléba, most bizonnyal saját szurkolói előtt szeretne revansot venni a pasarétieken Mérész Csaba együttese. Az imponáló mérleg és a kulcsjátékosok kiegyensúlyozott formája joggal adhat bizakodásra okot a széria továbbnyújtására, de odahaza nem szabad lebecsülni a fővárosiakat, teljes kerettel, remekül kiegészítve egymást a pályán, bárki ellen képesek lehetnek meglepetésre.

MAFC (2., 10-1) – Knipl Kft. Bonyhádi KSE (12., 1-10) (szombat, 17:30)

Országos egyes, nagyon latolgatni sincs mit a mérkőzés kapcsán, osztálykülönbség (talán nem is egy…) van a felek között, így nem foroghat veszélyben a házigazdák győzelme.

Nyíregyháza Blue Sharks (6., 6-4) – MEAFC-Miskolc (10., 3-8) (vasárnap, 16:30)

Bár nem volt könnyű sorsolása az utóbbi hetekben, mégsem tud már öt meccs óta győzelmet ünnepelni a Miskolc gárdája, leginkább a Honvéd és a Vasas elleni hazai derbiket sajnálhatja a borsodi együttes. Nyíregyházán kimászni a gödörből embert próbáló feladat, pláne, hogy még nem buktak otthon a Kék Cápák (vélhetően a Békés elleni hétkőzi mérkőzésüket is behúzzák), ráadásul a sérülések is befolyásolják erősen a miskolciak szezonját, Tóth Viktor és Galló után, legutóbb Takács Dániel volt kénytelen idő előtt elhagyni a pályát és szereplése kérdéses lehet a derbin.

OMNIA Pub & Food Békés (13., 1-9) – PVSK-Kronosz Kiadó (12., 2-9) (vasárnap, 17:00)

Ismét alsóházi rangadó, a szokásos frázisok puffogtatásával, duplán számítanak ezek a mérkőzések mindkét fél számára. A PVSK mintha kezdene rátalálni a saját stílusára és egyre markánsabb teljesítményekkel nehezíti meg riválisai dolgát, legutóbb már idegenben, Törökbálinton is közel jártak az első vendég győzelmükhöz. Békésen is ők várhatják valamelyest jobb lelkiállapotban a találkozót, a házigazdáknak eléggé élet-halál harc a mérkőzés, meglátjuk ki tudja jobban elviselni a győzelmi kényszerrel járó nyomást.

BKG-Príma SE (4., 8-3) – Nagykőrösi Sólymok KE (9., 4-7) (vasárnap, 18:00)

A MAFC ellen hazai pályán derekasan helytállt a Nagykőrös, de idegenben mindig nehezebb egy bajnokesélyes csapat vendégeként pályára lépni. Papírforma szerint a BKG-nak át kellene rohannia a Sólymokon, de ha tudja lassítani és ezzel kontrolálni a házigazdák játékát a Lakosa legénység, akkor halvány reményük lehet egy szorosabb csatára.

 

Zöld csoport

Concordia Motax KC Pápa (7., 5-5) – Újpest-MT (11., 3-6) (csütörtök, 18:00)

Az Újpestnek volt ideje összegyúrnia vérfrissítésen átesett keretét, Durasevic és Széphelyi érkezése mellett Surmann Péter is felépült sérüléséből, amivel már versenyben lehetnek a kifejezettem jó szezont futó Pápa otthonában is. Legutóbb azonban bukott itt még az OSE is, nem olyan kiszámíthatatlanok Cookék, mint korábban, így akár egy egylabdás meccs is könnyedén lehet az összecsapásból.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (3., 7-3) – EKE Eger KOK (6., 6-4) (péntek, 19:00)

Menetel a Győr zsinór öt győzelemmel, hazai pályán nehéz is őket megfogni (csak a Bajénak sikerült), míg az Eger korántsem remekel távolt az otthonától. Talán a palánk alatt erősebb lehet a Domsitz-Rátvay Balázs párossal a kisalföldi együttes Varga Imrével szemben, de a mezőnyben kiegyenlítettebb párharc várható, viszont a formaingadozásokat figyelembe véve a házigazdák sikerére nagyobb esélyt látunk.

Bajai Bácska FKE (2., 7-3) – Salgótarjáni KSE (4., 6-4) (szombat, 17:00)

A botlások ellenére továbbra sem tudjuk leírnia a Baja gárdáját, az élmezőnyben így is tartják stabilan a pozíciójukat, de egy lelkes Salgótarján megtréfálhatja Pongóékat. Bővebb és rutinosabb a bácskaiak rotációja, Herendic ugyan tarthatatlan eddig az ellenfelek számára, de ha sikerül az ő hatékonyságát is lecsökkenteni, akkor könnyű meccs várhat a vendéglátókra.

Óbudai Kaszások (5., 6-4) – SMAFC (13., 3-8) (szombat, 17:00)

Tapad az élbolyra a Kaszások gárdája (is), bár legutóbbi négy meccséből hármat elbukott az óbudai alakulat, mégis vállalható vereségek voltak ezek. Odahaza ráadásul nagy rohamokra képes az Armaghani legénység, a SMAFC szűk rotációs lehetősége nem biztos, hogy bírni fogja ezt a tempót velük, ami megtörhetné az idegenbeli nyeretlenségüket.

Vásárhelyi Kosársuli (1., 8-2) – DEAC U23 (9., 4-6) (szombat, 18:30)

A Győr után a két legjobb formában lévő csapat találkozik Hódmezővásárhelyen, a DEAC ráadásul nem várt győzelmekkel hozta fel magát a rájátszás kapujába, ami intő jel lehet az éllovas számára. Itt is kérdéses azonban, hogy milyen kerettel utazik Kovács Adrián együttese, plusz a csongrádiak biztosan készülni fognak már az egyre jobb formába lendülő hajdúságiakra, ha pedig rutinos játékosaik kiegyensúlyozott teljesítménye is kitart, akkor tovább őrizhetik vezető pozíciójukat.

Újpest-MT (11., 3-6) – Alba Fehérvár (8., 5-6) (vasárnap, 15:00)

Csarnokavató Újpesten, a napokban adták át az új termüket, ahol mostantól a hazai mérkőzéseiket játszhatják. A bíztató kezdés után visszaeső Fehérvár megfelelő ellenfél lehet erre, továbbra is igaz rájuk, ami az U23-as csapatokra, ha mindenki bevethető, akkor komolyan kell velük számolni, de talán magára talál a fővárosi együttes és megindul felfelé a tabellán.

 

Fotó: szon.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus