Beharangozó: NBI/B – 15. forduló

Egymás ellen a két dobogós, Veszprémbe látogat a Nyíregyháza, de a feltörekvő csapatok közül farkasszemet néz a PVSK és a Vasas is Pécsett.

Piros csoport

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (2., 11-3) – Nyíregyháza Blue Sharks (3., 9-4) (péntek, 17:00)

Az új évben Pavloviccsal a fedélzetén eddig magabiztos a Veszprém együttese, a Győrnek és a Honvédnak sem adott esélyt Mérész Csaba legénysége. Papíron a Nyíregyháza kiegyensúlyozottabb csapat az előbb említett két legyőzőttnél, de idegenben még nem váltotta meg a világot, hiába játszott szinte mindenkivel szoros mérkőzést. Ha a Veszprém továbbra is tartja jó formáját, akkor csak egy extra dobóforma segíthet a nyírségieknek, a hazai hullámvölgyeket azonban kihasználhatják a Kék Cápák, már amennyiben enged ilyet a házigazda.

OSE Lions (1., 12-1) – Budapesti Honvéd SE (14., 2-9) (péntek, 19:00)

A sorozatos idegenbeli mérkőzések megedzhették a Honvédot annyira, hogy Oroszlányban is beleszóljanak az éllovas elképzeléseibe, de alapból az OSE számít a mérkőzés esélyesének. Nagyon kellene pörögnie a fővárosiak védekezésének, amivel megfojtották a Bonyhád támadójátékát, csakhogy most egy nagyobb tűzerővel és több variációs lehetőséggel felálló ellenféllel néznek farkasszemet.

Calle Pubfood Békés (10., 5-8) – Knipl Kft. Bonyhád KSE (13., 4-9) (szombat, 17:00)

A visszatérők mindenképp segíteni fognak a Bonyhádnak, hogy Békésre is győzelmi reményekkel utazzanak, ráadásul nagy pofon után kell rendeznie a sorait a házigazdának is. Egy Koma-Tömösváry csata külön párharcként is üde színfoltja lehet a mérkőzésnek, kettőjük játéka nagyban befolyásolhatja csapatuk teljesítményét. Odahaza a Békésnek áll a zászló, sokkal stabilabbak saját közönségük előtt Kertészék, de egy motivált Bonyhád megnehezítheti a dolgukat.

MTK Törökbálint (9., 5-8) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (8., 6-7) (szombat, 17:00)

Bár tűzerőben nincs hiány a győri keretben, vendégként eddig 79 pontnál nem jutottak tovább, és ismerve mérlegüket, eddig még az sem ért győzelmet. Odahaza viszont az MTK nem a kosáresőiről vált híressé, győztes meccsen 81 a legtöbb (Vásárhely), amit elértek Simon Nándor fiai, igaz, vesztes derbin jutottak mér efölé kétszer is. Dobópárbaj épp ezért nem várható, taktikai csata annál inkább, jól ismeri egymást a két fél, a kulcsemberek egyéni teljesítményei eldönthetik az összecsapást.

Nagykőrösi Sólymok KE (12., 4-9) – MEAFC (6., 7-7) (szombat, 17:00)

Legutóbb korán ”temettem” a Nagykőröst, a TF elleni gálájukat követően azonban hiba lenne, ráadásul odahaza továbbra is esélyesek mindenki ellen. A MEAFC két sikerrel tért vissza a győzelmi ösvényre, Szögiék a Sólymokhoz is a két pontért utaznak, de roppant nehéz dolguk lesz a mezőny posztokon hozzájuk hasonlóan roppant agilis játékosokkal rendelkező ellenfelüknél. Szerkezetben előnyben lehet a Nagykőrös, a gyűrű közelében kevesebb ellenállást fejtett ki eddig a Miskolc, amíg Galló nem tér vissza, ebben nem is várható változás.

Vásárhelyi Kosársuli (11., 4-8) – Tehetséges Fiatalok Basketball Players (7., 6-6) (szombat, 18:30)

Otthon zárkózna tovább a középmezőnyhöz a Vásárhely, saját közönsége előtt még nem is okozott csalódást a drukkereknek, csak az első négyben lévő OSE, Nyíregyháza, PVSK trióval nem bírtak el Vas Petiék. Tovább növelheti esélyeiket, hogy a TF-nek három napja volt rendeznie sorait a Nagykőröstől elszenvedett hazai blamát követően, gyorsan vissza kell rázódnia a fővárosi gárdának, hogy rájátszást érő helye ne kerüljön veszélybe. Filipovicsra sérülés miatt nem számíthatnak, de érkezett időközben Debreceni Dániel, aki már szombaton bevethető lesz a vendégeknél.

PVSK-Kronosz Kiadó (4., 7-5) – Vasas Akadémia (5., 8-6) (vasárnap, 17:00)

A hétvége egyik legizgalmasabb mérkőzését Pécsett rendezik, két hasonló stílusú, alapjában véve fiatal gárda néz farkasszemet egymással. Csak a MEAFC tudta túldobni a PVSK-t saját pályáján, erre most a Vasasnak komoly esélye kínálkozik, nagyon együtt van Faragó Péter együttese, nem hoz kiugró teljesítményt senki, de stabilan teszi hozzá mindenki a saját pluszát a győzelmi szériához. Megjósolhatatlan a végkimenetel, a pasarétiek formáját elnézve talán csak a nagy különbségű hazai siker nincs benne a pakliban, ezen kívül bármilyen forgatókönyv elképzelhető.

 

Zöld csoport

Ford Ivanics-Budafok (2., 13-1) – Óbudai Kaszások (12., 3-10) (péntek, 19:00)

Bár az utóbbi mérkőzéseken (BKG, Falco) meg-megingott a Budafok egyébként magabiztos gárdája, a hat vereséggel érkező Kaszások ellen előreláthatólag nem fog hibázni Károly Máté együttese. Játéktudásban nagy a különbség a felek között, domináns magasa nincs az óbudaiaknak, emellett a kispadjuk is rövidebb rutinosabb vendéglátójukénál.

Alba Fehérvár (14., 1-13) – Falco KC Szombathely U23 (10., 4-10) (vasárnap, 16:00)

Izgalmas mérkőzés lehet a két utánpótlás csapat találkozóján, kérdéses persze, hogy kit vetnek be hazai oldalon a fehérváriak. Egy nagy tempójú dobópárbaj kerekedhet a derbiből, kicsit esélyesebb vendégekkel, de a házigazdák mérlege megtévesztő lehet, képesek elkapni a bajnokságban eredményesebben vitézkedő vasiakat.

BKG-Príma SE (1., 14-0) – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (6., 9-5) (vasárnap, 18:00)

Nem sok jóra számíthat a Tiszaújváros a csoport egyetlen veretlen csapatának otthonában, jól szervezett gárda a borsodi együttes, de egy nagyarányú hazai sikeren kívül minden más meglepetés lenne.

MAFC II. (9., 5-9) – Motax-Pápai KC (13., 3-11) (vasárnap, 18:00)

Ha a Katona-Bordács-Siklós trió tartja remek formáját, akkor a Pápa alakulata is fejet lesz kénytelen hajtani a Gabányiban, a hat vereséggel érkező Veszprém megyeiek csak a rutinjukban bízhatnak, no meg abban, hogy Kálmán keze most is elsül, illetve Keller is hozza egyre javuló játékát.

Salgótarjáni KSE (3., 11-3) – EKE Eger KOK (11., 3-10) (vasárnap, 18:00)

Papírforma szerint a házigazdáknak simán kell behúzniuk az Eger elleni összecsapást, de a csapat körüli változások még akár a hevesiek malmára is hajthatják a vizet. Ehhez egy szervezett vendég gárda és egy kicsit még (újra) formáját kereső Salgótarján szükséges, a nógrádiak játékoskerete ugyanis még mindig sokkal erősebb az egyetemistákénál.

 

Fotó: oselions.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus