Beharangozó: NBI/B – 20. forduló

Rövid pihenő után folytatódnak a másodosztály küzdelmei, több érdekes összecsapás is adódik az alapszakasz hajrájához közeledve. 

Piros csoport

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1., 19-0) – MEAFC-Miskolc (10., 6-13) (péntek, 18:00)

A veretlen listavezető a Hepp Kupát már begyűjtötte a tarsolyába és úgy tűnik, az alapszakasz elsősig nem is nagyon akarnak lassítani Körtélyesiék. Nincs könnyű sorsolásuk, azon kívül, hogy mindenki az első szeretne lenni ellenük, aki csorbát ejt a makulátlan mérlegükön, három viszonylag nyerhetőbb hazai derbi mellett kőkemény idegenbeli túra vár rájuk (többek között) Oroszlányba és Nyíregyházára. A miskolci – talán részben kényszerű – fiatalitás szép lassan az eredményekben is megmutatkozik, az egyre több rutinnal felvértezett tehetséges mag nem nagyon ijed meg senkitől, de óriási bravúr lenne, ha a borsodiak lelkesedése győzelmet érne Veszprémben.

OSE Lions (3., 16-3) – BKG-Príma SE (4., 13-6) (péntek, 19:00)

Nagy csata várható Oroszlányban, bár három meccs a távolság az OSE és elsőszámú üldözője, a BKG között, az eredmények szerencsés (vagy más szemszögből szerencsétlen) alakulása folytán ez akár el is tűnhet a hátralévő fordulókban. Teljes kerettel és a saját tempóját játszva kellemetlen vendég lesz a szigetszentmiklósi alakulat, biztos okoznak majd nehéz perceket a Nagy fivérek és Kovács Soma triplái a házigazdának, csak úgy mint az egykori oroszlányi, Tanács Attila centerpárosa Bergerrel kiegészülve. Nagyon kellene egy bravúr az újoncnak, pláne, hogy mögötte ott lohol a Nyíregyháza-Honvéd-Vasas hármas, egy újabb botlás az első körös pályaelőnyt is veszélybe sodorhatja.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE (14., 2-18) – Nyíregyháza Blue Sharks (5., 13-6) (péntek, 19:00)

Lát(t)unk némi fényt a bonyhádi alagút végén, de a Békés otthonában elbukott alsóházi rangadó után nehéz bárkivel szemben is esélyesként kezelni a sereghajtót. A Nyíregyháza ráadásul ötös győzelmi szériával nyomul egyre feljebb az élmezőnyre, könnyen hozható idegenbeli fellépései mellett odahaza fogadja az előtte álló riválisokat, így nem hibázhat a kötelező tolnai túrán.

Budapesti Honvéd SE (6., 12-7) – MAFC (2., 17-2) (szombat, 16:00)

Egy Honvéd-MAFC mindig is örökrangadó marad, mindegy éppen hol vitézkedik a két fél, és bár eltérőek a céljaik az idei szezonra nézve, a tabellán elfoglalt pozíciójuk alapján elég közel vannak ahhoz, hogy most is egy paprikás hangulatú derbit láthassunk. Roppant kiegyensúlyozott Hencsey Tamás alakulata, csak a Veszprém tudta eddig megtréfálni őket, és idegenben is csak a legjobb védelemmel rendelkező OSE, valamint a zónával alapos fejtörést okozó MTK tartotta 90 dobott pont alatt őket. A Washington-Garamvölgyi páros játéka most is kulcskérdés lesz vendég oldalon, a Honvédnak mind fizikálisan, mind taktikailag 40 perces koncentrációra lesz szüksége, hogy megszorítsa riválisát.

OMNIA Pub & Food Békés (13., 3-17) – BUDAFOK (8., 7-12) (szombat, 17:00)

Elég sok csapat megszórta eddig a Békést saját pályáján, de ha működik Kertészék szűk rotációja, akkor bizony a rájátszás határán lavírozó Budafokra nehéz mérkőzés vár. Ráadásul nem is nagyon vitézkedik idegenben Károly Máté alakulata, az utolsó helyen tanyázó Bonyhád otthonában aratott győzelmen kívül csak az első fordulót vették sikerrel Törökbálinton egy utolsó másodperces Puszta kosárral. Nincs egyértelmű esélyes, odahaza nem szabad lebecsülni a rutinos békésieket.

PVSK-Kronosz Kiadó (11., 5-14) – Vasas Akadémia (7., 11-8) (vasárnap, 18:00)

Jelenleg a mezőny egyik legveszélyesebb csapata a pécsi együttes, a korábbi évek tehetséges sötét lova nehézkés szezonkezdetet követően egyre nagyobb skalpokat (Honvéd, Budafok) gyűjt be és odahaza ismét elmondható, hogy bárkit képes lehet legyőzni. A Vasas is egyre kiegyensúlyozottabb lett a bajokság során, fél lábbal már ők is a rájátszásban vannak, az imponáló idegenbeli pozitív (6-3) mérleg pedig abszolút jó esélyekkel kecsegteti a roppant egységes és szervezett PVSK otthonában is.

Nagykőrösi Sólymok KE (12., 4-15) – MTK Törökbálint (9., 6-13) (vasárnap, 19:00)

Talán a BKG elleni mérkőzést leszámítva nyerhető hazai derbik (MTK, Bonyhád, Békés) várnak a Nagykőrösre, ami némi reménysugár lehet a tavalyi év meglepetéscsapatának, hogy elkerülje a bennmaradásért folytatott alsóházi keresztjátékot. Kilenc meccses nyeretlenségi szériát kellene ehhez megtörniük Molnáréknak, ráadásul az MTK a gyengébb idegenbeli mérleg (1-8) ellenére egy egészen kiegyensúlyozott csapattá vált a szezon során, így a Sólymokhoz sem feltartott kézzel utaznak Bódi Ferenc tanítványai.

 

Zöld csoport

KTE-Duna Aszfalt (10., 6-11) – EKE Eger KOK (8., 8-9) (szerda, 19:00)

Az egri top 4 már a múlté, az öt meccs óta nyeretlen Váczi legénység most a rájátszás határán táncol éppen, így hiába az odahaza aratott majd 19 pontos győzelem a Kecskemét felett, nem egyértelmű esélyesek ezúttal Varga Imréék. Az újonc fiatalok szépen felszívták magukat eddig odahaza, nincs könnyű sorsolásuk, de mivel az eredmény náluk másodlagos, minden meccsnek ugyanolyan elánnal fognak nekimenni, ami egy rosszban lévő Eger ellen akár jól is elsülhet.

Concordia Motax KC Pápa (9., 8-10) – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (5., 11-7) (péntek, 18:00)

Zuhanóban a Pápa együttese is (három vereség zsinórban), egy győzelem nekik is jót tenne, hazai környezetben erre meg is van minden sanszuk a Sonyák-Cook duó fémjelezte Veszprém megyeieknek, de a Győr előkelő pozíciója és utóbbi időben mutatott stabilabb teljesítménye óvatosságra intheti a házigazdákat.

SMAFC (13., 4-14) – Salgótarjáni KSE (4., 11-6) (péntek, 19:00)

Elsülhet bármikor a szűk soproni mag keze, és ha a sokszor alkalmazott zónájuk ellen belassul a Salgótarján, akkor még érhetik meglepetések az esélyesebb vendégeket, de papíron Herendicéknek át kell rohanniuk a sereghajtó SMAFC gárdáján, pláne, ha végre mindenki bevethető lesz nógrádi oldalon. 

Újpest-MT (7., 8-9) – Vásárhelyi Kosársuli (1., 14-4) (szombat, 16:00)

Ha nem is, mint a talajvíz, de szépen lassan jön egyre feljebb az Újpest gárdája, a sorozatos hazai fellépések megtették pozitív hatásukat az eredmények terén is. A Baja (ismételt) legyőzése is nagy fegyvertény volt már, ennek alapján pedig bátran mehetnek neki a Győrben botló éllovasnak is, izgalmas, és várhatóan gólgazdag összecsapás várható a két rutinos gárda között.

Alba Fehérvár (11., 6-12) – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (12., 5-13) (vasárnap, 15:00)

A hazai pálya biztos támpont a fehérvári fiataloknak, ott mindig összeszedettebb teljesítményre képesek, ami a várakozásoktól jócskán elmaradó Tiszaújváros ellen is elég lehet a rossz széria megtöréséhez (négy vereség). A borsodiaknak ez már sikerült a legutóbbi fordulóban, de idegenben is javítaniuk kell a közvetlen riválisokkal szemben, hogy egyáltalán a kieső pozíciótól el tudjanak távolodni.

DEAC U23 (6., 8-9) – Óbudai Kaszások (3., 12-5) (vasárnap, 18:00)

Jelen állás szerint a két csapat a rájátszásban is egymás ellen kezdene, ez pedig külön pikantériát adhat a találkozónak. A DEAC helyezését továbbra is csalókának tartom, a sokszor elpuffogtatott teljes keret opcióval még a mostaninál is előrébb kúszhatnának, így ha odahaza mindenki bevethető lesz, akkor egy roppant nehéz meccs vár az amúgy kiegyensúlyozott óbudai legénységre.

 

Fotó: oselions.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus