Beharangozó: NBI/B – 23. forduló

Jön a hajrá a másodosztályban, több csapat van még versenyben mindkét fronton a kiadó rájátszás helyekért, lássuk milyen izgalmak várhatóak az előttünk álló fordulóban!

Piros csoport

Knipl Kft. Bonyhádi KSE (14., 2-21) – PVSK-Kronosz Kiadó (11., 6-16) (csütörtök, 19:00)

Nem fogja feladni a Bonyhád egyetlen mérkőzését sem a hátralévők közül, még ha matematikailag már el is szálltak a létfontosságú, kiesés elleni párharc pályaelőnyének megszerzésétől. Ellenben üzenhet a PVSK-nak, akikkel akár össze is sodorhatja a sors a rájátszás első körében, az MTK-val szemben is voltak győzelmi esélyeik, a pécsi fiatalok ellen is bőven lehetnek. A baranyaiak sorsolása talán a legkedvezőbb a rájátszásért hajtó gárdák közül, a sereghajtó otthonában tett látogatásuk az utolsó idegenbeli fellépésük, ezután csak hazai pályán lépnek parkettre, ahol tudjuk, hogy mindenkire veszélyesek.

MEAFC-Miskolc (10., 7-15) – BUDAFOK (8., 9-13) (péntek, 17:30)

A miskolciak sem panaszkodhatnak feltétlenül fortuna kezeire, ők is hármat vívnak hazai környezetben, kezdve a majdhogynem közvetlen rivális, Budafok elleni derbivel. Az új erőre kapott borsodi együttes abszolút esélyes lehet a mérkőzés megnyerésére, hiába nincs rossz passzban a vendég alakulat, idegenben gyengébben teljesítenek Károly Máté legényei. Nagy előnyük lehet azonban, hogy 22 pont fórjuk van a MEAFC-al szemben, ennyivel nyerték az odavágót, egyenlő mérleg esetén tehát ők örülhetnének a végén az utolsó rájátszást érő helynek, ha csak Takács Daniék ki nem ütik még jobban riválisukat. 

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1., 21-1) – Budapesti Honvéd SE (7., 12-10) (péntek, 18:00)

A sorozat ugyan megtört, de a lendület aligha, ráadásul hazai pályán még mindig veretlenek Madár Bandiék, egyedüliként a mezőnyben. A Honvédnak a rájátszás pozíciója nincs ugyan veszélyben már, de három vereség után nem lehet könnyű a magabiztos éllovashoz látogatni, nagy formajavulás, és az odavágón mutatott harciasság kellene a fővárosiaktól, hogy egyáltalán legyen keresnivalójuk Veszprémben.

MTK Törökbálint (9., 7-15) – OSE Lions (3., 18-4) (szombat, 19:15)

Odahaza szinte minden élcsapat dolgát megkeserítette az MTK együttese, nagy arányú, rajt-cél győzelemmel senki nem tudott tőlük távozni, így jó eséllyel az OSE-ra is nehéz 40 perc vár Törökbálinton. Még Bihariék is versenyben vannak a legjobb nyolcért, nincs könnyű sorsolásuk, de nem is övék a legnehezebb, az OSE után fogadják még a Honvédot és utaznak a PVSK, Békés pároshoz. A Veszprém megállításától feltüzelt Oroszlányban benne van a kiütéses siker is, de bármilyen forgatókönyv szerint meglepetés lenne, ha elhasalnának az MTK pályáján.

Nyíregyháza Blue Sharks (4., 16-6) – MAFC (2., 20-2) (vasárnap, 16:30)

A mezőny leghosszabb győzelmi szériája – a Veszprém oroszlányi bukása után – most már a Nyíregyházáé, Siska János fiai nyolc mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, ám a hétvégén eddigi legnagyobb erőpróbájuk jön a sorozat tovább nyújtásában. A MAFC a Vasas ellen kissé megremegett legutóbb, de hozta a hazai ”kötelezőt”, a Kék Cápáknál már aligha lesz alig az akkor mutatott produkció. A két, irányító poszton vitézkedő légiós, Harmon és Washington párharca alighanem élményszámba fog majd menni, egy óriási dobópárbaj is lehet a találkozóból, elnézve a felek előszeretettel használt triplamutatóit, de alighanem az fog dönteni, hogy a két mester védekezésben mit talált ki a másik feltartóztatására.

Nagykőrösi Sólymok KE (12., 6-16) – OMNIA Pub & Food Békés (13., 3-20) (vasárnap, 17:00)

Az utolsó, leginkább nyerhető meccse a Nagykőrösnek a szezonban (BKG odahaza, MAFC, MEAFC idegenben), ráadásul az egyik közvetlen alsóházi riválisával szemben. A Békésnek még matematikai esélye van a pályahátrány elkerülésére, ehhez már nem hibázhat a három hátralévő derbijén, és legalább 11 ponttal kell nyernie Nagykőrösön is első lépésként. Nem könnyű feladat ezt teljesíteni a vendégként még nyeretlen Gladiátoroknak, valószínűleg már egy győzelemnek is örülnének, de ha z utóbbi időben mutatott hazai formájukat hozzák a Sólymok, akkor nem lesz kérdés a győztes kiléte.

BKG-Príma SE (5., 15-7) – Vasas Akadémia (6., 13-9) (vasárnap, 18:00)

A MAFC vendégeként elszenvedett vereség ellenére feljövőben van Faragó Péter alakulata, nagyon kiegyensúlyozott lett a pasaréti társaság, más kérdés, hogy pokoli nehéz utolsó négy meccs vár rájuk az alapszakasz hajrájában (BKG, Veszprém idegenben, MEAFC, OSE odahaza). Így a hatodik helyük is veszélybe kerülhet, hiába állnak jelenleg jobban a Honvédnál, kellene egy szigetszentmiklósi bravúr az előkelőbb helyezéshez. A BKG nem a legjobb napjait éli, Budafokon a második legnagyobb arányú vereségükbe szaladtak bele és hazai pályán is rezgett a léc a rekordbajnokkal szemben, egy összeszedett Vasas könnyen meglepetést okozhat, ha csak nem rántja össze magát Nagy Ágoston együttese.

 

Zöld csoport

Concordia Motax KC Pápa (5., 11-10) – Alba Fehérvár (10., 8-13) (péntek, 18:00)

Jó passzban várja mind a két fél a találkozójukat, a Pápa három, a Fehérvár két meccset nyert egymás után. Nagyon sűrű a középmezőny a csoportban, a Pápának is fontos minden hazai fellépése, hogy megőrizze biztos rájátszást érő helyét, esélyesek is az Alba fiataljaival szemben, a vendégek egyetlen sansza, ha mindenkit bevetnek Sonyákék otthonában, megindítva az utolsó hajrát a legjobb nyolcért.

Salgótarjáni KSE (4., 13-7) – DEAC U23 (8., 10-10) (péntek, 18:00)

Nem vár könnyű 40 perc hazai pályán sem a Salgótarjánra, bár szépen őrzik előkelő pozíciójukat az élmezőnyben, a roppant kiegyensúlyozott DEAC utolsó öt meccséből négyet megnyerve, önbizalommal telve utazhat a nógrádiakhoz. Kellemetlen ellenfél a hajdúsági együttes, végigrobotolják a teljes mérkőzéseiket, veszélyesek kintről, bentről egyaránt, egy koncentrált Salgótarján kell, hogy ne okozzon meglepetést Kovács Adrián alakulata.

SMAFC (13., 4-17) – Újpest-MT (7., 10-10) (péntek, 19:00)

Négy hozható meccse van még az Újpestnek, köztük a SMAFC elleni idegenbeli derbi is, bár tény, hogy az élmezőnybe taksált csapatokkal szemben felszívja magát a soproni együttes, ezt a Vásárhely, a Baja és a Salgótarján is a saját bőrén tapasztalhatta meg (az Óbuda még nem járt itt). Ha a mérlegük alapján nem is, de a mutatott játékuk és a keret erőssége miatt a fővárosiak is ebbe a kategóriába tartoznak, a rájátszás bebiztosításához még kellene pár siker Surmannéktól, Sopronban nagy esélyük is kínálkozik erre.

KTE-Duna Aszfalt (11., 7-13) – Bajai Bácska FKE (2., 14-6) (szombat, 16:30)

A Kecskemét hazai pályája roppant veszélyes lett a szezon előrehaladtával, gyakorlatilag csak a Pápa (és szigorúan véve a Vásárhely) tudott tőlük sima győzelemmel távozni, a többieknek meg kellett küzdeniük a két pontért, ha csak nem hagyták ott Váradi Kornél fiainak. A hektikus szezont futó Baja sem mehet biztosra, ráadásul a hátralévő három vendégként megvívandó mérkőzésükből ez tűnik a tabella alapján a legkönnyebbnek (Salgótarján, Vásárhely a másik kettő).

Óbudai Kaszások (3., 14-6) – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub (12., 7-13) (szombat, 17:00)

Sétagalopp semmiképp sem lesz a Kaszások számára a kiesőzónából menekülő Tiszaújváros elleni derbi, de meglepetés lenne, ha a kiegyensúlyozott házigazdák pont saját közönségük előtt botlanának az utolsó előtti borsodiakkal szemben. Persze, ha Hill elkapja a fonalat és Gáspárék is követik a példáját, akkor a tabellán elfoglalt helyezések ellenére parázs kis csata kerekedhet belőle, de a papírforma biztos óbudai győzelmet ígér.

EKE Eger KOK (9., 8-12) – Vásárhelyi Kosársuli (1., 15-5) (vasárnap, 17:00)

Lélektanilag mi lenne felemelőbb az Eger számára, ha nyolc vereség után éppen a listavezetőt tréfálná meg a hevesi legénység? Az előjelek abszolút nem az ő malmukra hajtáj a vizet, még hazai pályán sem, de egyszer minden rossz sorozat véget ér, és bármikor elsülhet (újra) az egri nehéztüzérek keze, akkor pedig bajban lehetnek az amúgy ritkán megingó Vas Petiék.

 

Fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus